返回列表 發帖

[Feb/2/2024] Another Side Joey My Secret Live - 容祖兒 (2 DVD + 2 CD)

歌手:容祖兒
唱片名稱:Another Side Joey My Secret Live
唱片封面:

推出日期:2024/2/2
唱片類型:2 DVD + 2 CD

TrackList:
DVD 1:
01. Prologue
02. 溶
03. 渴望晨曦的女孩
04. 蝴蝶谷
05. 一個人砌圖
06. 我杯茶
07. 我們的紀念冊
08. Be True
09. 280 個我 (彭秀慧聲演)
10. 心賊難防
11. 我的遊樂場
12. ChiHuaHua
13. 時代廣場 Another side
14. 13 點
15. HONEY!
16. 小日子 Instrumental
17. 煙花紀
18. 狂野時速
19. 不配
20. 無人知道雙子座

DVD 2:
01. 玩家
02. 蜃樓
03. 飛
04. 夢非夢
05. 思念無處不在
06. 明天見
07. 容祖兒鼓勵容祖兒
08. 東京人壽
09. 舊日回憶的山丘
10  你的青春有我,我的青春有你
11  陪我長大
12  螢
13  隆重登場 Instrumental
14  Curtain Call
15  點唱 - 兩面 / 與蝶同眠
16  ANOTHER SIDE MEDLEY:
a.最後勝利 b.呼天不應 c.愛怪物的你 d.貪嗔痴 e.麻煩你 f.借過 g.罪魁
17. Talk

CD 1:
01. 溶
02. 渴望晨曦的女孩
03. 一個人砌圖
04. 我杯茶
05. Be True
06. 心賊難防
07. ChiHuaHua
08. 13 點
09. HONEY!
10. 煙花紀
11. 不配
12. 無人知道雙子座
CD 2:
01. 玩家
02. 蜃樓
03. 飛
04. 夢非夢
05. 明天見
06. 東京人壽
07. 舊日回憶的山丘
08. 陪我長大
09. 螢
10. ANOTHER SIDE MEDLEY :
a.最後勝利 b.呼天不應 c.愛怪物的你 d.貪嗔痴 e.麻煩你 f.借過 g.罪魁
11. 最好時光

附加資料:
一齊延續 34 晚的舞台感動
2DVD + 2CD 精心剪輯 足本呈現

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

必買祖祖
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

可唔可以趁真空期plug狂野時速,俾大家瘋狂重溫佢喊住話自己係中女

非常令人失望嘅 tracklist
又話會收錄曬 Medleys 1, 2, 3…
仲有好多唱咗錄咗點解唔出
候鳥樹、敬請留步、我好得閒、新貴、我也不想這樣、摩登時代、鏡子說…
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

候鳥樹、敬請留步、 ...
616.1314 發表於 2024-1-29 18:16

失望 tracklist
本身rundown已經差過上次n倍
仲奢望出碟時會enrich吓曲目…

Cover仲要用無人知道雙子紅
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

CD得十二首咁少?仲平過schrodinger's cat
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

美蛋係咪諗住反口,打算係戲院放套電影版放多幾廿場,所以先唔出真.足本住

會唔會個tracklist 係未齊㗎

CD得十二首咁少?仲平過schrodinger's cat
cubex___ 發表於 2024-1-29 19:47

兩隻碟呀 CD1 12首 CD2 11首 不過都cut咗好多
「微笑之中 接受還未有 答案。」

美蛋係咪諗住反口,打算係戲院放套電影版放多幾廿場,所以先唔出真.足本住 ...
阻住 發表於 2024-1-29 20:29

寫咗「精心剪輯 足本呈現」但又cut咗啲歌
「微笑之中 接受還未有 答案。」

寫咗「精心剪輯 足本呈現」但又cut咗啲歌
misterben111 發表於 2024-1-29 23:18

(彭秀慧)精心剪輯(電影版)足本呈現

(彭秀慧)精心剪輯(電影版)足本呈現
阻住 發表於 2024-1-29 23:26

冇錄鏡子

DVD Track 17-20
聽完一定可以瞓個好覺
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 24 冠軍歌:moon tang - 趁你旅行時搬走

原本個演唱會個rundow 已經夠差、比彭導剪一剪,差上加差

會唔會上埋串流平台?

個list好無誠意….
又有d歌都唱左好多場但為迎做同上一次唔同rundown
專登cut左唔放…

香港taylor shit ar

原本個演唱會個rundow 已經夠差、比彭導剪一剪,差上加差
ellybest 發表於 2024-1-30 00:27

真…

原來團隊想換走《無人知道xxx》
但彭導堅持….

祖粉都表示唔想買 笑死

yeah 過兩日有得睇
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

點唱得兩首真係笑死
離譜到一個點
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

可能到時學taytay咁出個 Live Stream Extended version

今次蛋記真係好離譜
本身個SHOW已經好廢,混剪唔同場次都可以搞成咁
每日錄唔同歌就係為左出碟豐富啲,佢竟然SKIP晒
CUT走啲TALK好過啦,仲要改到勁老土
思念無處不在容祖兒鼓勵容祖兒
成件事仲娘過球記50路團隊WOR
DISC 2 Track 17 個Talk又唔改,好心一係全部TALK,一係改好啲名
賣國賊陳蕾勾結外國或境外勢力危害國家安全!

