返回列表 發帖
'Cause uptown funk gon' give it to you
'Cause uptown funk gon' give it to you
呢首真係好洗腦

W0W 面向鏡頭既LIVE !
仲要搵個人做手語 INSTEAD OF 呀跳舞小妹妹
就好似話比人聽 我所有既表演的而且確係L ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-24 01:44

雖然低左個key,但都好好聽

但係其實KATY 冇D 好播到通街通行的歌 好似GAGA的BAD ROMANCE 同埋 JUSTIN BIEBER的BABY- - ...
俊仔 發表於 2015-2-8 21:11

個人覺得Firework、E.T.、Dark Horse之類都算幾hit呀
要有歌去到Bad Romance、Baby呢個level實在太難
係香港,KATY PERRY已經算係比較多人會留意既artist

咁Chandelier既人氣係Record/Song of the Year幾首提名歌曲係最低一首 雖然歌曲質素上Chandelier完勝

今日發現我同學已經識唱Uptown Funk 首歌堅係好洗腦

嘩Sam Smith收到Hins既禮物, 識架?
JasOh103 發表於 2015-2-18 13:06

都係自己人

回復  nicholashin

Hins係?
JasOh103 發表於 2015-2-18 14:46

傳言only

仲等我已經諗好TOL個TAG=_=乜仲係UF
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 09:20

呢首都唔知有無得冠

做咩事TVB衝線個廣告係咁播MAROON5 D歌
比左錢@_@?
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-27 23:05

睇來睇去都睇唔出劇情同Animals有咩關係 lol

[7 March, 2015 Billboard HOT 100]

01  01  Uptown Funk Mark Ronson/Bruno Mars
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-8 22:11

做咩唔打埋Bruno Mars同Mark Ronson
人地官方都有寫埋咁點解唔打出黎
http://www.billboard.com/charts/hot-100
=====================
Kelly Clarkson既Heartbeat Song同Invincible都好正 期待佢隻新專輯

痴線= =  
仲等我一早諗定個美TAG
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-7 01:29

隨時等到4、5月先轉TAG架啦 ~,~
P.S. ~,~好cute

thinking out loud 睇黎冇望嫁啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-7 12:54
如果TOL out出top 10可以post個tag係到

tol真係好唔抵咯
希望lmlyd 斷到佢啦x_x
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-12 21:21

建議你唔好諗定lmlyd個tag 你會後悔
唯有希望ellie去唱多d live宣傳啦

SUGAR都好 幾易諗個TAG
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-14 12:11

唔知你用美之TAG唔TAG到SUGAR呢

我唱開Chandelier(原key)
matthew1990 發表於 2015-3-24 15:03
Sia都要降key唱 你可以原key唱

痴線我都唔明REDMR諗咩
有BLACK WIDOW PROBLEM連TROUBLE都有....
就係冇FANCYY
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-25 18:36
新歌黎架?

真係可惜 雖然對佢地冇咩興趣
但佢都幾令仔x_x
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-26 02:06
睇仔先係重點
[4 Apr, 2015 Billboard HOT 100]
01  01  Uptown Funk
02  02  Sugar
03  03  Thinking Out Loud
04  04   ...
antilegend 發表於 2015-3-26 04:41
成個4月應該都係UF冠 好大機會破到16週冠紀錄 我諗5月中尾會換下一首

係12連冠呀 美版主

Untown Fuck 升番據說係因為有條Youtube跑步機片紅左

[1-1] *** 12 WEEKS *** MARK RONSON FEATURING BR ...
matthew1990 發表於 2015-3-27 01:33

點解UF Streaming條數可以屈機成咁....

唔知喎, 但係過後Billboard改左計榜分既format, 話YouTube views都應該計埋落首歌幾'hot',  ...
JasOh103 發表於 2015-3-27 21:56
其實最大問題係搞到個榜單每週轉1、2首歌 想留意新歌既樂迷好難藉榜單接觸新既歌曲

其實 streaming 真係計好多榜分
ymcaec 發表於 2015-3-28 11:49

其實點計法UF都係第1 仲要係遠遠拋離o個隻 lol

iTunes又爬返頭啦, 'Bitch'已經跌去第2, 原來Sugar都跌到第7, 仲諗住會有機, 睇來16wks不是夢 ...
JasOh103 發表於 2015-3-30 11:54

都係o個句 5月先會有新冠軍歌

其實BBHMM真係難聽到嘔

講真, 如果係呢首代替UF, 我寧願UF繼續冠落去 好洗腦好難頂  ...
JasOh103 發表於 2015-3-30 16:54
但外國人真係超鍾意洗腦歌......

版主姐姐流哂口水
matthew1990 發表於 2015-4-2 16:13
版主係女/你識得版主既家姐
[11 April, 2015 Billboard HOT 100]

03  03  Thinking Out Loud
04   ...
antilegend 發表於 2015-4-2 03:43
Earned It無咁快過到UF啦

報榜時間!

[18 April, 2015 Billboard HOT 100]

03  04  Love Me Lik ...
antilegend 發表於 2015-4-9 03:18
都話5月先有新冠架啦 ._.
就算UF下週跌10% Sugar升6%  Sugar都未追到UF

唔知有冇人識 不過好似好冷門 連BILLBOARD都上唔到
但真係好好聽 同埋好正能樣 我好鍾意

...
jose 發表於 2015-4-12 18:50

幾正喎 我鍾意Let's Not Be Alone Tonight多D 同Jay Fung個首配埋一對
點解第二段片佢地越著越多衫 雖然段片係rewind姐係佢地係咁除衫

痴線 BB個MV真係勁SPEECHLESS
跌落樓擺POSE個下 好唔爭氣咁勁大聲笑左出黎
成 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-18 14:42
咦 原來有storyline架

taylor swift真係好勁

好似好聽左

Madonna 黎緊個MV有Katy、Beyonce、Nicki 同Miley
呢排d MV興鬥卡士?
nicknicknick 發表於 2015-6-8 23:04
咁無論首歌好唔好聽 個MV都會廣傳

nicknicknick 發表於 2015-6-22 19:16

如果宇宙連詩雅投訴 唔知會點呢

其實咪又係宣傳技倆

Nicki發老脾之餘又可以提下自己個MV

至於taylor

佢下首single就快出 你懂的 ...
nicknicknick 發表於 2015-7-22 16:02
Taylor不斷保持曝光率

見到Phil入黎打個招呼先

災難級 Chandelier

第一次聽到佢唱得咁差

佢今日唱歌好唔穩 好似未開聲咁
高音位 ...
matthew1990 發表於 2016-7-22 21:39
原來首歌低八度唱會好難聽

#失望
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-6 23:25
#版主灌水

討論緊歐美歌手KATY既感情事
討論下佢有冇機會因為佢男友依件事寫到一首好歌出黎麻^^
可能最後出首PART O ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-8-7 17:05
你唔好口水多過浪花啦

女版what makes you beautiful mv啫嘛

利申未睇
HOTMAN 發表於 2016-8-17 10:52
熱男咁留意呢類mv

竟然擺係AV到
屮SiU霖屮 發表於 2016-10-23 17:25
Awful Video

matthew1990 發表於 2016-11-4 01:32
聽咗Firework 好正

mv出佐啦
屮SiU霖屮 發表於 2017-3-24 21:38
老老實實 呢首應該係我聽過有史以黎最難聽嘅歌

"The single is very different. It goes from very soft, to hard, to soft again,"

yum婦!
HOTMAN 發表於 2017-8-24 20:33
係咪講緊Come With Me?