返回列表 發帖
叔叔今日睇咗 最後係咩意思?
kaman921 發表於 2020-6-16 23:37

[劇透]

我都有類似既解讀
太保因為宗教既衝擊令佢同袁富華既關係產生咗變化
最後佢行行下街不自覺地走入教堂係因為諗起呢個人 亦代表佢未完全好灑脫咁放得低
之後就當然係open-ending 你可以當佢係想為咗袁富華嘗試去了解呢種信仰
又或者如CunninG會員所講希望去到另一個宇宙都尋找到對方 (this is so romantic yet bittersweet)
Jason Playlist 2020 Week 32
#1 廢學 | 陳健安

兩套都睇咗係咪代表我冇支持到黃色娛樂圈
JasOh103 發表於 2020-6-17 00:32

個班男主角其實從來無出過聲, 唔好因為的抽水人影響自己

BTW, 兩套睇哂

金都 - 好寫實到香港的無用港仔同比身邊人迫到自己好似唔婚唔得的港女感受
STEPHY真係愈來愈掂

兩套都睇咗係咪代表我冇支持到黃色娛樂圈
JasOh103 發表於 2020-6-17 00:32

六四個日播個套5月35有區嘉雯
山  。    下     。   見。

由下個擁有亞基拉。
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week32
1百毒不侵2幻愛3IGNITED  

大家今日睇左幻愛未?

幻愛好睇
叫謙B的都好有才華

幻愛好睇
叫謙B的都好有才華
on07111 發表於 2020-7-4 19:07

香港影壇新希望

但cm竟然冇乜noise

香港影壇新希望

powerful 發表於 2020-7-4 22:50

咁之前娛樂版有個post話覺得自己係零都唔少人回,亦唔少人講佢入唔到金像獎男主五強好可惜。

只能怪樂壇謙B太talent,光芒覆蓋左影壇謙謙。

電影應該唔少人睇左優先場吧,所以相對無咁多電影迷宜家講。反而樂見唔少街客都注意到呢套戲,今日成績好左好多

香港影壇新希望

powerful 發表於 2020-7-4 22:50

比起支持本土電影,感覺CM人更喜歡討論謝容楊三人
but anyway
我身邊有啲唔係成日睇戲嘅朋友都入場支持幻愛仲讚好睇
希望各大院線見到有口碑可以開多啲場

利申未睇,但一定會入場支持

幻愛邊度值咁高評價
黑羊篇打後完全mind blow
Week32

禮拜六金都謝票有美音同二汶
但去呢個就無得去幻愛屯門謝票場
搖滾區的神經病ig

金都 幻愛 叔叔都入場睇左

最鍾意係金都
一黎係大角嘴讀書對附近嘅太子都有好多回憶
二黎剪接應記一功
成個故事好多位都做到點到即止

幻愛覺得有啲位太造作(例如黑羊)
亦都有啲位太累贅同畫公仔畫出腸
不過in average 都拍得唔差
同埋劉俊謙嘅表現的確令人impressed

叔叔無咁鍾意嘅原因主要係認為成個故事雖然取材特別
但成個故事走向驚喜不大

終於睇咗女神撞正基OL
笑到好肚痛
比D泰歌洗哂腦
雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞
雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞雞
跳舞個PART真係笑死
係時候要入泰劇坑
雖然由細聽到大 但真係一句都聽唔明佢地UP乜

viu 99 播緊衝鋒車!
Week32