返回列表 發帖
想Sammi 再入最佳女主角五強
kaman921 發表於 2020-1-6 19:08

以公司取態   今年應該會係SAMMI VS GILL VS STEPHY VS MIRIAM , 再+一個實力陪跑咁應該論到比SAMMI了

男同女都好多主角命的去左報配角

最佳男主角:郭富城(麥路人)
最佳女主角:鄭秀文(花椒之味)
最佳男配角:姜皓文(犯罪現場)
最佳女配角:蔡卓妍(聖荷西謀殺案)

SAMMI 安心事件之後, 今年出咩都會攞硬, 照公司票應該係花椒
男主好少比的知名度少的, 上次無雙無左,今次應該到城城
男配人氣,戲份上都是黑仔
女配, 年資 + 港星 + 公司票

個人想
最佳男主角:郭富城(麥路人)
最佳女主角:鄧麗欣(金都)
最佳男配角:萬梓良(麥路人)
最佳女配角:賴雅妍(花椒之味)

兩套都睇咗係咪代表我冇支持到黃色娛樂圈
JasOh103 發表於 2020-6-17 00:32

個班男主角其實從來無出過聲, 唔好因為的抽水人影響自己

BTW, 兩套睇哂

金都 - 好寫實到香港的無用港仔同比身邊人迫到自己好似唔婚唔得的港女感受
STEPHY真係愈來愈掂

I prefer 麥路人
好多角色獎有提名
josey 發表於 2020-9-1 19:33

都等左好耐想睇下個故事係未好地道,一念無名咁

最想睇千FA

冇人討論麥路人?
今晚睇咗,其實有啲失望,搵到個好題材但編劇好鬆散,劇情薄弱、煽情但冇重點,真係浪費 ...
Serendipity 發表於 2020-9-24 02:16

睇左,喊左好多次個個角色都有個位令你身同感受,好感動

但你指結局維穩係指?
因為每個人個結局都係慘, 都幾悲.

劇情真係感動唔到我,可能因為角色性格描寫唔深入都冇辦法令人著緊佢哋,唯一感動少少係大家籌錢醫病嗰幕 ...
Serendipity 發表於 2020-9-29 12:14

結局唔慘咩城城最尾都係返唔到屋企
千嬅等左10年個男人就咁走左
啊媽死左
啊女最終都係要去保良局,個啊爸個啊媽都係唔要佢, 連一年一次等城城的希望都無埋
達明真係為左有飯食要坐監
萬子都仲係度個度坐來等老婆

係個細路好的, 有份工, 返左屋企
但睇完唔會有希望啊, 只係反思到要珍惜而家擁有的野,大把人生活得慘過你其實好星期5檔案的故事

太似身邊人的故事, 好貼身, 所以好多個位都好感動

或許啲角色描寫得唔夠深入,觸動唔到我。好多個角色嘅問題都係個人心理,連經濟問題都變得次要,我覺得最 ...
Serendipity 發表於 2020-10-17 01:04

身邊的人都係多因為個人心理問題出事多,,經濟無咩問題, 可能咁會引到我睇的時候注意角色的心理多的.人好多時都係自己心理玩死自己, 轉左係係洞度出唔返來