返回列表 發帖
琴日先睇完INTO THE WOODS
冇睇過原著就咁入去睇
個故事就真係奇怪到一個點
但OVERALL其實我覺得唔錯
BTW套劇係歌舞劇泥
一大半時間都係唱緊歌:D
鐘意依類型片既可以一戰

into the woods好唔好睇?我都幾想睇下,meryl真係誇張,佢系咪想咩角色都試均勻.. ...
數彩虹 發表於 2015-1-20 13:13

我身邊個個就話好悶咯成日係到唱歌.__.
同孤星淚完全比唔上 依套好多唱歌位都幾悶下

梅嬸真係唔錯呀~ 真係做乜都得
仲有 JOHNNY DEPP 係張POSTER勁大個頭
點知出場得個兩三分鐘

孤星淚 又係真心正, ANNE 又正正子, 最尾睇到好心UP

我喺英國睇過孤星淚 LIVE 銀樂隊版 ...
wchild 發表於 2015-1-21 12:53

孤星淚我入場睇喊到七彩
隔離個男仔仲係咁比紙巾我
個故事真係好慘

係唔係咩25周年個個版本?

咁有無挨埋落人地膊頭

應該唔係, 我睇果個係全年365日 不停演出.. ...
wchild 發表於 2015-1-21 16:03

睇另一套戲個時試過挨落個唔識既人到

我都想去睇依D咁有藝術氣質既野<3333

Into The Woods 好正! 幾個細細個就聽既童話故事crossover, 又有歌, 值得睇既...
JasOh103 發表於 2015-1-24 00:34

最無里頭係個王子咀左落個有夫之婦到

回復  屮SiU霖屮

睇wiki好似原本既musical係唔止咀(所以Cinderella先離開佢..) 個兩個王子仲 ...
JasOh103 發表於 2015-1-24 00:49

如果個兩個王子.........成件事會更加好笑

啊~華麗怪盜有Johnny DEPP 同埋holly holiday<333
但好似好多負皮x_x
定係去睇頭條殺機呢<3333
有男神jakeBB<3 但對記者冇乜共鳴感~_~
唔.....但就好似好好睇咁

華麗怪盜聽聞勁爛,今晚會去睇Nightcrawler
Ki 發表於 2015-1-29 17:34

係X_X 所以我都卻步....如果唔係應該一定睇....
我諗NIGHTXXXXXXX就應該會搵日去睇~

啱啱同fd睇完
真心推薦!!!!
男主角呢種人真係極危險
睇到ending我即刻好擔心班新員工嘅安危 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-7 18:33

明明套咁正既片但係完全冇身邊人講
真係勁唔顯眼 希望多D人睇到我地推薦會入場睇<333
真心正

最後仲要講句 我自己唔肯做既野 我唔會叫你去做

套Kingsman 好好睇呀<3333333333333
打鬥場面好Q正 好有新意<33333
簡直係年輕令仔版007 仲要好多笑點<33333
又特別又唔老土
個男主角仲要勁似johnny rapid

今年冇乜留意D戲.___.
都冇咩心水 自己鐘意既戲連入圍都冇-__-"
不過都睇好Julianne Smith好似上年Cate咁女主角拎硬嫁啦.____."

連grammy前戲都要播uptown funk
吾怪得仲係咁冠-_-

我都聽到  
呢首真係hit得咁厲害咩 -_-
ed8671ed 發表於 2015-2-23 09:44

不過美國人真係幾buy bruno mars
冇計

btw 連續兩屆個host都係hehe sheshe
oscar都幾愛同

j Lo走個時差d pk

so yum
ed8671ed 發表於 2015-2-23 10:55

有身材唔怕露

wow rita ora
今次live吾錯bor

我唔係睇緊live
可唔可以話比我知發生咩事?
CunninG 發表於 2015-2-23 10:57

扮birdman裸住上身出泥

有嘎
頒production design俾budapest又出返同一個setting

究竟ladygaga幾時出場,個show預告左 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-23 11:25

J HUDSON都唱埋X_X 幾時到GAGA<333333333

哇提到香港喎
hinz 發表於 2015-2-23 12:07

今晚fb又洗版嫁啦

痴線 lady gaga好勁呀
成個場面好震撼

咁睇霍金攞影帝機會大左wor

到呢一刻八套最佳電影提名得霍金仲未分到奬 ...
阻住 發表於 2015-2-23 12:42

等睇掃獎

仲諗住birdman掃埋best actor tim

燈神既威力又比我地見識到
遠至美國既OSCARS
都可以由大熱門燈到拎得個女配

好想睇Benedict Cumberbatch
過兩日就上啦不過無時間睇/.\
hehemamama 發表於 2015-2-24 22:27

飛已買

痴線 imitation game 完全冇諗過會咁好睇
完全冇冷場 三條主線交叉穿插 但完全吾會覺得亂
男主角benedict演技一流 個種自大又孤獨既情緒完全表達出泥
最後個幕完全係催淚 喊到要出去搵廁所繼續喊
可能真係太身同感受 成場人應該得我咁大反應

所以你好應該聽下我近排力推既《粉紅解密》 都係講Alan Turing既故事架
我相信呢個壇唔 ...
nicholashin 發表於 2015-2-26 18:36

加上自己本身讀電腦 太有共鳴
我好怕睇會喊既hehe片
睇完個日既心情一定谷底

Coof Cafe
nicholashin 發表於 2015-2-28 13:33

成日捉我錯處

我真心想知入場睇Imitation Game 解碼遊戲 班友仔明唔明個故真正要解要迷係咩 ...
艾石仔 發表於 2015-3-1 00:30

POWERFUL篇文個TITLE
P ZQAE TQR ??

