返回列表 發帖
原來就係有你呢個無知少男睇

咁黑魔后好似又轉左個角度講個故仔既 但係今次灰姑娘應該無咩花臣 ...
-Prince- 發表於 2015-3-7 20:38

無知少男多人愛

好似都有 之前睇tray拿 有d吾同

好out既我今日終於去睇左kingsman
Eggsy 最尾換左套西裝+戴左副黑色粗框之後真係型到暈呀homo ...
dongbb2332 發表於 2015-3-8 00:57

完全中POINTTTTTTTT暈曬咯 J死人

我睇左魔法黑森林 算唔算係無知少男
mamakin 發表於 2015-3-8 00:59

魔法黑森林真係完全展示出無知依個特點

FYI我都有睇<33

下其實我覺得幾好睇喎 有啲位仲幾好笑
幾個童話串埋一齊 又唔係平鋪直敍 ...
mamakin 發表於 2015-3-8 01:01

本身未入場估係黑魔后D FD

我到依家都唔明點解個王子會搭上人妻

果然男人著左西裝係charm啲>3<
開頭佢冇戴眼鏡就真係冇咩特別咯~~
dongbb2332 發表於 2015-3-8 01:09

完全唔同人咁款
再加埋眼鏡 真係J出血
  仲要同公主一齊大聽1872後花園

呢度我笑到痴左線 最後yum妻跌左落崖
mamakin 發表於 2015-3-8 01:07

當時 我即刻諗起美K當然唔係咒佢屎左啦<3

跟住兩個王子唔知做咩自high喺河邊唱歌
果度好hehe囉咩料
mamakin 發表於 2015-3-8 01:16

咪係 我仲以為有D咩HEHE情節TIM
失望死

大佬呢套 I 級架咋
其實呢套戲會唔會扭曲細路對童話故事既諗法
個麵包師傅搶小紅帽條頭巾 ...
mamakin 發表於 2015-3-8 01:35

攪人妻已經唔應該I級啦

張POSTER大大個johnny depp 點知出場幾分鐘都冇就死左

小紅帽隻狼一定要死 不過係估唔到咁早
mamakin 發表於 2015-3-8 01:40

仲等我其實為左佢而睇套戲

頭先睇左cinderella啦<3
以下劇透

再一次被騙 完全童話故事式既劇情
只可以講my queen真係太elegant啦<3333
明明請得Lady Cate 泥就好心加重佢劇情啦
雖然已經比所謂童話故事講多左
成件事勁奇怪 片尾都寫cate做第一女主角
但又唔係好似黑魔后咁focus講個後母

個王子又唔係話十分之令仔x_x
不過睇得出佢條褲真係好緊
換衫個part係幾令既
helena個look....可能同佢以前d戲有關
個feel完全唔似係fairy godmother

簡單泥講 可以一戰
但唔算話太凸出<3
同期imitation game 太正

最重要一點係 唔該各會員如果有興趣睇依套戲
真係要揀好時間去睇 避免揀d小朋友會睇既時間.....
今日大半個場都係細路同埋佢地d阿媽
簡直嘈到呢.... 個啊媽死左又要問 兩個係到咀又要嘩 隻老鼠識講野都要笑
片頭會播幾分鐘frozen 續集?既短片
呀elsa一出場簡直係全場烘動

不過幾欣賞一樣野
套戲做完好多細路都會拍手掌
唔錯的說

原來the perks of being a wallflower真係好好睇
幾年前因為唔中意emma 無睇到真係走左寶 ...
nicknicknick 發表於 2015-3-12 21:32

點解會唔鐘意emma

依套真係一絕
去到後面知道成件事真係勁surprise

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

因為之前(其實而家都系)好多fb post share親距d野都讃到距天上有地下無咁
覺得好煩

同埋 ...
nicknicknick 發表於 2015-3-12 21:58

但佢真係好完美<33333
繼續讚xDDDD

logan lerman真係好可愛<33333

果時睇Percy Jackson都未咁覺得
但係呢套真係J得過

但我中意套戲入面emma個細佬定唔知啊哥多d ...
nicknicknick 發表於 2015-3-12 22:10

個個HEHE
我鐘意LOGAN多D<33333
好可愛<33

有啲想去睇五個小孩的校長
mamakin 發表於 2015-3-13 18:25

睇完記住要SHARE嗄

想睇姐 有時想睇得九龍啲戲院先有得睇
mamakin 發表於 2015-3-13 20:31

咁咪特登出黎睇咯 哈哈哈

我唔係好鍾意自己一個人睇戲

我啲fd子應該對呢啲戲冇乜興趣
mamakin 發表於 2015-3-13 20:37

我當初都唔鐘意但唔自己睇既話 好多戲都冇得睇

成日收到既答覆都係 : not interest ahhhh
好彩就會同媽媽睇 唔係既話就要等網上面有
而家睇阿雨套技術者 ...
mamakin 發表於 2015-3-13 20:42

