返回列表 發帖
其實自從blank space 第3個week 冠之後
我就冇聽-_- 咁就撐左兩個月 lol 真係好勁
uptown funk 有聽 不過唔係幾buy 我懷疑我係對bruno mars有偏見:p

我都睇左elastic heart 個mv
唔覺得戀童, 其實邊忽似?.?.... (好奇)

近排有用spotify 聽歌 (mood)
聽多左好多歌

因為近排 英國美國榜d 歌都唔郁
冇乜新歌聽:p

近排我都係淨係入得一首
ellie goulding 嗰首
ymcaec 發表於 2015-1-10 13:42

LOVE ME LIKE YOU DO首歌一出MP3 VERSION我就入左
等唔切
原本以為英國2月15先出
點知美國1月7就出左

完全同意 個榜齋執位冇新血 所以冇乜歌聽..

哩排loop緊fall out boys同imagine dragons啲新歌
唔知點解 ...
antilegend 發表於 2015-1-10 17:26

等我都聽下FALL OUT BOYS先!
IMAGINE DRAGONS就不嬲都聽緊! 3首新歌都有聽!

Charlie 派左 Doing It波:D 仲要FT RITA ORA
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-11 01:52

想佢快D出ITUNES

講開RITA ORA
我睇佢唱 IWNLYD LIVE其實唱得好好嫁W0R.....但點解一唱親BLACKWIDOW就唱到冇氣咁..... ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-11 22:06

其實佢唱IWNLYD 都唔係太好佢LIVE真係... 我未聽過佢唱LIVE得

除左一次結他ACOUSTIC 唱DRUNK IN LOVE (法國LIVE)

Verse個第一句好似Pink (You....加埋個透氣聲), Pre Chorus又好似Katy Perry
不過真係好正! loop中! ...
JasOh103 發表於 2015-1-13 01:44

一出即DOWN佢個女好QQ

所以話呢大部份youtuber 都係咩架啦
仲要呢對孖生正到一個點  ...
ymcaec 發表於 2015-1-18 18:57

我都有睇呢段 (有堆中文翻譯)其實都冇乜特別, 老豆講野又唔係特別矯情
不過都有勇氣既
唔知佢地媽咪係點呢?

(定單親, 冇做info research)

off完topic

近排發掘左好多acoustic / folk music

推介大家聽the paper kites

FYI

靚靚~~
唔鍾意加電影SCENE

見到DADDY LA HAHAHAHAHAHA
又送錢...

Rihanna出左新歌/1st single啦! Four Five Seconds. 都幾唸唔到係這類! 但好聽既...
JasOh103 發表於 2015-1-25 17:34

我個人好衰希望唔係1ST PLUG
太ACOUSTIC
唔通要轉風格了?,,,

其實我覺得好多男歌手/組合嘅歌對我黎講都係好高..
唱 live 時有時都會降
好似 MAPS live 唱嗰降左 ...
ymcaec 發表於 2015-1-24 17:45

MAPS降幾個KEY降到不似歌型
本人係幾唔鍾意降KEY降到不似歌型 (降KEY不是問題...SIA就降到幾好)

其實SNL LIVE
我唔明D人做乜係咁插佢降KEY落
首歌本身就好高KEY
降半/1個 唱 都係想保持水準 (我唔識樂理,我唔知降左幾多)
SIA已經係創作能力上有水準 又有GIMMICK
唔明插佢做乜

心諗係: 你咁叻, 你唱呀?

點解要雞蛋裡挑骨頭
宜家好好享受會死嗎? 傻的嗎?

睇到D COMMENT真係真心火左...利申: 我唔係特別話好鍾意SIA, 唔係死忠 只係最愛TITANIUM :P 同聽CHANDELIER / ELASTIC HEART

我求歌得唔得
求幾首完全唔hit 但好聽既英文歌 唔限年份
最好係舒服 主要得把結他伴奏既歌
...
bagfgfcde 發表於 2015-1-24 18:58

我個人建議你PC裝番個SPOTIFY BROWSE>GENRE & MOOD>MOOD>

ACOUSTIC AFTERNOON
YOUNG, WILD & FREE
YOUR FAVOURITE COFFEE HOUSE

有心聽再搵
有好多:D

廣東我近期首推 岑寧兒 - here!

Centuries第一次聽已經上腦
Remember me for centuries
個mv好anti religion ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-29 13:37

聽得多FOLK 同 ACOUSTIC 近排一聽呢首覺得好嘈 *NO OFFENSE

越黎越鐘意SIA 。。ELASTIC HEART個LIVE又係勁正T_T小妹妹又係勁加分XD
俊仔 發表於 2015-1-29 00:02

我都係!!我最鍾意佢個眼鏡裙擺
好有態度XD

當然唱得好好

回復  Ricardo

Confirm左係1st plug...
JasOh103 發表於 2015-1-26 11:43

....個人黎講好少RIRI 第1PLUG咁唔LIKE
我再聽下....

