返回列表 發帖
拎住最佳衣著都拎到男配
美音仲有機
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-15 21:55

舊年金燕玲 余文樂最佳衣著 不過金燕玲拎女配 余文樂白果

秋生好似好耐無頒過獎
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

Tony Jaa唱得仲好過佢
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

好難聽

唔夠氣 甩beat

洗米華好靚仔

我見的嘉賓聽到呆一呆
點解明知道要表演
都唔認真練習一下

長相好難聽
帥小寶` 發表於 2018-4-15 21:59

明明上次飢饉都仲過得去

Backing vocal仲大聲過佢

唱得好災難喔

長相好難聽
叱咤樂壇女歌手銀獎 - 鄧小巧 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 48
1. So Called Love Song 2. 帶走你的垃圾 3. 慌

拎住最佳衣著都拎到男配
美音仲有機
屮SiU霖屮 發表於 2018-4-15 21:55

我就覺得冇機

拎住最佳衣著都拎到男配
美音仲有機

wow 黑仔男配

一陣又有得聽長相災難live

條女個高音好難聽

無千嬅:(
Garfield 發表於 2018-4-15 21:06

好惊讶居然美千无去
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

估影帝 古天樂 影后 毛舜筠
musicsuperman 發表於 2018-4-15 21:21

我个人都唔想美音拎.因为又唔系话特别出众,咁快拎,对好多努力演员不公平
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

不過全晚美音既出鏡率都好高,
連續幾個獎都有提名片段播,
又有個豬肉獎出一出,又有得頒獎

估影帝 古天樂 影后 毛舜筠

掃埋影帝就真係爆宜家好似全城都當古天樂拎左咁
721AXA 發表於 2018-4-15 21:07

影帝就機會低咗小小啵

其實黃金花都似掃獎mode
kevinlai1621 發表於 2018-4-15 21:01

掃埋影帝就真係爆宜家好似全城都當古天樂拎左咁

岩岩開始睇 好似好星光暗淡?
721AXA 發表於 2018-4-15 21:01

無千嬅:(

岩岩開始睇 好似好星光暗淡?

論資排輩都唔會比美音
stephybest 發表於 2018-4-15 21:00

其實黃金花都似掃獎mode

stephy攞左最佳衣著呢個安慰獎, 睇黎女主角凍過水
kevinlai1621 發表於 2018-4-15 20:57

論資排輩都唔會比美音

stephy攞左最佳衣著呢個安慰獎, 睇黎女主角凍過水

只想支持美音娜姐同Deanie姐

1. So Called Love Song 2. 帶走你的垃圾 3. 慌

都幾多時裝災難
顧定軒條粉紅色裙……林耀聲條綠褲……
美音套衫好似去度假咁,雖然平胸但真係好靚 ...
stephybest 發表於 2018-4-15 19:35

粉紅色個個都幾q

都幾多時裝災難
顧定軒條粉紅色裙……林耀聲條綠褲……
美音套衫好似去度假咁,雖然平胸但真係好靚女

Quick and not very good predictions

最佳電影
明月幾時有
(alt: 殺破狼.貪狼)

最佳導演
葉偉信(殺破狼.貪狼)
alt: 許鞍華(明月幾時有)

最佳編劇
張艾嘉、游曉穎(相愛相親)
alt: 彭秀慧(29+1)

最佳男主角
古天樂(殺破狼.貪狼)
alt: 劉德華(拆彈專家)

最佳女主角
毛舜筠(黃金花)
alt: 張艾嘉(相愛相親)

最佳男配角
姜皓文(拆彈專家)
alt: 倉田保昭(空手道)

最佳女配角
葉德嫻(明月幾時有)
alt: 鄭欣宜(29+1)

最佳新演員
凌文龍(黃金花)
alt: 梁雍婷(藍天白雲)

最佳攝影
余力為(明月幾時有)
alt: 關智耀(追龍)

最佳剪接
黃海(殺破狼.貪狼)
alt: 李嘉榮(追龍)

最佳美術指導
文念中、利國林(明月幾時有)
alt: 赤塚佳仁、廖惠麗、郭鐘山(西遊伏妖篇)

最佳服裝造型設計
奚仲文、余家安、郭淑敏(追龍)
alt: 余家安、利碧君(西遊伏妖篇)

最佳動作設計
洪金寶(殺破狼.貪狼)
alt: 袁祥仁、袁信義(奇門遁甲)

最佳原創電影音樂
黃韻玲(相愛相親)
alt: 金培達(大樂師.為愛配樂)

最佳原創電影歌曲
Fake A Smile(29+1)
alt: 長相廝守(救殭清道夫)

最佳音響效果
聶基榮、葉兆基(拆彈專家)
alt: 曾景祥、李耀強(殺破狼.貪狼)

最佳視覺效果
朴英修、金旭(西遊伏妖篇)
alt: 黃智亨、徐建(悟空傳)

新晉導演
彭秀慧(29+1)
alt: 杜汶澤(空手道)