最近睇翻final destination
有冇人同我一樣 final destination同saw 都睇曬
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:39

又講依兩套野saw睇左頭3集咋 未得閒追曬
死神就睇曬<3

其實上youtube睇精華已經好夠 越拍越hea的劇情
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:44

未睇SAW比人講到好恐怖好核特
但睇落就其實冇乜野好濕碎

咪又係爆下血GEM漿
不過final destination 第一次有他殺哦
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 20:52

唔明乜野他殺

即係被人殺囉
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 22:39

第一集?有咩?

第一集是咪撞GAY?
我記得第一野係個男學生(被)自殺
之後到女MISS間屋爆炸
個男主角同女主角就開始走難咁, ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 22:44

之後最尾個三個以為冇事一個就比個招牌ko
男主角係下集張報紙話唔知點死埋
最後個個女主角就為左救尤金(我仲記得佢個名)
一開門就爆死左

唔記得係咪第六集
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 23:02

最尾個集最記得係講廣東話既呀婆同埋laser整眼

第6集是咪照燈照死果兩個?
定係炒車果集?

除左1,2之外其他無乜印象
BTW有集係沙灘有個大隻仔係咁食女幾正 ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:06

太陽燈係第3集過山車個集

針灸恐怖d下fa
RVHOCPC 發表於 2015-3-4 23:05

我覺得個阿婆令到成套戲變左套笑片
我記得當年我入場睇
成個戲院d人都係到笑

咦, Final Destination我有追wor最印象深刻係第一二集, 因為有連貫同埋真係拍到好得人驚. 好恐怖(尤 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:09

我反而鐘意第5集多過第4同第3集當然最正都係第1第2集啦<3

LIFT個女人真係勁驚
搞到而家搭LIFT一定企邊邊位
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:13

前個排好似有單新聞真係話有個女人
係佢個女面前比個lift 夾斷左成個身

回復  屮SiU霖屮

第5既故事我無好大印象...係記得有個係acupuncture以為比針插死, 點知係個佛像跌落 ...
JasOh103 發表於 2015-3-4 23:18

其實第5集睇你用咩態度去睇我當笑片當套cult片去睇
我覺得一流
其實第三集已經拍唔到頭兩集個種恐怖

第一集霏GAY
第二集公路
第三集過山車
第四集賽車?
第五集同第六集係咩-__-? ...
艾石仔 發表於 2015-3-4 23:20

第6集未拍第5集係天橋意外~

你地好重口味,SAW 同 FINAL DESTINATION 完全唔敢睇
wchild 發表於 2015-3-4 23:34

其實唔恐怖 好多都好假
之前都唔敢睇saw
睇左頭幾集真係覺得冇乜野

真係當cult片睇

我寧願睇異形算
wchild 發表於 2015-3-4 23:49

異型正好多雖然話D畫質就真係差D

聽講好似拍第5集

好似話重拍第一集,仲會搵番以前個女主角做
wchild 發表於 2015-3-4 23:55

薛哥泥偉花<33 上一代女神但都老成咁x_x 佢仲點打

報紙話佢已經66啦

唔知會唔會連接普羅米收屍呢?
wchild 發表於 2015-3-5 00:03

之前好似又話會拍收屍2

收屍2是咪等如異形第一集
wchild 發表於 2015-3-5 00:10

係掛lol可能睇佢收屍2點樣接番落異形1

有冇人有睇SM 果套3級片嘎 (仲未記得戲名-.-)

個故仔好悶, D SM 情節又唔夠激
男主角又唔 ...
Kyle_ 發表於 2015-3-5 16:18

未睇 但聽人過大伏泥
上網睇算

此乃重點? btw其實我通常只係睇笑片同恐怖片係咪好極端

btw x2 最愛麥兜嘎 最新嗰套 ...
RVHOCPC 發表於 2015-3-5 17:58

我鐘意睇科幻片/動作片<3
恐怖片就少入場睇 就除非出名/大片先入場

林狗岩唔岩心水?千嬅以前有一排都 part 得古仔多 d
跟著10+ 年冇咩 part 過
所以放心啦,跟著十年你就唔會 ...
mix_nzi 發表於 2015-3-5 21:11

快d睇imitation game la
好好睇

迪士尼又出真人版灰姑娘
仙履奇緣有啲想睇

遲啲出埋真人版美女與野獸
rubylovessss 發表於 2015-3-7 16:27

美女與野獸之前都出過套現代版改編

其實真係唔明點解呢D無驚喜既戲都可以拍真人版而又真係有人睇
-Prince- 發表於 2015-3-7 19:17

但之前套黑魔后又幾好睇