返回列表 發帖

張天賦Jer打出火「唔知會射幾高」

同是《全民造星》出身的MC張天賦和柳應廷(Jer),將於8月30日(周五)在亞博Arena一同舉行音樂會。

兩位實力唱將首度聯手開騷,Jer和MC同樣興奮,Jer說:「當我知道有呢個合作之後係好興奮,係咁同公司講,我哋一定要接呢個Job。我好期待,因為由造星開始認識MC,佢一直都係好唱得嘅唱將,而我亦都係以唱將形象出現,已經幻想會好有火花。」

MC同樣期待與Jer合作,他說:「當初知道要演出呢個音樂會時候,係未知會同邊位歌手合唱,嗰陣時就諗邊個會係我最期待呢?頭兩甲一定係Jer,因為同佢嘅歌路都有相似嘅地方,佢亦都係好出色歌手,同台經驗唔算太多,今次有真正嘅Concert,可以同佢合作,同佢一樣超級興奮。」

Jer和MC在Sing途上有甚多相似的地方,同樣是「造星」出身、入行前經常Busking、懂得玩結他、唱歌音域與曲風類同。2人又期待怎樣用音樂擦出火花呢?Jer即幻想道:「應該係聲音上面嘅交流,大家好似擂台上面較量感覺,好似兩個Fighter,鍛練咗一身武功,到時去到擂台大家會All In攞出嚟。」

MC腦海呈現不同畫面,他說:「可能會係各持一方,好似音樂會海報咁一黑一白,然後大家去做一個拉扯或者對抗,甚至喺台上玩樂器,或者我哋會攞我哋畢生所學嘅嘢出嚟All In,或者攞啲我哋唔識嘅嘢出嚟玩,我覺得都幾有趣。」

All In的還有2人的唱功!MC也希望可以給台下觀眾驚喜,他說:「今次揀歌方面偏向平時未必可以喺舞台上面,或者未必有機會玩嘅歌,再喺入面揀一啲再刺激啲﹑再Extreme(極瑞)啲嘅作品出嚟,因為好多時候揀歌要迎合某啲原因,但今次同Jer合作可以大膽玩多啲嘢,同埋我哋加埋嘅上限係會高好多。」

Jer亦希望做出截然不同的音樂會,他說:「近排大家都愛上推出搖滾、Powerful啲嘅歌,宣傳Poster裏面大家攞住結他Rock Rock哋,都幾期待我哋到時喺台上面變成Band Show,然後一齊揈頭,台下有人轉圈(Mosh Pit),講下笑,未必會,但會係一個好投入但又幾有力量嘅表演。」

兩位大男孩將會傾力演出,他們亦期待台上台下打成一片的畫面,Jer道:「希望我哋喺台上Have Fun,大家都玩得開心、過癮,觀眾亦都會睇得開心,呢個係我嘅宗旨。」MC亦和應:「同意,最緊要Have Fun,既然其中一個目標係Have Fun,第二個目標就係觀眾都要Have Fun,大家應該要帶住非常期待嘅心情,要同我一樣咁期待,因為目前好多嘢都係未知之數,但如我所講,我同Jer會擦出一個好強勁嘅火花,而且呢個係冇下限亦都冇上限嘅火花,好似睇煙花咁,你唔知會射得幾高、幾勁。」

Jer續道:「希望大家入場睇呢個騷嘅樂迷,會帶住期待得嚟又Enjoy嘅心情,最緊要大家好開心喺呢個騷度,返到屋企諗番起,依然有好難忘嘅表演,就算十年後諗起,原來Jer同MC曾經做過咁樣嘅騷,希望會成為幾經典嘅畫面。」

