返回列表 發帖
It doesn't matter
bagfgfcde 發表於 2017-3-30 17:15

Good taste

花城
兩面

1cm
3am

祖粉可恥
John 發表於 2017-3-30 21:01

林奕匡可恥

我如果點間接傷害, 祖祖會唔識唱

所以我都係點番我的驕傲
CunninG 發表於 2017-3-30 23:33

好想入場大嗌貪慕虛榮

愛一個上一個
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 12:33

Yum

原來我打錯字。。。
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 13:59

果然同祖兒一樣咁y_m

經典重溫

臨床
流汗
二人浴
如果睡袍太少布
深閨

In Motion 好正
stopzi 發表於 2017-3-31 14:49

Scream

一路覺得全碟最出色嘅就係兩首louis 嘅曲

跑步機上呢?我十年嚟既第二最愛
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:23

跑機梗係正
除咗28個我其他都成日聽

我第一次聽睡袍時 打左個冷鎮

祖祖實太正了
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:24

很想要吧?

可歌可泣
雙冠軍
愛一個上一課
抱抱
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 15:27

抱抱究竟仲可以聽幾耐

色惑 不得了
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:29

你看到了恐怕會小命難保喲

跟珍芳達都係我既playlist內
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:29

珍芳達超好un
不過我更愛上次X飛機

要學埋飛飛既電眼
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:33

我家mark勁過霏妹多多聲喇

祖兒 : 喜歡X飛機的你始終安好
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 15:39

祖兒果然是X飛機過來的

跳得唔夠勁 希望下次可拼埋加大力度
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:38

唔錯
總之唔好再唱喜喜

邊位呀?雷頌德牙?
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:47

雷頌德邊有咁靚仔呀

不安
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:48

她不怕忍不住只怕我們受不住

其實有冇plug過 喜喜
HOTMAN 發表於 2017-3-31 15:51

有呀 當時my903有
係四台聯bam啫

唱到爛了
Wonders 發表於 2017-3-31 15:56

咪就係
喜喜同神魂走開喇走開喇

四面台
What's Up
派對機器
另眼相看
床前無月光
跟珍芳達做健身操
...
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 15:56

佢肯唱一兩隻已經要還神

我要 Show Up 好事多為

3月金曲
3am

容祖兒冇歌唔好聽
bagfgfcde 發表於 2017-3-31 16:51

提名下屆噴言先

都唔好聽
hehehaha 發表於 2017-3-31 19:02

咁快樂最快呢

人渣

Show Up
好事多為 (Reflection Mix)

點解祖兒咁正

搖搖搖

反對 密友若化身情侶

用字漂亮其實作狀!!!

風輪流吹 花輪流開

怕在最後我沒你在徬徨

1300-1330
遊車河

遊車河(RubberBand) / 車匙(陳柏宇) / 搭錯車(裕美) / 叮叮車(薛凱琪) / 南瓜車(薛凱琪) ...
dongbb2332 發表於 2017-4-16 13:38

二三黐埋一齊係咪巧合

日期 : 27/04/2017
時間 : 00:00 - 02:00
節目 : 炸爆夜店

有沒有(BY2) / 沒理由(BY2) / 久等了(愷樂) / Sugar Rush(吳映潔) / 唯舞(安心亞) / 呼呼 (安心亞) / 靚仔 (安心亞 Ft.羅志祥) /
Love Me Love Me 要說出來(關詩敏) / 365天(JPM) / 超有感(黃鴻升) / 不完美紳士(Gentleman) / Super Style(SpeXial) /
Break It Down(SpeXial) / Dangerous(SpeXial) / Boyz On Fire(SpeXial) / 叩叩(李玟) / 瀟灑小姐(蕭亞軒) / 我愛我(蕭亞軒) /
Super Girl愛無畏(蕭亞軒) / 不解釋親吻(蕭亞軒) / 花蝴蝶(蔡依林) / 大藝術家(蔡依林) / Play我呸(蔡依林) / I'm Not Yours(蔡依林 Ft.安室奈美惠)

日期 : 30/04/2017
時間 : 22:00 - 22:30
節目 : Down Down Down ...

Up & Down(EXID) / Break It Down(SpeXial) / Break It Down 11.11(SpeXial) / Break Down(Super Junior-M) / 非愛不可(彭于晏) / Up and Down (鄭希怡) /

日期 : 08/05/2017
時間 : 14:30 - 16:00
節目 : The Songbird Anthology

真心話 (王菀之) / 詩情 (王菀之) / 融了鐘的時間 (王菀之) / 想飛 (王菀之) / 手望 (守望版) (王菀之+張敬軒) / 畫意 (王菀之) /
雷電 (王菀之) / 我來自火星 (王菀之) / 最好的 (王菀之) / 留白 (王菀之) / 水百合 (王菀之) / 該死的快樂 (王菀之) / 酷愛 (王菀之) /
小心易碎 (王菀之) / 面具 (王菀之) / 幸福 (王菀之) / 永遠幾遠 (王菀之) / 下次愛你 (王菀之) / 生命之花 (合唱版) (王菀之+張繼聰) /
小團圓 (王菀之) / 畫外音 (王菀之) / 一秒感動 (王菀之) / 好時辰 (王菀之) / 突然一生人