咪就係 一係就話冇錢
再唔係就話同左其他人睇

岩岩睇完衝鋒車
粗口多到痴晒線 點解唔係三級
mamakin 發表於 2015-4-6 14:14

好似好好笑lol做曬assignment走去睇先

岩岩煲完套舊片primal fear  一級恐懼?

套戲真係一流雖然套片完全唔係恐怖片
但係劇情的確好有張力
後期越睇越緊張
殺人犯Edward Norton細個個時真係好cute
笑起上泥真係好adorable
但係做戲上泥真係超水準
戲情需要個種變化真係入木三分

李察基爾真係勁似方中信

其實 Edward Norton 冇得更上一層樓 真係時也命也,可惜 ...
佢係嗰個年代嘅 Eddie Redmayne ...
Bluejays 發表於 2015-4-15 12:46

係依行搵食timing真係好緊要
當年個樣又唔差 又有實力 oscar提名都有
就係差一步.__.
不過聽講話佢真人
同birdman佢個角色一樣咁arrogant

我只係想知今集chris evans
著得多唔多衫

CHRIS EVANS 都好好J
我個心都飛左落佢度
BTW 成套戲我最愛 SCARLET WITC ...
wchild 發表於 2015-4-27 22:32

其實THOR都幾好j既
electric 發表於 2015-4-26 15:44

我始終都係終於MY CHRISBB

Inferno終於開拍啦<333
等左the lost symbol咁耐
果然真係skip左唔拍

講光明會既angels & demons拍得
講主業會既the da vinci code拍得
講聯合會既inferno拍得
就係單單講共濟會既the lost symbol唔拍得
依個世界果然黑暗

呢排我聽太多呢D陰謀論 同 神秘組織

其實幾恐怖
wchild 發表於 2015-5-6 23:26

咁其實依D又未必真係需要盡信似終都只係陰謀論
不過當知道911都可能會係美國自己整出黎既時候
就真係真心覺得心寒

仲有MH370 失蹤既陰謀論 都幾心寒
wchild 發表於 2015-5-7 14:41

近我地D既仲有
SARS究竟係唔係美國佬特登傳比中國

岩岩睇左凸務MADAM
估唔到又真係幾好笑
一路睇一路笑到勁癲 由頭笑到落尾
BETTER THAN GET SMART
唔會話成日用D ON9動作/說話泥引人笑

想輕鬆笑一餐既大力推薦嗄
不過就真係幾多粗口下
BUT I LIKE IT
好彩冇同屋企人去睇

Pitch Perfect 2 好好睇!! 勁多笑點!! Fat Amy真係
JasOh103 發表於 2015-5-20 22:56

岩岩睇左 我覺得好睇過第一集
今集一樣都好多笑位
D歌又熟
鬥歌個時仲估會有anaconda
Fat amy真係精髓所在
多左個類似brittany 角色

我估有all about that bass點知無 John Mayer嗰part仲諗住有Katy, 真係好多笑位, 尤 ...
JasOh103 發表於 2015-6-9 14:36

Oh god this lake is bigger than I thought
呀Jesse肥左勁多

最後估唔到真係會玩埋THE VOICE
難得叫埋班JUDGE一齊
Xtina真係好正<3333

近排好想睇戲~ 但唔知睇咩好

玩轉腦朋友真係超級好睇
**** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2015-8-3 21:47

今日先去睇.....
[劇透]
我又係BB個到已經開始喊
乒乓消失個到喊到我呢........
絕對唔係一套卡通片咁簡單
真係超好睇......

