返回列表 發帖

歌手合唱共建美好社區大匯演主題曲 音樂會七台聯播

https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E5%8D%80%E8%AD%B0%E6%9C%83%E9%81%B8%E8%88%892023-%E6%AD%8C%E6%89%8B%E6%BC%94%E5%93%A1%E5%90%88%E5%94%B1-%E5%85%B1%E5%BB%BA%E7%BE%8E%E5%A5%BD%E7%A4%BE%E5%8D%80%E5%A4%A7%E5%8C%AF%E6%BC%94-%E4%B8%BB%E9%A1%8C%E6%9B%B2-%E9%9F%B3%E6%A8%82%E6%9C%83%E6%8A%95%E7%A5%A8%E6%97%A5%E5%89%8D%E5%A4%95%E4%B8%83%E5%8F%B0%E8%81%AF%E6%92%AD-%E9%99%84%E9%96%80%E7%A5%A8%E6%B4%BE%E7%99%BC%E8%A9%B3%E6%83%85-/415492

改制後首場區議會選舉周日(10日)投票,政府在前一晚(9日)將在西九文化區竹翠公園舉行大型戶外音樂會「共建美好社區大匯演」,由近100名歌手和藝人進行音樂和歌舞表現。香港電台今日(5日)亦發布由《獅子山下》改編而成的音樂會主題曲《獅子山下 共建美好社區》,由港區全國人大代表鄺美雲、譚詠麟、Maria Cordero和炎明熹等多名歌手,以及無綫電視劇集《愛.回家之開心速遞》演員等合唱。

西九大匯演約4,000張入場券將於明日(6日)下午1時起,由民政事務總署在20間民政諮詢中心派發,而灣仔和沙田的民政諮詢中心另會各自派發當區「衛星場地」約300張入場券。當局指,每人只限索取兩張同一場地的入場券,派完即止,而入場券不設劃位,場地內的座位安排會以先到先得形式分配。

個人感想:
暫時mv名單都好大路都係個班人
汪明荃,阿姐有份做司儀,cm荃粉記得聽日搶飛
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

陳豪個段做得有啲hea,陳薔天自己作自己嘢咪算,做咩一首代表新時代香港人同心協力嘅歌係佢改詞搞彎曬件事,有著各界支持投票率一定再創新高
真係完sem了
┻━┻ ︵ヽ(`Д´)ノ︵ ┻━┻

冇Aga,鬆一口氣

阿荃肯跳返當年熱咖啡隻舞我即投票
離不開 留不低

Error 呼籲區議會選舉投票

Wow啲老妖怪出晒嚟

鄺美雲

hv8638 發表於 2023-12-6 01:31

193個樣
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

chorus班人係邊個嚟

程凱欣

點解個MV無祖兒同Gin

荃力支持美cloud
DM多仔多到覆唔哂

死老豆拜山咁樣 係人都知咩事

193條領軚...明嘅

荃力支持美cloud
mosesming 發表於 2023-12-6 12:20

支持美暈早登極樂

柒星數之不盡

eg鄺XX,炎XX,譚XX,鍾XX

點解可以到而家都唔知有咩人參與

死老豆拜山咁樣 係人都知咩事
hissorhk 發表於 2023-12-6 23:39

沒有誰比誰高尚啦
紫荊雜誌:MIRROR喊你12月10日一齊去投票啦! #MIRROR #香港

沒有誰比誰高尚啦
紫荊雜誌:MIRROR喊你12月10日一齊去投票啦! #MIRROR #香港

...
hv8638 發表於 2023-12-9 04:24

記得啦 識玩就係呢 D

記得啦  識玩就係呢 D
hissorhk 發表於 2023-12-9 11:46

大公報 2023-12-09 A1:
造福社區 明天齊投票
MIRROR ERROR 提你記得去投票

記得啦  識玩就係呢 D
hissorhk 發表於 2023-12-9 11:46
區議會三個字交俾旁白
Mirror 係投光B
4拍4家族仍在熱映中

宣傳區選似乎冇乜影響,最男五強都係鏡光之戰