返回列表 發帖

[Jul/2024] 王菀之 The Heart Canvas Exhibition Concert

王菀之 <The Heart Canvas> Exhibition Concert

全新編織一系列鮮有公演的作品,將令你沉浸於一場視覺藝術的音樂盛宴
繼2023年5月深受樂迷喜愛的<The Pink Canvas>後,又一突破型爆藝術音樂會演出!

沉浸於一場裝置藝術音樂會,以「心」為起點,共享她的重要性與美麗。這場獨特的全方位藝術之旅,將帶給觀眾一場難忘的體驗。
每場1小時15分的音樂會,讓觀眾近距離欣賞王菀之及其樂隊以全新編曲和特殊音效演奏的新作品。同時,觀眾還能聆聽一系列深受樂迷喜愛的非主打作品。
除了沉浸式的演出,觀眾亦可盡情享受現場佈置並欣賞裝置作品,為整個體驗劃下完美的句點。

*會場藝術展區於7:30pm開放參觀,場內亦設有紀念品及特色飲品專區,8:15pm音樂會正式開始*

地點 : The Box, Freespace, West Kowloon 西九文化區自由空間大盒劇場

日期及時間 :
2024年7月5日(五) 至 2024年7月7日(日) 晚上8時15分、
2024年7月10日(三) 至 2024年7月14日(日) 晚上8時15分 (合共8場)
演出長約1小時15分鐘

購票:from May 29th (Wed) 10am @ 西九文化區網站

票價:HK$1080 企位/ HK$880 坐位
另設$780特惠票(包括學生)

Proudly present artists lineup:
Ivana Wong
Drummer:1Ding
Bassist:Chan Siu Kei
Pianist:Daniel Chu
Guitarist:Jason Kui
Cellist : Anna Kwan
Violist:Sun Yu
Programmer:TonYnoT

Source: wongyuenb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

想聽Mary had a little clock
小心易碎、雷電、面具、原來如此、面斥不雅
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

平過上次

希望今次唔會好似上次咁得十首歌

希望今次唔會好似上次咁得十首歌
chkalu 發表於 2024-5-27 12:46

今次音樂會部份有返band
感覺會唱返多啲歌
同埋疑似好多side track

今次有坐位, 估今次個SET UP 冇上次咁大. 可能靜態D?

每場1小時15分的音樂會,讓觀眾近距離欣賞王菀之及其樂隊以全新編曲和特殊音效演奏的新作品。同時,觀眾還能聆聽一系列深受樂迷喜愛的非主打作品。

每場1小時15分的音樂會,讓觀眾近距離欣賞王菀之及其樂隊以全新編曲和特殊音效演奏的新作品。同時,觀眾還 ...
angelcheng0203 發表於 2024-5-28 13:12

個西九個網右面話 演出長約2小時15分鐘

睇嚟有一個鐘係去睇佢哋藝術裝置

唔好再唱愛與奇異果
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

side track show希望唔好當低科技之歌同粒糖有毒係side
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 24 冠軍歌:moon tang - 趁你旅行時搬走

個西九個網右面話 演出長約2小時15分鐘

睇嚟有一個鐘係去睇佢哋藝術裝置 ...
阻住 發表於 2024-5-28 15:35

冇錯
「除了沉浸式的演出,觀眾亦可盡情享受現場佈置並欣賞裝置作品,為整個體驗劃下完美的句點」

side track show希望唔好當低科技之歌同粒糖有毒係side
JayantL 發表於 2024-5-28 19:42

但係美之最近有綵排過粒糖有毒

新聞稿:
「演出項目上,我會唱少演出嘅同埋一啲從未公開演出過嘅作品,送驚喜畀歌迷」
Omgggg!!!!

新聞稿:
「演出項目上,我會唱少演出嘅同埋一啲從未公開演出過嘅作品,送驚喜畀歌迷」
Omgggg!!!! ...
angelcheng0203 發表於 2024-5-29 00:06

首唱認命
離不開 留不低

有無美會員買到$880第一行?
估呢啲位同$1080企位差唔多近
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有無美會員買到$880第一行?
估呢啲位同$1080企位差唔多近
阻住 發表於 2024-5-29 11:16

內部Hold起曬

side track 都有興趣

買咗橙區企位
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

新聞稿:
Omgggg!!!! ...
angelcheng0203 發表於 2024-5-29 00:06

其實我好認真睇佢個playlist 冇乜SIDE TRACK  好多都公開唱過

面具 大笨鐘 愛不曾遺忘任何人 突然一生人 忘記有時呢d 算唔算SIDE TRACK  同埋都match 到HEART CANVAS

千其唔好唱碧玉
見到語言粵語、英語、普通話

印象中好似 愛不曾遺忘任何人 碧玉 冇乜點唱過live
一係就係翻唱歌或者係寫俾其他人既歌
或者係好舊嗰堆歌, on wings of time之前嗰啲
希望有 我不打算流眼淚 面具

唔好再唱愛與奇異果
stephybest 發表於 2024-5-28 15:54

WHY! i love it at all還有學會~
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

首唱認命
LoveMirkay520 發表於 2024-5-29 00:18

在歲月裡飄和沉是我的命運想聽想聽
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

首唱認命
LoveMirkay520 發表於 2024-5-29 00:18

比我考古到原來2009年Toronto唱過:https://www.youtube.com/watch?v=DOhx9lggxoA
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實有個不為知既秘密
就係好想聽ivana一邊彈琴一邊唱iq博士
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

或者係好舊嗰堆歌, ...
samw2 發表於 2024-5-30 00:21

我估會有I'M SORRY, 之前有個訪問個主持人話好鐘意.
如果寫比人地GE 歌都會考慮的話, 咁都好多野揀WO

首唱認命

比我考古到原來2009年Toronto唱過:
oreo 發表於 2024-5-30 03:09

2008年拉闊變奏廳已經唱過
Featuring 朱薰

或者係好舊嗰堆歌, ...
samw2 發表於 2024-5-30 00:21

愛不曾遺忘任何人好似冇live過?

愛不曾遺忘任何人好似冇live過?
angelcheng0203 發表於 2024-5-30 19:39

MOOV Live唱過
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 24 冠軍歌:moon tang - 趁你旅行時搬走

MOOV Live唱過
JayantL 發表於 2024-5-30 19:40

完全唔記得咗
不過個次病咗狀態麻麻
好想有返次完美live

買左7月13 企位

其實我好認真睇佢個playlist 冇乜SIDE TRACK  好多都公開唱過

面具 大笨鐘 愛不曾遺忘任 ...
快劍俠 發表於 2024-5-29 23:48

啱啱劇透咗碧玉

啱啱劇透咗碧玉
JayantL 發表於 2024-6-10 21:47

第一首就劇透BIG 肉. 咁我唯有好好溫習