返回列表 發帖

以為20號先出,呢首先係真二單吧

啱啱見到仲以為係惡搞黎
唔係真係正式Mv呀嗎

仲有聽講AG5今年內就出
嘩 一年兩碟好痴線呀

AG5 1st single 「Thank U, Next」is out

一年兩碟
lmml4 發表於 2018-11-5 02:56

如果AG5係今年底前出到,更加係半年兩專

另外真·Breathin mv出咗啦,同時plug兩張專輯嘅歌真係ok?

是日重點 :

「美國方面的iTunes在調查事件後,直接將吳亦凡新歌的數據清除。而 Lady Gaga 及 Ariana Gra ...
lmml4 發表於 2018-11-8 18:23

覺得成件事都好荒謬 尤其是吳亦凡啲歌嘅數據清咗之後,佢啲fans刷榜唔成就似啲癲狗咁亂吠,仲屈Ariana種族歧視,真係嘔心到一個點
其實我覺得everytime同sweetener都可以一戰嘅,但係佢啲plug歌週期真係好短,好似god is a woman啲電台都未落,breathin仲上緊去,AG5首單就已經出咗,咁樣plug法真係好難後勁成績會好,不過今次thank u, next首週個流媒破哂記錄咁,ari首個billboard hot100 no1應該不遠了

呢半年來花邊新聞都係圍繞佢同男朋友同前男友,又過身又分手又寫首歌講男朋友
咁嘅氛圍下,next成績肯定好 ...
lmml4 發表於 2018-11-11 03:20

都係嘅,只不過真係估唔到thank u next個成績會好過
First week同步出mv,itunes打折,簽電台嘅NTLTC
TUN個歌詞的確幫到佢好多,簡單得黎又表達到ari最近嘅心境
帶起個話題性,而個曲都好soft好容易令人不停loop

Sweetener隻碟其實我成隻都鍾意,諗番當初出果陣
好多人都攞dangerous woman黎踩sweetener
但我個人黎講,我真係鍾意sweetener多過dw
從專輯整體度上黎講,雖然dw點都好過my everything
果款似song collection多過album嘅碟,但dw個整體度始終仲唔夠好
覺得係同一隻碟出現dangerous woman同everyday真係有啲怪,唔係太loop得順
反而sweetener雖然啲歌唔夠搶,但係成隻碟聽落真係loop得順同舒服好多
期望ag5都會係隻整體完整性度高嘅album(吹多咗

Sweetener依家我嘅top3

好似冇人講過Mariah Carey隻新碟
覺得新碟質素真心吾錯

MV好似係星期五出(期待

另外miley都係29號出新歌