返回列表 發帖
回復  俊仔

Blaine Blaine (Darren Criss)同佢細佬 隻新ep都好聽
mc) 發表於 2017-4-5 03:39

聽完你講 即刻DL 左黎聽隻EP
呢幾日係咁聽 :D
LOST BOY LIFE 最正!

talent only

bye zayn
JasOh103 發表於 2017-4-7 15:26

果然HARRY STYLES係最多FANS 個個(好似係?
BTW呢隻呢歌長得黎好好LOOP 係咁REPLAY 好似無停過咁
我覺得呢隻歌可以同 SPACE ODDITY黎做個remix
好夾

咁多個對佢最無感
唱我會鍾意Zayn(高音/falsetto) & liam(夠穩 唱1st verse好好聽)把聲
Niall有ir ...
JasOh103 發表於 2017-4-9 20:30

對1d無咩研究唔知唱歌點分
不過(睇樣)HARRY我都會排最後

其實買得飛入去睇都係預左佢咪咀
跳舞方面睇D fans話佢狀態都係一時時

情意結大過一切  ...
masterdragon 發表於 2017-4-9 20:34

但如果一個唔好彩 個晚係呢隻貨仔就

CHAINSOMKER 新碟 碟評勁差

LOL 呢隻無咩水準的碟 其實做運動幾好聽 XD

Gagachella Setlist
1. Scheiße (With an excerpt of Aura)
2. LoveGame
3. John Wayne
4. Just Dance

...
阻住 發表於 2017-4-16 14:41

完完全全地補左 SUPERBOWL 遺忘左ARTPOP的傷痛…
好_正
無諗過一個音樂節會搞到咁盛大:-0

新歌好唔JOANNE STYLE
係咪極速出LG6 LOL
(呢隻歌個感覺好MAINSTREAM… 有時都唔明GAGA XD

ITUNES 都有啦!

唉 Gaga竟然淪落到要唱依d咁跟風ge歌,好似聽緊Justin Bieber/Chainsmokers 咁  ...
loowee 發表於 2017-4-16 19:02

THAT'S WT I THINK lol雖然我都會照LOOOOOOOOOOOOOOP

咁快應該吾會係LG6,可能系joanne改版
kingo515 發表於 2017-4-16 17:00

但完全同JOANNE 唔同FEEL :-0

雖然唔中意JB,但佢近年d歌絕對唔系低質大路。反而今次Gaga跟個潮流 人地兩年前已經做緊 對於前衛ge佢算 ...
loowee 發表於 2017-4-16 23:08

所以真係有D 好奇係GAGA 妥協定係被迫定係佢冇諗過呢個問題XD

點算點算 大家個個都咁PRO 咁分析我插唔到咀
我只識分對我黎講好聽同唔好聽
不過見大家都幾鍾意隻歌 希望有好成績

THE CURE 如果升升下冠左billboard榜
我真係唔知係好事定壞事
完全話比gaga 聽 你番番去mainstream係立即回春
lol

Ariana Grande Dangerous Woman Tour 8,9月期間會係亞洲巡迴,已確認其中一場係台北小巨蛋開 ...
阻住 發表於 2017-4-20 18:57

COME TO HK PLEASE 今年都有好多外國歌手黎香港 FIFTH HARMONY, SHAWN MENDES, BRITNEY,
計埋之前個非個人仲有CARLY 同IGGY 但呢堆都中唔到我最想睇既:-0

ARIANA 既話應該會的起心肝買正價飛XD

hehehaha 發表於 2017-4-21 15:19

(都算同期)

Katy Perry facebook 比人剷到飛起
HOTMAN 發表於 2017-4-28 15:12

佢個頭都
   剷到飛起
好懷念佢之前的STYLE 今次歌同LOOK都好倒米 …

matthew1990 發表於 2017-4-28 16:40

佢年終究竟可以FEAT 幾多隻…

matthew1990 發表於 2017-4-29 13:27

查實佢後來d 歌都唔差但係view 仲可以少過hk local 歌手t_t( 遘得係誇張左少少xd

great divide 其實好chainsmoker lol

Ed Sheeran 除號巡唱香港站
2017年11月4-5日(星期六、日)
未講係邊

6月8號出ticketing info

Source: ti ...
阻住 發表於 2017-5-10 17:04

終於 終於有我想睇既黎香港啦T_T
ARIANA !_!

張圖第一反應我以為係KATY 又黎香港但又唔係WOR 都未出新碟…係睇到DANGEROUS 個TAG先諗到ARIANA..
(諗左勁耐先知… 原來GOTTA GOTTA GOTTA 係食緊LOVE ME HARDER歌詞 LOL)

6月9號出新碟Witness
9月7號開始新巡唱Witness: The Tour
阻住 發表於 2017-5-15 21:23

咁突然下個月就出
新碟千祈唔好係呢張相

三個月就tour咁快手

Ariana 只買到 queuing number500幾

Katy this era >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
nicknicknick 發表於 2017-5-21 21:31

好得人驚⋯ 係咩事⋯ 成件事好趕客X_X SWISHSWISH 無左 NICKI 段RAP 更怪更難聽⋯

頭3派都派晒featuring唔通真係對佢自己solo咁冇信心
希望唔係已經係全碟最正既3 ...
JasOh103 發表於 2017-6-4 18:38

反而我覺得有D名聽落去會有番之前碟的SIDE TRACK感覺 希望有啦

回復  721AXA

Deja Vu 最有hit相好catchy很有記憶點噶歌

Act my age ,dance with the devil 尼兩首 ...
阿JIA 發表於 2017-6-10 09:47

港版係咪無出DELUXE?