最佳兩岸華語電影
血觀音
alt: 芳華

支持Stephy, 細個有J個佢D歌
dixitque Deus fiat lux et facta est lux

今晚金像獎係咪直接可以係度討論嫁定其實冇人care
"目前已奪三獎的 Stephy,獲金像獎影后呼聲最高。"
蘋果日報又煲到咁大,作為fans都覺得美音會輸比毛姐

終於睇佐READY PLAYER ONE
我只可以講三隻字 太 好 睇

........
由第一秒到最後個秒都完全冇冷場
先唔講怕會MISS JOR D HIDDEN EGGS
由一開波賽車個種爆爽極興奮既動作場面然後
拎到第一條匙個種感動到不斷抽絲剝繭搵HINTS
到最後深入敵陣 史匹堡個種一貫捉緊你眼球既功力完全冇退減過
另外現實世界虛疑世界顏色對比同埋CG都超靚

彩蛋方面
估唔到真係多到咁 隔十幾秒就出現一個咁制
好似預先睇緊打機版既INFINITE WAR 咁

本身以為只係齋玩電玩動漫人物....
點知連閃靈/娃鬼回魂都玩埋 見到對TWINS出現個下真係.....WHAT ELSE CAN I SAY
講到最感動最高潮個個位毫無疑問就真係大刀變高達跳落泥個幕
個種鋪排 個種激動 睇到眼淚都BILL埋出黎

要有TRICKY位要有TWIST依套就一定冇
UM 如果你當AECH其實係女人都計既話其實都算有既
不過套戲係睇佢既緊張刺激感 睇佢既視覺效果
最重要係佢帶出黎個種共鳴!!!!!!!!!
一路睇一路打曬冷震 無啦啦會感動到喊
個種真係由細打機打到大先會明個種感覺
可能你會覺得套劇老土 咪又係講泥講去冒險
但係睇動漫打機就正正係需要依種老土到冇得再老土既熱血情懷

不過講真 睇完套戲最失望既係
我睇唔到有CLOUD既彩蛋(希望只係我睇唔到啦)

作為一套無敵既神作 作為可以奠定PLAYSTATION成為遊戲機界皇者既FINAL FANTASY 7
主角竟然唔係其中一個最大既彩蛋
雖然戲中主角個化身其實都勁有FF FEEL
不過睇唔到CLOUD個把金髮 始終都係有D失望
諗諗下冇火影冇海賊王連比卡超多啦A夢都冇

不過驚喜位就當然係大刀同阿細啦
兩個都好可愛呀

.......

講漏佐 其實我覺得個英文戲名真係改得好好
而兩岸三地譯名亦係香港最接近個意思

又泥

早成 幾個月 已經 倒數式 期待 Avengers Infinity War (HK: 4/25)
係追哂啲 網上平台嘅宣傳新聞 嗰隻

上次咁期待一部戲已經係 X-Men Days of Future Past
(而竟然唔係 Star Wars The Force Awakens)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

挑戰者1號 好似幾好睇<333

electric 發表於 2018-3-17 17:11

睇到心都酸

係架,最多都係睇身材同JJ
Lewis 發表於 2018-3-19 20:16

但一個人對你差,根本唔鍾意你
身材幾正個樣幾好條丁幾夠份量都冇用

其實真係愛一個人真係唔會睇樣
electric 發表於 2018-3-19 19:20

係架,最多都係睇身材同JJ

班友成日睇樣睇身材為上
到有一日如果對方走曬樣就會搵第個, 唔知邊忽真心 ...
Lewis 發表於 2018-3-18 00:30

其實真係愛一個人真係唔會睇樣

我真係勁忙
electric 發表於 2018-3-16 20:35

忙到不知幾點
SSN Chart (20 Nov)
1. 致 明 日 的 舞 (1 Week No.1) - 陳 奕 迅
2. 越 壞 越 強 - 吳 林 峰
3. 角 落 生 物 - 盧 瀚 霆

星期六睇左Callmebyyrname,
睇完果陣都係覺得平平淡淡 冇咩高潮位,
又冇兩個啪啪鏡頭
但之後再睇返D分析,
發現其實套戲入到有好多detail同隱喻
而家個腦不停回帶D畫面
遲下想自己一個專心睇多次

所以要學Kary咁二人是一體既時候
要愛徹底
hehehaha 發表於 2018-3-18 00:31

Oliver都係架, 最後個幾日瘋狂同elio扑野

班友成日睇樣睇身材為上
到有一日如果對方走曬樣就會搵第個, 唔知邊忽真心 ...
Lewis 發表於 2018-3-18 00:30

所以要學Kary咁二人是一體既時候
要愛徹底

所以d人成日話搵唔到真心
係抵_死的
hehehaha 發表於 2018-3-18 00:28

班友成日睇樣睇身材為上
到有一日如果對方走曬樣就會搵第個, 唔知邊忽真心

啱呀, mb界都大把
所以唔會怪oliver
Lewis 發表於 2018-3-18 00:27

所以d人成日話搵唔到真心