返回列表 發帖
今時今日既佢streaming (Apple Music, Spotify) 已經半死
同埋佢出video 重會唔會好似2011年咁喺美國hit到 ...
matthew1990 發表於 2016-9-20 19:44

首週 15 估計已PEAK ⋯  BYE

AG好努力
SIDETRACK都唱埋 正

女神卡卡今天稍早在紐約播放整張新專輯《Joanne》給部分紐約幸運的小怪獸。
原先女神公開的曲目:
- Perfec ...
mc) 發表於 2016-9-21 13:54

GG ... 由呢隻碟起⋯ 佢的FANS係咪要改名啦:/

根據Video 黎講, Perfect Illusion 既意思似係講緊佢同Fans之間既關係
喺事業高峰時, 佢被萬人追捧 (Video ...
matthew1990 發表於 2016-9-21 22:45

慘慘豬最後發現觀眾無哂⋯ 台又唔見左⋯ 跌落地下LOOK地沙

佢碌地個下我肯定班haters攞嚟做佢itunes成績既GIF

我真粉嚟架 係佢手支咪 ...
JasOh103 發表於 2016-9-21 22:52

仲有反白眼個幾下⋯
我都係真粉黎架 但係都忍唔住睇番當年被吸粉成MONSTER的一場LIVE懷緬一下

同你一樣
最鍾意佢首歌就係paparazzi
呢個表演真係超經典 到依家都覺得係best gaga/vma/award sho ...
JasOh103 發表於 2016-9-21 23:25

呢場LIVE好偉大⋯ 除左令我開始鐘意GAGA
仲令我開始接觸歐美樂壇 然後就⋯ 越黎越少聽廣東歌 X_X

講起09年VMA 有個問題想問好耐
SINGLE LADIES LIVE個時
比咪樓下唱HEY~HEY~個個係咪TAYLOR泥 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-9-22 18:11

唔係TAYLOR 黎架:-0 ?
BE姐呢場LIVE又係堅正 唔係粉都想睇到尾 曲彎都覺得好索

之前流出既TRACKLIST係真的
今次D歌名睇落堅正經
無FASHION 無SEX 無RELIGION

COVER

豪版

簡版

CD

期待A-yo
Deluxe既Angel down係redone produce
Standard係Mark
JasOh103 發表於 2016-9-24 13:08

HI 即係話你知 "我唔會PLUG REDONE" 完

KP 去左睇TWINS 上海CONCERT :-0 !(唔知堅定流)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如果plug埋Touch It就好完美
呢排堆live改善咗好多,無咁多斷氣位
lmml4 發表於 2016-9-27 18:31

會唔會係因為唔使跳舞

matthew1990 發表於 2016-9-30 22:47

最上面係邊個

一直都好鍾意GAGA的PIANO ACOUSTIC⋯
但今次的唱法真心麻麻⋯衰D講句⋯ 有D難聽⋯KEY係咪太高⋯
BTW
PI成續:15-49-58
下WK 會唔會收皮:/

Gaga今次隻碟睇嚟真係會係country

A-Yo應該做lead single囉正到
nicknicknick 發表於 2016-10-6 10:57

MILLION REASONS 正D !

ho ho tan
JasOh103 發表於 2016-10-6 12:25

我覺得呢隻有機好成績過PI不過而家似係宣傳單?_?

a-yo = country manicure
JasOh103 發表於 2016-10-6 15:54

我覺得隻碟出個REMIX 版本可以比各地DJ 變番做POP XD 或者YOUTUBER 自己REMIX

so far the western little monsters are not liking it
但就咁睇mr同pi 係asian lm 中既反應係幾好lol
希 ...
mc) 發表於 2016-10-6 17:00

還好只係ROCK 同埋COUNTRY… 如果仲係JAZZ我真係脫粉架啦XD (雖然都有買CTC隻碟但係真係聽左兩三次就放埋左:-0 )

我見外網好多comments 都係話PI 係screaming
MR 應該唔會俾佢地咁講既, 但又只係promotional sin ...
matthew1990 發表於 2016-10-7 00:31

應該係我地呢度幾位⋯

死守 等到有FULL VERSION先聽JOANNE隻碟⋯

BTW 點解佢好似成日都 有照鏡裸上第的場鏡出現⋯

#LGCRTNews
【女神卡卡取消英國電視表演宣傳行程】
根據Daily Star Sunday消息指出,女神卡卡取消了本周原定要在英國Graham Norton's show和X-Factor的表演。Graham也向此新聞網站證實此消息,他說道:「她的確取消了,我完全沒頭緒為何她取消了」
Daily Star Sunday也在文章中表示內部人士向他們表示「女神本來的確要在本周在英國倫敦宣傳,只是再一周前取消了。目前的猜測是因為她的回歸單曲成績不佳」

From 女神卡卡台灣創意反叛軍粉絲團 Lady Gaga Creative Rebellion Taiwan

如果真係成續差⋯ 再唔宣傳只會更差⋯

本人100%支持gaga做返流行pop
真心超高汁
新碟必買 !

