返回列表 發帖

《不懂撒嬌的女人》討論區

mall 姐個訪問好正
In any other world

其實sad ending 幾好
利申:唔係鏡粉

首《陪著你走》喺套劇入面嘅播放頻密度多到令人煩厭
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

Signal wong做親都係sad ending

_ D 港女真係好_ 難觸摸囉

唔明喎 又話想佢有自己事業 當初咪有左間舖 佢又走左去仲識第二個男人 lol

Saving cherry係幾浪漫幾虐既
但真係好拖 明明cherry係結婚大過天都唔結 唔合理
相反Mall姐善變就比較合理

[落後幾集mode]
其實賤han呢個角色好正
百行以孝為先 萬惡以淫為首 呢兩樣最man都集於我一身
黑人憎得黎又唔討厭 對白好搞笑
Jason's Playlist 2024
Week 24 戀愛腦之死 - 陳健安

除左season2頭幾集上上海好悶
之後都散得黎好睇

S2同S1既反差就無謂再講
只有Cherry saving呢對仍舊好睇 真係勁鍾意呢pair
S2幾場吻戲 講結婚成段都

Season 1 好好多 -_-

其實真係越做越拖劇情囉,
開始十幾集節奏快又緊湊,睇睇下唔覺做完一part就去廣告,
個flow好smooth,但自從mall姐gordon返大陸搞生意,
之後就勁dum,劇情好散,講下Annie oscar又講第二個

Mall姐去左上海/被馴服左連頭髮都換埋
真係好season 2 feel lol
但係好唔慣tvb咁玩法 同埋個轉折位 ...
JasOh103 發表於 2017-5-18 08:54

宣萓之前接受訪問既時候話頭十幾集係齊晒劇本(所以節奏快 好睇)但最後全部飛紙仔 連佢都唔知saving個邊結局係點(開始慢同dum時間)
所以劇情亂都好正常 ... 聽完好驚虎頭蛇尾
同埋annie個邊 如果season既講法 係season 2先加落去 為既都應該係拖集數

個游生既戲好屎好難睇
一開口把聲又勁難聽
JasOh103 發表於 2017-5-25 01:03

我都覺得佢做戲好屎囉,讀對白好似背書咁

個游生既戲好屎好難睇
一開口把聲又勁難聽

睇左劇透,原來馮允謙(飾演街頭歌手)最後一集先出現
Gin Lee 年度催眠悶作告別煤氣燈,現已霉棄登場!>_<

琴晚開頭好好笑 集中番好睇番

mall姐返黎先好睇番D
Saving同bobby個位好無聊

Oscar&Annie好煩,占曬D戲份,有無搞錯!
Gin Lee 年度催眠悶作告別煤氣燈,現已霉棄登場!>_<

好想知mall姐會唔會再爆下定molly sweet到尾

Mall姐去左上海/被馴服左連頭髮都換埋
真係好season 2 feel lol
但係好唔慣tvb咁玩法 同埋個轉折位太怪太無說服力

原來游生最PK!!!!
老闆可以話信就信 話ban就ban 成個bipolar咁 痴線

睇睇下覺得自己睇緊同事三份親個d處境劇, 好似無乜鋪排

呢兩三日收視會唔會勁跌lol

Oscar annie呢對都幾好睇
JasOh103 發表於 2017-5-17 08:34

唔怪之得有28集,配配角既戲份都占咁多

Oscar annie呢對都幾好睇

有冇人覺得張達倫幾正

呢套劇D男角好吸

片頭轉左做sweet版會微笑 lol 幾有心思

斬開兩個seasons想點
mall姐個髮型冇gel到咁行,變左小鳥依人好唔慣

節奏好似又慢翻

只可以講,戀愛中的女人真係好唔理性可以一下間轉變
數彩虹 發表於 15/5/2017 22:02
夠做~

只可以講,戀愛中的女人真係好唔理性可以一下間轉變

係轉得勁快,前一集仲走火入魔,下一集已經嘴角含春
stephybest 發表於 2017-5-15 18:11

其實知道大家危急關頭都掛著對方係真係好冧既
但可以再多少少情節舖好啲

手中沙做主題曲好得多

Mall姐會唔會變太快
721AXA 發表於 2017-5-14 22:13

係轉得勁快,前一集仲走火入魔,下一集已經嘴角含春

PUN
男女主做咩
好似睇第二套劇咁
痴線

Mall姐會唔會變太快

今晚係第一季结局?

Cherry爆得好勁

好耐無試過咁ship一對港劇既螢幕情侶
Cherry saving呢對真係無得輸
西瓜+陪著你走個段sweet到呢

其實呢幾集Mall姐都開始討好返
點知琴晚個集真係好衰 信曬個賤han
期待Cherry爆既一日 琴晚saving鬧佢好大快人心

宣萱好戲 王浩信好正

Mall姐失勢reminds me如妃金枝失勢

唐詩詠係戲入面個look真係好靚

嘩 第8集拍到旅遊節目+偶像劇咁但係好好睇!!
即係其實tvb係有呢個potential去拍咁既質素出嚟 不過又墨守成規左咁耐

台南既景好靚 Cherry saving條線又好睇又sweet 做主線都唔介意
配樂又多變化 唔會狂loop一首 好配到個故事/畫面
呢套完左 接落嚟既劇真係會被比下去

https://www.youtube.com/watch?v=RCVv6tZQD5w
前排她拍MV的時候接受公司訪問,期間更大爆她同Fred平時相 ...
616.1314 發表於 2017-5-9 23:03

做狐狸精做到佢咁厚顏無恥
個天幾時先收佢嘎
本週冠軍歌: 無答案 - 林家謙