無人提過晚HARRY STYLES LIVE IN HK 開賣左幾日仲有488 睇黎有平飛啦

DNCE 8月14號係麥花臣開騷

#宣佈新騷 Joe Jonas嘅新band隊 DNCE 要嚟香港開佢哋首個演唱會,表演熱播單曲 ...
阻住 發表於 2017-6-19 18:22

有無人有live nation account
求link 同code

回復  俊仔

**** 本內容被作者隱藏 ****
阻住 發表於 2017-6-20 22:25

thanks!

兩位外語區會員聽到我唱3am
matthew1990 發表於 2017-7-14 22:18

LOL ?

matthew1990 發表於 2017-7-15 00:22

DUA LIPA唱得好好聽呀

KP隻碟係巴西賣緊港幣$7.3
可以Flop到點
721AXA 發表於 2017-7-16 18:21

咩料:-0  就算FLOP 都唔使未夠半年賤賣呀?

JOANNE  TOUR 幾個月貨仔玩完
ASIA 連日本都唔去  BYE GAGA

DNCE 好唔好睇?
matthew1990 發表於 2017-8-15 22:52

正呀 少人但係好好氣氛 可能因為去得都真係有聽開(?
但銷情真係好慘淡⋯ 全場加埋300人左右 座位只滿一半 企位企左四成
但少人有少人好 ⋯ 8 點鐘開場先去到都可以好近 唔使排

其實隻碟本雜誌真係咁吸引:?
送雜誌好台灣歌手

學下大家PO 中英混雜
-------------------------------

My Top 10 Song of 2017
二零一七 四十三分

#留個記錄 #有分次序無分排名

https://itunes.apple.com/hk/playlist/2-0-1-7/pl.u-e98lkMmUzYd1A1

1. Lost Boys Life-Computer Games & Darren Criss
https://youtu.be/ME4lSWxxhnU
2. Save As Draft-Katy Perry
https://youtu.be/c32RmK6jn3w
3. Sign of the Times-Harry Styles
https://youtu.be/qN4ooNx77u0
4. 現任朋友-JC
https://youtu.be/0vtxcuGXC-0
5. Crazy-LEW
https://youtu.be/8625iemBw4w
6. 失約-Twins
https://youtu.be/p6rfhp_7KMM
7. Hard Feelings/Loveless-Lorde
https://youtu.be/XRNSan20Wpw
8. 無法拒絕的長大-林欣甫
https://youtu.be/lr-XXbPMNcY
9. Too Much to Ask-Niall Horan
https://youtu.be/ljXSjIph5ZM
10. Rewrite the Stars-Zac Efron & Zendaya
https://youtu.be/gdjR2lvIfJ4

人曲-許霆鏗 / 아이유(IU)-잼잼 (Jam Jam) / 小碎步-鍾舒漫 / Chocolate-愷樂 / 和每天講再見-Gin Lee / 3AM(Demo Version)-AGA

係咪我火星返黎,唔知佢黎香港 ?
lmml4 發表於 2018-1-12 01:42

THROW BACK 下
300蚊平飛睇左 個場好細
好近好正 但係佢唱左 6 隻歌就閃人 無唱到我最想聽既POISON /_\
好在唔係比780⋯
(個場有平飛又細都FULL HOUSE唔到好慘⋯)

佢聲稱今年會出到碟 同埋會有TOUR

6首就閃人
即1個鐘都無,好蝕喎
lmml4 發表於 2018-1-24 18:42

同場有另一位台灣歌手J.SHRON(?) 佢唱左9隻好似 但POSTER 張相既比重係 RITA:JSHRON  7:3 lol

Hmv感謝祭 Taylor rep magazine ver $109 只限今天

(CM 係咪得我有睇KATY 開完SHOW無人講 lol 但真心好好睇分享幾句)
雖然新碟好FLOP 但係睇KATY 咩價位都真心值 就算最平588 都好有娛樂性
初初見唔係好賣哂D 飛但最後都坐左9成半 而且大家都好比反應 真係估唔到
內容娛樂性十足 就算無左外國大型機關 亞洲版既台 PROPS 同EFFECT都好很靚 好有心
LIVE有D避開高音 但係全場都算十分在狀態 有時一爆都可以爆到D 高音
歌REMIX好好 有D聽左幾千次既舊歌都有聽新歌既FEEL
最後KATY份人真係幾識搞互動 唔係HEA下叫HELLO HONG KONG就算
幾次場內互動都好好氣氛 (仲化解左中港對立危機LOL WE LOVE MUSIC WE ARE ONE LOL

對比起其他外國歌手黎收同樣價錢就咁整個LCD MON 做BACKDROP 唱完個半鐘交貨就閃人 (KATY 2個鐘)
KATY 真係一個為左娛樂大家既ARTIST

係咪轉型做drag queen
ed8671ed 發表於 2018-6-7 21:46

lol 新碟MV同 COVER有強烈對比 好在佢COVER 唔係呢個STYLE

雖然唔夠 emotion 啲歌同 cut to the feeling 揪
首歌依然好正
同埋個 mv 完全放棄異性戀市場  ...
just11256 發表於 2018-11-2 16:14

有gaga 以前既男一dancer  :-0

而家提好似太遲…但有無人去左睇charlie puth?

估唔到都幾多堅local 既香港人都鍾意佢
(雖然CP 叫全場一齊唱SIDE TRACK 係可以無人識XD)
反而以為會有好多外國妹妹 但竟然唔多
同埋其實d 飛賣哂但個場仲係好多空位…
點解唔賣多d 飛填番 880 同680既中間條洪溝lol

最後講番佢本人
其實都唔係話好唱得… 成日避開D 位同墊底
同埋香港場應該係佢著得最多既一場

TROYE SIVAN  FB 上傳左條亞洲地區GREETING VIDEO
睇黎BLOOM TOUR 有機會黎HK