BTW 美之一開頭把聲真係認唔出

[/劇透]

未睇既快D去睇啦<333333

五把聲只是認得二汶
同父母睇,佢地問我點解你會喊得咁勁
Yan 發表於 2015-8-4 12:06

好在冇同個親戚睇X___X
   就咁當卡通片睇其實好好笑好好睇
但係講既野太中
太似自己發生既事情
就真係咩感覺都出黎泥

套戲真係可以令我不停喊+笑
但係我又唔敢大聲喊,我驚我仲嘈過前面嗰個細路 ...
Yan 發表於 2015-8-4 23:11

講起D細路-____-
算啦 睇卡通就預左
不過見場內都有唔少情侶

岩岩搵番幾年前套Burlesque睇
XTina講野同唱歌把聲真係好唔同
Cher真係好老原來就泥70啦x_x
要佢出黎表演又真係幾...........
個男主角好正<3 雖然唔係標準令仔
但睇佢望住xtina個樣真係好正<3333
仲要露埋股<3

成套片跟本就係XTina既寫照7歲父母離異 比朋友排擠
仲要加埋個唔底得xtina紅過佢既nicki泥扮一齊做童星一齊紅但係勁多負野既britney
故事算係okay la 不過不失 睇完一半就估到下一半會點個類啦
當成人版glee咁睇都okay既

佢真係好唱得<3333

不過最有feel反而係cher獨唱依首

PIXELS估唔到又幾好笑
好多笑位XDD
成套片真係好CULT
估唔到打機都可以拉到落外星人XDDDDDD

雖然冇令仔(但有令女)
但都值得一戰

沒女神探 睇預告好似好好笑
柏豪好na型 美之唔知今次做成點
rubylovessss 發表於 2015-9-2 22:05

諗緊幾時去睇好

啱啱睇完沒女神探 超搞笑
笑足全場
Ald 發表於 2015-9-8 18:18

今日終於有時間去睇
講真真係幾好笑 好過之前套低能DEL愛人多多聲
笑位其實都幾多 不過估唔到會幾多黃色笑話位
先講周柏豪 雖然我真係唔係太鐘意佢D歌
但佢真係好令仔<3333333咁令仔咁高大扮乸型好岩我口味
扮又扮得幾似 可能佢現實跟本就係HEHE!!! FF下先
好想要佢D床照呀
配角最出位非呀BOB莫屬.....雖然我真係好唔鐘意依條友
但無可否認 佢個D笑位又真係幾好笑
岡本女神相比之下就差好多 某幾個位好似睇緊中學生話劇咁
MY DEAR 美之就發揮正常啦 喊位可以再好D
扮靚模全場都有笑 算係咁啦~
不過有個位要讚既係
講對白自然左好多
冇咁STRANGE 甚至好過金雞個陣時TIM
總括而言 都幾好笑既 值得一戰

好似幾有趣
matthew1990 發表於 2015-11-7 16:42

依D片睇我黎講
一直都好想睇但又唔敢自己睇

搵人陪睇囉
一係係屋企開哂燈睇都唔驚啦
matthew1990 發表於 2015-11-8 01:02

SAW個D我都係淆左好耐先敢上堂睇
一路上堂一路睇 睇完先及覺其實冇想像中咁恐怖

不如幫小王子改編隻歌 即唱即PLUG啦

痴線 原來tremors今年出左第5集
咁既CULT片都可以繼續拍
即係逼我又要重煲曬姐????

唔驚咩?
matthew1990 發表於 2015-12-15 01:45

笑片泥
加上實在太經典 細細個係明豬台睇過

係咪因為特技差所以似笑片咋
matthew1990 發表於 2015-12-15 02:57

又唔可以完全話係笑片既
有d笑位咁啦<3
正確泥講係套經典cult片<3

終於睇左ON SCOUTS打喪屍
一開始就播BLACK WIDOW
仲要同個喪屍一齊唱BRITNEY

點解我冇入場睇

話說有冇人試玩NETFLIX?
感覺上都好似唔錯咁
*終於可以用下部APPLE TV

唔係膠片黎既咩?
matthew1990 發表於 2016-1-9 00:46

膠呀
放假搵套膠片睇下笑下都唔錯

deadpool is so 正
不過之前講到佢有幾咁大枝 但竟然露得個一下 仲要睇都睇唔清楚
我覺得個反派令仔d<3

一齊重溫經典啦
bagfgfcde 發表於 2016-2-13 10:34

辛苦曬你

我見外國forum 煲到好大話套戲超級好睇
matthew1990 發表於 2016-3-4 17:46

香港都煲到好大的說

依家先發現正片<3333好似好正咁呀
想當年cloverfield 睇到想嘔
依套入唔入場睇好呢

終於睇佐奇袋已久既10 Cloverfield Lane

個人就認為係一套好好睇既懸疑片
由第一幕開始就已經有唔同懸念引觀眾去諗究竟發生咩事
然後主角到佐十號之後故事就開始緊張 一個又一個迷團緊扣著
疑似解開佐一個 但偏偏又有另一個打開
緊張不安既同時又好想知道發生咩事
加上中間又加插幾段困獸鬥 更加令觀眾不寒而慄
反而個結局就真係麻麻