回復  Ricardo

咁比起Umbrella/We Found Love/Only Girl就真係...不過唔會難聽既...新嘗試需要時間 ...
JasOh103 發表於 2015-1-30 15:14

上GRAMMY LA 要~要聽要聽

得閒聽d folk 同acoustic 真係好舒服
屮SiU霖屮 發表於 2015-1-30 14:44

近排香港天氣咁好一起身就聽FOLK 真係好正...
心情會靚D

近年我始终最中意麥當娜果個
Katy呢個認真失望
得I kissed a girl 果part我真係中意
到左teenage dream把聲 ...
nicknicknick 發表於 2015-2-2 21:08

留意番個designer 係 moschino 既creative director - Jeremy Scott
雖然怪雞好笑

雖然上年喺英國睇咗
但都會去澳門睇多次
hihi 發表於 2015-2-5 17:03

喂, 咁岩呀..我睇左67pound d 位~"~

heartbeat song mv出啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-5 21:07

hea底 不過idea唔錯

唔記得睇咗幾錢lu, 總之係最平嗰隻
係幾好睇嘅
同埋live冇想像中咁差
不過之前喺澳洲睇過P!nk個tour
始終 ...
hihi 發表於 2015-2-6 12:35

其實企位好平, 平過我果D坐位不過你知D 外國人幾鬼高

Style個MV好suck望
唔講重以為系out of the woods 個MV
又話大尺度
重諗住有得睇淫Taylor床上肉搏大隻mo ...
nicknicknick 發表於 2015-2-13 21:26

最鍾意第一下既 "o"好sexy

近排有咩新歌呀~~~~~

入左
Imagine Dragons - Smoke + Mirrors
Florence + The Machine - What Kind of Man
Kanye West - Only One (feat. Paul McCartney)
Alesso - Cool (feat. Roy English)

LOVE ME LIKE YOU DO 係BBC RADIO 1 / SPOTIFY / BILLBOARD / ITUNES UK/US 都好好成績

INVINCIBLE 好正啊!! Sia寫噶, Kelly叫到很勁 真係太好聽啦, 歌詞好似Titanium下集咁
I WANT YOU  ...
JasOh103 發表於 2015-2-24 10:19

我都入左呢2首黎聽仲有首PIECE BY PIECE都出左了

I WANT YOU TO KNOW 都可以既
不過作為ZEDD既作品可以話無乜驚喜~

可能最後比LMLYD ZIP上泥
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-26 09:58

我鍾意ELLIE多D

其實Pieceby Piece好似已經leak晒, 好多首都好正, 派邊只都得, 但係Heartbeat Song成績好差 ...
JasOh103 發表於 2015-2-28 23:53

見到有得DOWN了....

死啦, 我被I Really Like You洗左腦, really really好聽啊

BTW Lay Me Down featuring John Legend出左! { ...
JasOh103 發表於 2015-3-9 15:47

出場好突兀,死SHOW 唱功,不討好同埋原來佢唔岩同SAM 一齊出,好似比人比下去咁

唔知佢係乜水
係H&M既新歌
但係好正

我推

[21 March, 2015 Billboard HOT 100]
01  01  Uptown Funk
02  02  Thinking Out Loud
03  03  Sugar
04  0 ...
ymcaec 發表於 2015-3-12 06:12

頭5位 冇郁過估唔到EARN IT 有咁高
我冇聽....

痴線, Noah既聲唱Take Me To Church真係無得頂, BTW好鐘意個arrangement, 好似個church choir咁, 有比佢地 ...
JasOh103 發表於 2015-3-12 02:22

佢加左合唱團係後面 成件事唔洗去CHURCH喇你都到左CHURCH囉...

同一時間ELLE GOULDING出左

https://soundcloud.com/elliegoulding/ellie-goulding-take-me-to-church

應該唔係Mars, 而係funk When I Was Your Man 咁正都係1wk加上仲要減價先登頂 我發覺 ...
JasOh103 發表於 2015-3-29 01:23

喂食軟雪糕係正野黎
宜家得閒都唱番兩咀
#離題

宜家係第幾WEEK喇?

我都覺
跟本佢地就係鐘意依type
屮SiU霖屮 發表於 2015-3-29 01:36

我近排愛上左MARINA AND THE DIAMONDS 隻 FROOT

我覺得好難聽
JasOh103 發表於 2015-3-28 13:36

我好鍾意不過第一次聽就覺得係POUR IT UP D FRIEND.
其實睇番45SECOND, 我反而覺得佢上得好高
可能反差太大,我最初直頭唔鍾意
慢慢會聽 但唔多....