日期 : 10/06/2017
時間 : 20:30 - 22:00
節目 : 花約

花都開好了 (S.H.E.) / 花蝴蝶 (蔡依林) / 狠狠 (子彈煙花 Remix) (吳雨霏) / 心花怒放  (容祖兒) / 花見 (何韻詩) / 一枝花 (彭羚) /
不是校花 (吳家穎) / 花小姐 (鄧麗欣) / 花吃了這女孩 (傅穎) / 花千樹 (容祖兒) / 生命之花 (合唱版) (王菀之+張繼聰) / 櫻花樹下 (張敬軒) /
夢裡花 (張韶涵) / 桐花 (鍾欣桐) / 隔牆花 (周筆暢) / 穿花蝴蝶 (衛蘭) / 穿花蝴蝶 (容祖兒) / 飄花 (胡鴻鈞) /
懸崖花 (林欣彤) / 飛花 (李克勤) / 姊妹花 (J.Arie) / 潑墨桃花 (林峯) / 沒有花收的日子 (吳雨霏) / 有約

見到最尾果首我笑左出聲
bagfgfcde 發表於 2017-6-10 23:57

點題作點可以冇呀

日期 : 14/06/2017
時間 : 23:00 - 00:00
節目 : J-Pop

好女孩 (容祖兒) / 敬請留步 (容祖兒) / 為你萬歲 (容祖兒) / 撈針  (容祖兒) / 愛不愛 (容祖兒) / 最好時光 (容祖兒) /
Now And Forever (容祖兒) / 上次坐飛機 (容祖兒) / 冬眠 (容祖兒) / 舌尖開叉 (容祖兒) / 堂堂男人 (容祖兒) / Goodbye (容祖兒) /

日期 : 16/06/2017
時間 : 13:00 - 14:00
節目 : JY · 6

不容錯失 (容祖兒) / Lovin'U (容祖兒) / 敬請留步 (容祖兒) / 抱抱  (容祖兒) / 我也不想這樣 (容祖兒) / 歌姬 (容祖兒) /
相當刺激 (容祖兒) / 如果睡袍太少布 (容祖兒) / Mad About You (容祖兒) / 流汗 (容祖兒) / 床前無月光 (容祖兒) / Goodbye (容祖兒) /

一面之緣 (林欣彤+G.E.M.) / 愛情當入樽 (林欣彤+G.E.M.) / 星星月亮太陽 (林欣彤+G.E.M.) / 你講你愛我 (林欣彤+G.E.M.) / 啜泣 (林欣彤+G.E.M.) / 心亂如麻 (林欣彤+G.E.M.) /

日期 : 03/07/2017
時間 : 15:30 - 16:00
節目 : 氣質補給站

眼淚飄到很遠(陳慧琳) / 情人說(陳慧琳) / 講 ...
jose 發表於 2017-7-3 15:41

我今日都聽咗好多蝦餃老母嘅歌
突然間中意返她比我醜

有天敵。。
jose 發表於 2017-7-3 23:29

霧裡看花沒有發生任何事囉

怨婦三部曲都係情毒最正
她比我醜衰在份噴水詞
心服口服就攞返隻陳年歌出嚟改編都唔知做乜

日期 : 04/07/2017
時間 : 21:00 - 22:00
節目 : HOT SUMMER

寒冰掌 (VRF) / 吉絲締的衣櫃 (Krusty) / 曾經英勇 (2R) / LaLa世界 (Boy'z) / 三分區 (Sky) / 紅組加油 (Cookies) / ASAP (Square) /
親愛的 (沈震軒) / 聽話 (林威辰) / 詩情 (王菀之) / 放過我 (陳文媛) / 好睇 (黃伊汶) / 混血兒 (容祖兒) / 毫無保留 (陳慧琳) /

hot summer but no 熱浪假期 , 偽 Twins 粉
616.1314 發表於 2017-7-4 21:56

聽咗幾百萬次喇

日期 : 05/07/2017
時間 : 21:00 - 22:00
節目 : HOT SUMMER

搭錯車(Yamete!) (裕美) / Show You (江若琳) / 高手過招 (鍾舒漫) / 不要防曬 (HotCha) / 猜燈謎 (周麗淇) / 身體語言 (傅穎) / 貪新棄舊 (吳雨霏) /
金光燦爛 (鄧麗欣) / 冰極兩公里 (方力申) / 浪花上的人 (鍾欣桐) / Kiss Kiss Kiss (鄭融) / Let Go (薛凱琪) / 乾物女皇 (樂瞳 Feat.6wing) / Dance With Me (Erika) /

有Dance With Me 都無Come With Me
Kfmusic 發表於 2017-7-5 21:58

霏妹都話這個貪新棄舊還如何接受
有新歌都要聽舊歌噶

那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 / 那天很愛笑 /

人大了 才明白的道理

啱呀
dongbb2332 發表於 2017-7-11 20:54

仲有幼稚園
唉真係聽到好sad

1510-1530
又聽某人眼中既垃圾碟

失約(Twins) / 有約(Twins) / 朋友以上(Twins) / 不愛之恩(Twin ...
dongbb2332 發表於 2017-7-28 15:29

支持美碟
失約聽耐咗好聽咗

你都冠失約啦 成個cm得我一個冠==
加油聽耐左都好聽左
多謝林夕
dongbb2332 發表於 2017-7-28 22:06

等我再聽下先
我暫時都係愛朋友以上多啲