返回列表 發帖
今年金像獎真係 0 興趣睇 啲提名影片弱到 明明上年好正

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅  ...
just11256 發表於 2018-4-16 17:00

仲有容祖兒都成日比金像獎逼害
SSN Chart (20 Nov)
1. 致 明 日 的 舞 (1 Week No.1) - 陳 奕 迅
2. 越 壞 越 強 - 吳 林 峰
3. 角 落 生 物 - 盧 瀚 霆

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅  ...
just11256 發表於 2018-4-16 17:00

春夏?

無論當年 sammi 千嬅 定係《雛妓》阿 sa 同依家嘅 stephy,班評委都唔鍾意後生女演員/歌手出身女演員
相反奧斯卡女主角好鍾意畀呢類後生女演員(例:jennifer lawrence, brie larson, emma stone)

Sammi今年出四套,班底都好強勁,又關錦鵬又許鞍華,志在必得。
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:41

拍得多,會分薄票源

好開心古仔攞到!

至於Sammi
睇到佢終於可以改戲路 演到有別以前既角色 已經好開心
如果明年真係入到圍 我唔希望佢係因為敬老而封后 再輸都無所謂
#其實我不需要贏只要做我
Jason Playlist 2020 Week 46
#1 美男子與香煙 | Gin Lee

聖荷西謀殺案吹到好大
話行內一致好評好大機會問鼎影后
花椒之味同八個女人牌面又有許鞍華+關錦鵬
所以總 ...
hihi 發表於 2018-4-16 00:08

原來聖荷西有翁子光編劇,咁劇本應該有啲保証。呢套似係會票房好嗰種,不過未必係爭奬戲。

仲諗住可以誕生一個年輕既本土影后.....
點知又係敬老PARTY

不過相愛相親拎到編劇都開心既
雖然我想張姐拎埋導演獎

聖荷西謀殺案吹到好大
所以總 ...
hihi 發表於 2018-4-16 00:08

要比佢就快快趣比佢啦,論資排輩呀,咪阻住班後生啦

係呀,所以咪話唔好自己打自己,睇牌面花椒之味似食糊作品,八個女人一台戲可能群戲多冇咁多發揮機 ...
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:47

聖荷西謀殺案吹到好大
所以總結係套套都似食糊作
唔知會唔會又三個提名

Wtfff成龍側埋個頭去stephy度diu
stephybest 發表於 2018-4-15 23:51

一定成晚係度索stephy咩味

講到冷
我想知久石讓個下點頒冇睇直播
b01091018 發表於 2018-4-15 23:53

如果得獎人冇黎,由頒獎者直接代領

如果係睇幕後(金培達)咁應該唔冷
kevinlai1621 發表於 2018-4-15 23:49

講到冷
我想知久石讓個下點頒冇睇直播
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

老人家好多口水

Wtfff成龍側埋個頭去stephy度diu

電影歌曲俾沒聽過的歌算唔算冷
利申: 偏心Fake a Smile
b01091018 發表於 2018-4-15 23:47

如果係睇幕後(金培達)咁應該唔冷
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

最怕又係自己打自己分薄票源
hihi 發表於 2018-4-15 23:42

係呀,所以咪話唔好自己打自己,睇牌面花椒之味似食糊作品,八個女人一台戲可能群戲多冇咁多發揮機會。

電影歌曲俾沒聽過的歌算唔算冷
利申: 偏心Fake a Smile
46. 我正發覺我有生命必會有光 若還未照亮別人也照亮了我
Week48
1最後的搖滾2帶走你的垃圾3風靈物語

見sammi拍咁多 都係覺得佢好鬼恨影后

Btw 古仔講得幾大方 恭喜

快快趣趣送走曬班老餅,呢幾年繼續比美音轉型

美音要入多一次5強先有資格拎影后
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:35

好多网民都系网上撑美音,其实我都好惊佢真系拿到..

不过觉得通常大热倒灶,而且毛姐同老周无得输
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

Sammi今年出四套,班底都好強勁,又關錦鵬又許鞍華,志在必得。
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:41

最怕又係自己打自己分薄票源

sammi拍緊好似4-5套
有套又話同gigi拍
艾石仔 發表於 2018-4-15 23:37

古仔影帝

有套又話同gigi拍
艾石仔 發表於 2018-4-15 23:37

有套同SA拍
nonkul

因為Sammi都歸為被敬老嗰堆。
下年牌面Sammi好大機會,最緊要唔好自己打自己,同埋湯唯林嘉欣唔好有 ...
Serendipity 發表於 2018-4-15 23:35

有套又話同gigi拍

但毛姐表現的確值攞獎

算唔算好勁請到佢頒獎

Sammi fans可放心,仲可早過後輩拎影后
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:33

因為Sammi都歸為被敬老嗰堆。
下年牌面Sammi好大機會,最緊要唔好自己打自己,同埋湯唯林嘉欣唔好有新戲。

Sammi fans可放心,仲可早過後輩拎影后
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:33

又嘈!?

美千落敗俾嘉玲姐,正路
iamsingingwong 發表於 2018-4-15 23:31

正解,根本金像獎係敬老,電影評論學會比較有guts。

今年唔見千嬅去既

美音居然落败了..
kenny211 發表於 2018-4-15 23:24

OLDSEAFOOD頒獎典禮

佢講野不嬲有啲假佢事前訪問講到好恨呢個獎
利申冇睇套戲
721AXA 發表於 2018-4-15 23:29

恨獎恨到發燒,之前同美音share獎就串到死話自己讓一票

美音居然落败了..
kenny211 發表於 2018-4-15 23:24

邊有居然呢個字?一睇就知係毛姐啦

毛姐果然係好戲之人,一上台就力谷眼淚
stephybest 發表於 2018-4-15 23:29

但又谷唔出唷~
利申冇睇套戲
721AXA 發表於 2018-4-15 23:29

就咁睇係幾好嘅,但比起紅姐個啲得獎感言真係差十皮

MOMO 有啲假

仲要一嚟就多謝神 扣哂分
賴爽 發表於 2018-4-15 23:27

利申冇睇套戲

毛姐果然係好戲之人,一上台就力谷眼淚

MOMO 有啲假

仲要一嚟就多謝神 扣哂分

毛毛影后!!!!!

美音居然落败了..
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

仲以為張艾嘉拎最佳導演

很堅強呀

鄭中基冇得唱?

暴龍喎
kelvinyu188 發表於 2018-4-15 22:57

呀sa即時西左面

暴龍喎