返回列表 發帖

#Cool Cafe 電影區#

Hi,b*tches~ <3

各位有煲開英美德法意澳紐etc.世界各哋嘅劇集
或者鍾意睇西洋電影嘅CM大大們
一齊分享同交流吓你睇過而又覺得好睇嘅劇/電影laaaaa^^
ummm....嚟緊2月尾又有一年一度嘅oscar,大家又可以討論吓賽果la~

---------------------------------
外國劇集討論去呢度pls^^:http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=8216&extra=page%3D1

咁我本人就拋磚介紹套好多人都推介嘅神劇《Breaking Bad》先
呢套劇簡單啲講,係講一個中學阿sir呃住屋企人去做製毒嘅故事
但係入面嘅伏線/演員演繹嘅心理變化真係神級嘅表現
未睇過嘅真心誠意推介~62集好快煲完

咁另外仲有喺發薛區討論緊嘅《Glee》
入面有好多歌仔唱,鍾意聽歌嘅CM會員唔睇劇都可以聽吓佢哋d cover架 :)
我本人睇呢套劇識咗好多英文歌
---------------------------------
各位大大有咩電影想開心些牙可以一齊討論吓噶

因為愛Do既關係中意左睇game of thrones

暴力血腥色情heheheshe樣樣有
劇情又正,隨時死幾個
真係睇到 ...
nicknicknick 發表於 2015-1-19 19:51

Anne Hathaway 真心正, 唔知佢會唔會拍PRADA 2 呢?

#Cool Cafe 電影區#

Anne Hathaway 真心正, 唔知佢會唔會拍PRADA 2 呢?
wchild 發表於 2015-1-19 19:59

認真Prada 2真係唔拍好過拍
本書悶到救唔翻

當然都有可能好似第一套咁改勁多情節既
如果系又不妨啊
畢竟第一套唔跟曬原著真係好睇好多
。Kaykay。Taytay。Kelly。

至於外國電影就好多……近年印象比較深刻就係飢餓遊戲同星際穿越~
太寵我 太寵我 太寵我 太寵我
若你不好過 我錯

認真Prada 2真係唔拍好過拍
本書悶到救唔翻

當然都有可能好似第一套咁改勁多情節既
如果系 ...
nicknicknick 發表於 2015-1-19 20:10

不過meryl近期好似狀態大勇,似乎為miranda做準備wor

琴日先睇完INTO THE WOODS
冇睇過原著就咁入去睇
個故事就真係奇怪到一個點
但OVERALL其實我覺得唔錯
BTW套劇係歌舞劇泥
一大半時間都係唱緊歌:D
鐘意依類型片既可以一戰

琴日先睇完INTO THE WOODS
冇睇過原著就咁入去睇
個故事就真係奇怪到一個點
但OVERALL其實我覺得唔錯
BTW套 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-20 00:03

into the woods好唔好睇?我都幾想睇下,meryl真係誇張,佢系咪想咩角色都試均勻..

into the woods好唔好睇?我都幾想睇下,meryl真係誇張,佢系咪想咩角色都試均勻.. ...
數彩虹 發表於 2015-1-20 13:13

我身邊個個就話好悶咯成日係到唱歌.__.
同孤星淚完全比唔上 依套好多唱歌位都幾悶下

梅嬸真係唔錯呀~ 真係做乜都得
仲有 JOHNNY DEPP 係張POSTER勁大個頭
點知出場得個兩三分鐘

有無D歐美電影男主角有露_噶??

KyleHo 發表於 2015-1-20 13:47

Gone Girl

孤星淚 又係真心正, ANNE 又正正子, 最尾睇到好心UP

我喺英國睇過孤星淚 LIVE 銀樂隊版 ...
wchild 發表於 2015-1-21 12:53

孤星淚我入場睇喊到七彩
隔離個男仔仲係咁比紙巾我
個故事真係好慘

係唔係咩25周年個個版本?

孤星淚我入場睇喊到七彩
隔離個男仔仲係咁比紙巾我
個故事真係好慘

係唔係咩25周年個個 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-21 15:45

咁有無挨埋落人地膊頭

應該唔係, 我睇果個係全年365日 不停演出..

咁有無挨埋落人地膊頭

應該唔係, 我睇果個係全年365日 不停演出.. ...
wchild 發表於 2015-1-21 16:03

睇另一套戲個時試過挨落個唔識既人到

我都想去睇依D咁有藝術氣質既野<3333

KyleHo 發表於 2015-1-20 13:47

可唔可以唔好借題發揮?
Thanks~

Into The Woods 好正! 幾個細細個就聽既童話故事crossover, 又有歌, 值得睇既...

Into The Woods 好正! 幾個細細個就聽既童話故事crossover, 又有歌, 值得睇既...
JasOh103 發表於 2015-1-24 00:34

最無里頭係個王子咀左落個有夫之婦到

回復 117# 屮SiU霖屮

睇wiki好似原本既musical係唔止咀(所以Cinderella先離開佢..) 個兩個王子仲搞埋Sleeping Beauty & Snow White

回復  屮SiU霖屮

睇wiki好似原本既musical係唔止咀(所以Cinderella先離開佢..) 個兩個王子仲 ...
JasOh103 發表於 2015-1-24 00:49

如果個兩個王子.........成件事會更加好笑

回復 119# 屮SiU霖屮

哇! 如果係都幾爆 唱Agony個時係到斗除衫

好想睇《Wild》《The Theory Of Everything》《Into The Woods》《Boyhood》《Gone Girl》

啊~華麗怪盜有Johnny DEPP 同埋holly holiday<333
但好似好多負皮x_x
定係去睇頭條殺機呢<3333
有男神jakeBB<3 但對記者冇乜共鳴感~_~
唔.....但就好似好好睇咁