*香港邊度可以買日版 ? ...
lmml4 發表於 2016-10-17 19:54

到時HMV 個D都應該有 不過都可以FB搵下 LADY GAGA HK FANS PAGE 佢地有搞團購活動

BTW 有無人有興趣去:-0 想搵人陪 220HKD 包一杯野同港版CD

佢地團購照計應該係買美版
matthew1990 發表於 2016-10-17 22:28

佢地有 港 台 日 三版 我買左台版

竟然唔係買美版幫佢谷首周銷量?! (SHOCK)
點解要買台版?
matthew1990 發表於 2016-10-17 22:31

LGHK 第8次團購活動 -「Joanne」大碟

現時只代訂以下3個地區:

香港版 Joanne (附送紋身貼紙)

台灣版 Joanne (附送仿紙牌)

日本版 Joanne (多於14 Tracks)

即係你想要紙牌?
係咪人型紙牌?
matthew1990 發表於 2016-10-17 22:37

岩岩唔知做咩打唔到:
LGHK 第8次團購活動 -「Joanne」大碟
現時只代訂以下3個地區:
香港版 Joanne (附送紋身貼紙)
台灣版 Joanne (附送仿紙牌)
日本版 Joanne (多於14 Tracks)

想要佢本中文歌詞⋯同埋
30CMX30CM 黑膠SIZE FOAM BOARD 紙牌

有一間belgium既CD鋪賣緊
睇怕今晚已經會leak
不過我會忍到星期五 ...
JasOh103 發表於 2016-10-17 23:02

其實真係好難唔LEAK  運輸有快有慢 為免有誤一般都會早到⋯唔超過一星期己好好

係 4日前其實已經唔算leak
好多粉都聽緊
JasOh103 發表於 2016-10-17 23:23

一齊忍到有HARDCOPY先聽

我會stream左先
Hardcopy都唔知幾時有 分分鐘下個禮拜
JasOh103 發表於 2016-10-17 23:37

推推POST LOL 星期四晚即拎HARDCOPY 方法

BTW 已經見到有LINK DL全碟⋯已瘋狂流傳下載⋯ 忍呀⋯

兩plug又正又討好,聽埋a yo真係值得入
好多店都開台版有紙牌又海報點選好....
...
lmml4 發表於 2016-10-18 19:52

去馬台版啦 雖然台版運費因為個紙牌所以貴左好多但有中文歌詞 POSTER 同 塊牌 都唔差

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-10-18 23:00

BYE POP GAGA FAME
留番我地呢D死忠欣賞

------------------------

正到
其實我犯左禁
JasOh103 發表於 2016-10-19 00:46

死忍爛忍 官方出的SOURCE先聽 仲差一兩日

已入手 但只係好ROUGHLY咁聽左次 聽日再講LOL

點解你唔係戴粉紅色帽嘎?
matthew1990 發表於 2016-10-21 12:12

因為⋯ 原來所謂RELEASEPARTY抽獎會送的兩頂帽⋯係專輯內頁個頭 唔係執面個頂⋯
今日打八號 好在尋晚有去RELEASEPARTY拎HARDCOPY 忍到有HARDCOPY兒聽的住務完成

張靚穎首歌美國itunes去到第8
JasOh103 發表於 2016-10-21 21:44

聽聞係努力擦出黎的

點擦?  唔知撐得幾耐呢
咁gem tang會唔會jealous架?
JasOh103 發表於 2016-10-21 21:52

我都係見大陸DFROUM講 有咩打榜組D FD 不過唔知堅定流  會係夜晚努力擦ITUNES ID個D LOL
而且而家美國D人開始起身 究竟捱唔捱到就唔知了

最後你一丁友自己去左release party?
係咪飲兩杯野同拎碟加帽就走?
matthew1990 發表於 2016-10-22 11:40

上網搵左個都係一丁友的一齊去
大概兩粒鍾 四十人左右
未開始就播GAGA REMIX 舊歌
次後開始抽一次成隻碟 每隻歌個MC都會講解下咁
最後抽獎 十二點左右完拎碟走人
其實次後間BAR係繼續開 有小部份人留低 但同我一齊去個個唔想留就走LU⋯
但呢隻碟其實唔係幾岩比較新式的BAR 所以其實試聽有幾隻都無咩氣氛 反而開始前後D REMIX 有氣氛D LOL

原來美版賣緊4蚊
matthew1990 發表於 2016-10-22 11:40

好似AMAZON 只限21號

matthew1990 發表於 2016-10-22 10:28

呢個MV有機會有VOICE WOR LOL個人其實覺得隻歌唔差

(雖然個MV少少令我諗趨KP的THIS IS HOW WE DO同LG的APPLAUSE

Jane Zhang - Dust My Shoulders Off (feat. Timbaland)
        0.6495

破紀錄了LOL?