點止Tracklist失望,睇完個Final Cut先勁失望

加勁多肉酸Effect,Be True閃過肥媽紀念冊,最好時光閃過啲影相時間混剪
13點最Ending一下Zoom In又係好驚嚇
仲要狂影觀眾大頭,混剪唔同場次觀眾搞到好似變色龍咁
揀Vocal又出事,飛同夢非夢都勁沙
其實成個Project彭秀慧搞到一Pat屎咁

個MEDLEY觀眾仲唱得多個Joey
明明talk 就talk la,改埋0西0的老土名
電影版睇完,仲以為碟會有唔同,點知一樣
完全買唔落手......
下次麻煩換左彭導....

今次蛋記真係好離譜
本身個SHOW已經好廢,混剪唔同場次都可以搞成咁
每日錄唔同歌就係為左出碟豐 ...
stephybest 發表於 2024-1-30 10:59

容祖兒鼓勵容祖兒係咪inspired by 球記你做我我做你
一樣咁潮
思念無處不在真係笑L 死人

真…

原來團隊想換走《無人知道xxx》
但彭導堅持….
l00540 發表於 2024-1-30 06:22

真心冇聽過有人中意《無人知道xxx》

yeah 過兩日有得睇
風見志郎 發表於 2024-1-30 09:45

2月6先出

真心冇聽過有人中意《無人知道xxx》
Goma 發表於 2024-1-30 14:31

好似話美祖想換《時不與我》但被拒

Tracklist悶到嘔,揀晒成堆唱得最多嘅歌放落隻碟度
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

l00540 發表於 2024-1-30 15:37

美祖知歌迷麻麻無人知道
提議換時不
彭XX 話嗰個 effect 喺佢心入面就係 for 無人知道
仲話要有啲堅持,唔好換
二〇二三年度全女班投票

Tracklist悶到嘔,揀晒成堆唱得最多嘅歌放落隻碟度
fifty1205 發表於 2024-1-30 17:02

做咗十幾年祖粉
第一次有隻碟我係完全唔想買
二〇二三年度全女班投票

美祖知歌迷麻麻無人知道
提議換時不
彭XX 話嗰個 effect 喺佢心入面就係 for 無人知道
仲話要有啲堅持,唔 ...
616.1314 發表於 2024-1-30 17:29

彭小姐out 啦扮晒蟹
咁難聽嘅歌都要堅持

做咗十幾年祖粉
第一次有隻碟我係完全唔想買
616.1314 發表於 2024-1-30 17:29

這次msl演唱會、DVD都吸引唔到本地樂迷 除咗忠粉

希望BR可以從善如流…

這次msl演唱會、DVD都吸引唔到本地樂迷 除咗忠粉

希望BR可以從善如流… ...
l00540 發表於 2024-1-30 17:49

大陸fans都唔會買!彭x慧正一掃把星!

一定賣得好差,收入仲少過票房,寧願5dvd+3cd
閨 要往生請李飄向西
閨 怎永生可請教上帝

點解次次都有無人知道雙子座?
Gin Lee 年度催眠悶作告別煤氣燈,現已霉棄登場!>_<

一個人砌圖 有無一分鐘

個MEDLEY觀眾仲唱得多個Joey
明明talk 就talk la,改埋0西0的老土名
電影版睇完,仲以為碟會有唔同,點知一 ...
ellybest 發表於 2024-1-30 11:58

如果想人哋新年前買碟
好心聖誕上電影版啦…

懷疑BR嘅rundown都係咁…

l00540 發表於 2024-1-30 15:37

第一次聽佢taste唔係最差嗰位

第一次聽佢taste唔係最差嗰位
just11256 發表於 2024-2-1 08:58

今次唔係音樂主導…

今次唔係音樂主導…
l00540 發表於 2024-2-1 09:16

今次個show feel到佢都唔係咁想做咁嘅
Btw個時派綁夢又唔見佢咁唔堅持

今次個show feel到佢都唔係咁想做咁嘅
Btw個時派綁夢又唔見佢咁唔堅持 ...
Wing1211 發表於 2024-2-1 09:59

因為佢自己都好鍾意雙子座 講明係佢自己嘅主題曲
只係見到有好多留言話雙子座冇人想聽
所以佢先有一刻提出不如轉下歌
然後KP叫佢唔使啦 堅持吓啦

成件事根本唔係佢堅持想換時不 然後KP唔俾

因為佢自己都好鍾意雙子座 講明係佢自己嘅主題曲
只係見到有好多留言話雙子座冇人想聽
所以佢先有一刻 ...
angelcheng0203 發表於 2024-2-1 16:23

慈善場唱一場都好呀
唔係人地話堅持就堅持架

慈善場唱一場都好呀
唔係人地話堅持就堅持架
Wing1211 發表於 2024-2-1 17:33

慈善咪唱曬2首

睇到片今日深圳謝票場話
Bluray Boxset有一炸Bonus Track, 包括Medley 1-3, Option B既歌
可能會錄全程三小時audio commentary
美祖驚大陸祖粉聽唔明個audio commentary問洗唔洗用普通話講,佢哋話唔洗

睇到片今日深圳謝票場話
Bluray Boxset有一炸Bonus Track, 包括Medley 1-3, Option B既歌
可能會錄全程三小 ...
阻住 發表於 2024-2-4 00:16

Link please

Link please
angelcheng0203 發表於 2024-2-4 00:57

https://video.weibo.com/show?fid=1034:4997430132015208
27分左右彭秀慧同美祖答bluray條問題

睇到片今日深圳謝票場話
可能會錄全程三小 ...
阻住 發表於 2024-2-4 00:16

終於…

希望BR唔係雙子look做封面…