啊~華麗怪盜有Johnny DEPP 同埋holly holiday
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 03:33

華麗怪盜聽聞勁爛,今晚會去睇Nightcrawler

華麗怪盜聽聞勁爛,今晚會去睇Nightcrawler
Ki 發表於 2015-1-29 17:34

係X_X 所以我都卻步....如果唔係應該一定睇....
我諗NIGHTXXXXXXX就應該會搵日去睇~

係X_X 所以我都卻步....如果唔係應該一定睇....
我諗NIGHTXXXXXXX就應該會搵日去睇~ ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 23:39

Nightcrawler前段舖排劇情,有啲悶
不過中段開始黎料,又有啲笑位,最後好鬼正

啊~華麗怪盜有Johnny DEPP 同埋holly holiday
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 03:33

華麗怪盜有gwyneth paltrowjake衝擊oscar影帝失敗,sad

痴線 nightcrawler 好正呀
好在有入場睇
頭段講佢生平講佢做初哥幾有笑點
後段情節好緊湊!毫無冷 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-3 13:46

啱啱同fd睇完
真心推薦!!!!
男主角呢種人真係極危險
睇到ending我即刻好擔心班新員工嘅安危

啱啱同fd睇完
真心推薦!!!!
男主角呢種人真係極危險
睇到ending我即刻好擔心班新員工嘅安危 ...
ed8671ed 發表於 2015-2-7 18:33

明明套咁正既片但係完全冇身邊人講
真係勁唔顯眼 希望多D人睇到我地推薦會入場睇<333
真心正

最後仲要講句 我自己唔肯做既野 我唔會叫你去做

明明套咁正既片但係完全冇身邊人講
真係勁唔顯眼 希望多D人睇到我地推薦會入場睇 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-7 23:45

oscar得個Original Screenplay有nomination真係...
不過好似幾多美國影評都list咗呢套入2014 top 10
都算攞番d肯定同安慰

套Kingsman 好好睇呀<3333333333333
打鬥場面好Q正 好有新意<33333
簡直係年輕令仔版007 仲要好多笑點<33333
又特別又唔老土
個男主角仲要勁似johnny rapid

Oscar 提名嘅電影
影帝影后 唔熟
睇好邊個?

Glee剛剛拍完last group number. 原本以為唔會再返來既Dianna, Naya, Heather, Harry, Jacob同埋好多cast member全部回歸, 睇到d相我已經喊得出, 播個時我真係唔敢相像

Oscar 提名嘅電影
影帝影后 唔熟
睇好邊個?
rubylovessss 發表於 2015-2-20 10:57

Eddie Redmayne

聽日就奧斯卡啦 其代!
mark實Pearl live

有冇人睇左kingsman the secret mission ..
好好睇!____________!
Life doesn't Wait. Connor Franta. 22.
Don't Wait. Joey Graceffa. 24.

聽日就奧斯卡啦 其代!
mark實Pearl live
數彩虹 發表於 2015-2-22 13:46

奇袋~放新年假有得睇
希望聽朝起到身

話說ladygaga有份表演~
----------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.提名名單睇wiki la:
https://en.wikipedia.org/wiki/87th_Academy_Awards

啱啱睇完fifty shades of grey, 想請問下格雷果妹係嚟緊兩集係咪好重要
唔係我唔理解點解要搵Rita Ora嚟演,但剩係出現兩分鐘講四句對白⋯
搖滾區的神經病ig

解碼遊戲 睇到預告係咪就上映
今屆奧斯卡都有提名

啱啱睇完fifty shades of grey, 想請問下格雷果妹係嚟緊兩集係咪好重要
唔係我唔理解點解要搵Rita Ora嚟演 ...
阻住 發表於 2015-2-22 19:52

50 shades劇情同色情都唔夠

解碼遊戲 睇到預告係咪就上映
今屆奧斯卡都有提名
rubylovessss 發表於 2015-2-22 19:56

呢幾日上映緊la~

今年冇乜留意D戲.___.
都冇咩心水 自己鐘意既戲連入圍都冇-__-"
不過都睇好Julianne Smith好似上年Cate咁女主角拎硬嫁啦.____."

連grammy前戲都要播uptown funk
吾怪得仲係咁冠-_-

聽Do姐話奧斯卡可能會頒最佳男主角比做過蝙蝠俠嘅Michael Keaton
因為奧斯卡一向敬老

連grammy前戲都要播uptown funk
吾怪得仲係咁冠-_-
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-23 09:27

我都聽到
呢首真係hit得咁厲害咩 -_-

我都聽到  
呢首真係hit得咁厲害咩 -_-
ed8671ed 發表於 2015-2-23 09:44

不過美國人真係幾buy bruno mars
冇計

btw 連續兩屆個host都係hehe sheshe
oscar都幾愛同

個台嘅setting係咪預告budapest hotel攞獎架

j Lo走個時差d pk

估影后係永遠的愛麗絲嘅Julianne Moore

個台嘅setting係咪預告budapest hotel攞獎架
ed8671ed 發表於 2015-2-23 10:00

番工睇唔到 有無圖
Bird man 同boyhood拎都開心
但想Bird man拎多次

最佳原創電影歌曲邊首攞好?

Selma will probably win, but I loved that Lego performance.