應該都造到話題既
但紅唔紅到都係一個疑問黎

BTW, 你換左propic啵
紋JOANNE?! {:4_99 ...
matthew1990 發表於 2016-10-22 22:25

岩岩CHECK 已升到去LIVE BAR已上到第4 妒忌死GEMLOL
我未死忠到呢個地步 雖然幾鐘意但唔值留成 (只係試聽個晚印的印水貼紙

聽MC講野會唔會好悶?
matthew1990 發表於 2016-10-22 22:25

其實無咩人聽MC講野⋯ 好多人都係面向MC但圍內吹水⋯

同Joanne都三唔識七真係唔會紋佢
如果要紋既都紋歌詞 其實曾經有考慮過 ...
JasOh103 發表於 2016-10-22 22:38

小OT 我都有諗過要歌詞但係又好似太長 因為我唔想要好大幅/好長的紋身然後諗住有機會可以好似JOANNE呢個STYLE咁紋自己個名上去LOL 但可惜唔敢同唔音上去紋身館就放棄中⋯

GAGA 新碟 日本首日只賣3千幾 ARTPOP萬八 BTW四萬⋯

People.com: Taylor to surprise drop album this weekend?

Sony Music: New Kesha Album In Th ...
matthew1990 發表於 2016-10-23 01:06

好感動 好彩無同其他一線撞 點都冠到1WK!

本身好想一早打下JOANNE聽後感
但聽左好多次JOANNE 真係好難講邊隻最正或者值得PLUG
最大感受係第一次聽GAGA的碟無一種好刺耳的感覺
之前每隻碟初初聽都有種好嘈吵的FEEL 要聽幾次順耳後就會覺得順耳
但今次成隻都好舒服  但又唔係悶個隻感覺
可能因為成隻碟都比較RAW 無以前咁多MIXING
(初初頭一次聽ANGEL DOWN同 MR的WORK TAPE我真係覺得同正常版無咩分別)
如果真係要講PLUG PERFECT ILLUSION首單好正路
其他我覺得AYO;JOHN WAYNE;DANCIN' IN CIRCLES 應該都可以接PLUG⋯
但如果一定要講個人最愛 暫時會係宣傳單 MILLION REASONS 好有FEEL VOCAL又唔會CHUR太高但有夠力
(好在呢隻碟無用TIL IT HAPPENS TO YOU的唱法去唱)

其實自問對音樂真係唔太認識 唔太識分音樂的分類
之前聽人話隻碟好COUNTRY GAGA又話NEED SOME ROCKNROLL 我真係以為會好悶 好似JAZZ咁
不過其實聽完真係鬆口氣 其實隻碟都幾POP呀(應該係)
只係特別有幾隻有D OLD SCHOOL的感覺同埋全碟比較少電腦後製的感覺
但我覺我又接受到 未去到要好似C2C咁要劃分出去LG系列⋯ 依然係LG5

Gypsy句'baby, for life'係我好想紋既一句歌詞
小OT其實紋身館都唔係好恐怖姐 (紋身 便 ...
JasOh103 發表於 2016-10-23 16:37

其實我覺得只要唔好太大塊同紋龍虎個D就成個都唔同FEEL⋯我以為係"CAUSE BABY YOURE BTW" 其實驚係⋯唔知幾錢 唔知會唔會紋到好唔岩FEEL⋯同埋會唔會好痛之後比個師父笑XD

大隻俊仔
matthew1990 發表於 2016-10-23 16:34

好似JANE ZHANG D後援咁力谷先谷到個PERFECT ILLUSION出黎
點解唔可以

btw SNL唱左A-yo & Million Reasons
MR live真係好好聽
JasOh103 發表於 2016-10-23 16:43

MR真係好好好好好好聽

點解要美國先睇到⋯

BTW都唔係我五大最愛既其中一首
其實都係個人喜好 所紋落去都係代表到自己/自己好深感受既野{:1_1 ...
JasOh103 發表於 2016-10-23 18:01

好似好有經驗WOR你 (反OT 我指聽歌)有無好的舖頭介紹? (當然係講買CD的鋪頭)

Awful Video
nicholashin 發表於 2016-10-23 19:08

AWESOME  VIDEO

女神卡卡台灣創意反叛軍粉絲團 Lady Gaga Creative Rebellion Taiwan
女神卡卡今天稍早登上電台Howard Stern Show接受訪談,她談到了Million Reasons是有關於前男友,父親以及她人生中許多的男人、她與Hillary Lindsey只花十分鐘就寫好A-YO、A-Yo是給她的Haters的、巡演將在超級盃之後展開、Diamond Heart是在講她自己被性侵。女神也在現場演唱新歌Million Reasons!
女神在談論到這次新專輯《Joanne》時,她表示這次的宣傳方式會跟以往不同。女神卡卡:「這次不會特別有單曲。我將會唱歌,製作不同影片(film)並表演。這次我會使用不同的方法」女神也宣布新巡演將於超級盃表演之後開始!

無SINGLE LOL

究竟佢唱首歌既心態係咩?
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-24 22:57

YEA WHO F**KING CARE I AM THE B**CH IN THE SONG

matthew1990 發表於 2016-10-25 08:38

我一直都以為 之前個個已經係MV LOL 個個都已經係MV等級