Link

延伸閱讀:
野外露營|柳應廷Jer插畫師Coey疑似多人聖誕煮飯仔
MC張天賦揀中出道一年18歲嫩模Hazel
在這畢生不滅 無極的狀態

Jer係咪覺得自己好唱得,但總覺得佢啲高音唔太掂

打出火,打出X
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

隊友粉無下限
47. Bring Him Home
week26
1 . 李幸倪        告別煤氣燈

Jer係咪覺得自己好唱得,但總覺得佢啲高音唔太掂
Mui 發表於 2024-6-14 08:45

因為喺隊偶像派入面生得樣衰所以畀人當咗係實力派
同當年霏霏一樣
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

離不開 留不低

自認唱將
感覺好怪
利申:唔係鏡粉

MC想玩Fun,打Jer打出火
FIGHT for 陳柏宇

同當年霏霏一樣
616.1314 發表於 2024-6-14 12:27

咪就係!醜jer根本唔唱得!好心生到咁醜唔好出嚟獻世!
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

咪就係!醜jer根本唔唱得!好心生到咁醜唔好出嚟獻世!
stephybest 發表於 2024-6-14 14:17

其餘11個都唱得難聽所以顯得佢係唱家班。

樣就根本12個都醜,係 巨嬰 稍好少少,襯托完變成佢係好睇d lol

讚12個靚仔果d 人係米未見過男人?

同當年霏霏一樣

睇反以前 走音始祖 屎塔肥 係走音,但事實吾係話好難聽。其實聲底好聽
係俾人大造文章所以變成大眾認為的音痴

自以為唱將真心大癲
張學友陳奕迅張敬軒都唔會認自己唱將
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

唱漲

同當年霏霏一樣

你呢句實在!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

Jer係唱將有乜問題

見到個標題都想嘔

同當年霏霏一樣

甘果件二打六E人呢?
一樣生得樣衰WOR,又俾人捧成唱家型一樣道理?

甘果件二打六E人呢?
一樣生得樣衰WOR,又俾人捧成唱家型一樣道理?
hkbaby 發表於 2024-6-15 01:26

而家佢地入面好似係 Ian 同 Jer 被人吹捧唱得好好  OMG

Jer係唱將有乜問題
火星原居民 發表於 2024-6-14 18:02

同問
上年Jer做MC紅館嘉賓唱得仲好過MC自己
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

而家佢地入面好似係 Ian 同 Jer 被人吹捧唱得好好  OMG
antiware 發表於 2024-6-15 09:29

如果硬要比,JER 聲底還叫有少少發展勢力,但果件E人簡直悶到抽筋(聲底同歌都係),而且加埋個樣似大粒墨+鄺球。
都仲可以有鏡嬸捧又靚仔又唱得 真係好嘔心+起雞皮 ,MK仔同修頓球場打波D 男人都好樣過佢地好多啦

D 姐姐係米身邊冇男人? 好心出下街望下街D 事物啦

死啦好擔心自己老左會變成LE D 阿嬸 甘GE "嬸美觀"

如果硬要比,JER 聲底還叫有少少發展勢力,但果件E人簡直悶到抽筋(聲底同歌都係),而且加埋個樣似大粒墨 ...
hkbaby 發表於 2024-6-15 15:32

大粒墨+鄺球 DIU    即刻search 鄺球乜樣
  邊個係大粒墨

JER我對於VIUTV 佢同YOYO JANICE 合唱但自己嗌爆咪個LIVE  歷歷在目

大粒墨+鄺球 DIU    即刻search 鄺球乜樣
  邊個係大粒墨

JER我對於VIUTV 佢同YOYO JANICE 合 ...
快劍俠 發表於 2024-6-19 22:03

大粒墨都吾知?人人都識ga wo
你搜尋”大粒墨”即有果位人兄出現啦

大粒墨都吾知?人人都識ga wo
你搜尋”大粒墨”即有果位人兄出現啦 ...
hkbaby 發表於 2024-6-20 19:33

未search , 但諗番個樣我估係陳同佳 咁係米姐係似

未search , 但諗番個樣我估係陳同佳 咁係米姐係似
快劍俠 發表於 2024-6-20 22:31

你已經講左答案