你問緊Uptown Funk? 12wks冠啦已經
JasOh103 發表於 2015-3-30 02:20

(FEEL ANNOYING)對UPTOWN FUNK說:走喇,唔想搞大件事

我好接受唔到 尤其是最後個30-40秒, 搞乜?  真係PIU既frd, 不過好洗腦, 聽左呢幾日 ...
JasOh103 發表於 2015-3-30 02:19

BITCH BETTER HAVE MY MONEY (SWAG)

Hot Topics This Week: Tital 推出市場, 但營銷策略被人質疑

[正方陣營]
代表: Jayz, Beyonce  ...
matthew1990 發表於 2015-4-4 02:56

係佢地頭像未轉青藍色之前,根本唔知道TIDAL係咩。以為係咩野SHOW黎既。。。。
最後開估先知係TIDAL,其實主要係JAYZ既公司收入又增加,唔覺得其他歌手(不是JAYZ旗下)會有得益

$588算平wor (睇佢地都係買企位飛架啦)
阻住 發表於 2015-4-21 13:07

我買左STANDING LA

verse個頭開真係好似britney隻 perfume~_~
究竟jessie幾時先紅得起
屮SiU霖屮 發表於 2015-4-30 01:01

其實佢都好紅D TOUR都幾賣得

唔係MAINSTREAM 勁紅姐

唔怪之得咁sia啦
不過估唔到aSam都有份有套戲加持唔知上唔上到過億 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-2 03:16

講起SAM一路睇佢IG 再睇番1年前既樣
已經變左2個人

本人覺得FLASHLIGHT 會小小姐一陣
首歌本身好似好穩陣...睇下會唔會出左戲會加持

Jessie J 自從剃頭之後同埋歌路轉左之後
已經皮爾修
matthew1990 發表於 2015-5-3 01:50

大家都好鍾意洗腦歌平心而論
我覺得歌手一路求變一路成長
但有些歌迷還沒有成長,進步,求變

終於出啦
終於有新歌可以LOOP啦~3分鐘都唔夠真係短
首歌都幾gwen stefani feel{:1_9: ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-5-3 08:57

你講起又有d似xd

Nobody cares Iggy cancelled her whole tour lol
mc) 發表於 2015-6-1 06:51

So sad.佢自己都訂婚炒炒先...

OMG 個MV好正
搵個影相男人比喻所謂既POISON
介入RITA當中
然之後突然唔知咩事醒覺
撕爛D代表LOVE AF ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-6-4 13:46

想知果個攝影師係邊個= =

Maxim Anselin
instagram : @maximanselin
屮SiU霖屮 發表於 2015-6-5 02:06

你個人肉搜尋器呀

續今年買左Taylor Swift 1989之後,今年第二張最值得擁有的Tori kelly Unbreakable smile正到爆 ...
timgoi 發表於 2015-7-15 13:27

晏眼睇封面以為係TAYLOR SWIFT FEARLESS LOL

JB首新歌幾正

聽一次已經洗晒腦 lol
nicknicknick 發表於 2015-8-28 21:35

其實我對佢 0好感但首歌係HOUSE

加埋唱真係好正

唔鍾意JB但鍾意首歌MIXING..
都係照LOOP

當個個都諗nicki同taylor有冇花生食
點知原來Nicki vs miley 先正
屮SiU霖屮 發表於 2015-8-31 21:30

其實NICKI講完第2次WHAT'S GOOD 個咀有好奇怪咁笑一睇完以為係NOISE
都唔知係真定假

HAHAHAHAHAHA

話時話, Miley又玩突然出碟(叫"Miley Cyrus & Her Dead Petz", 有23隻歌), 仲掟上soundcloud俾大家免費任聽 ...
阻住 發表於 2015-8-31 22:54

聽左頭3首第2,第3首好INDIE!!!

兩個都咁y_m
    呢首好似係cover...不過勁期待佢同RedOne個幾首!! ...
JasOh103 發表於 2015-10-3 12:32

呢首cover姐...唔洗驚其實gaga近年好致力發展自己專輯以外既事業
吹她不脹
有d口卑好好 但唔hit姐 (oscar / jazz碟 / 出緊既AHS)

每天也在HELLO IT'S ME~
CANT STOP~

佢之前啲live片 都有後期autotune既痕跡

不過佢已經係迪迪尼新小花最唱得嗰個黎架喇 ...
matthew1990 發表於 2015-10-20 21:05

我覺得DEMI 暗啞底 成日都想SHOW OFF自己.成日整D歌呢就係唔係都整番個鳩叫位.
佢現場真係做唔到場場穩定 首首音準.
講真, 以前我係幾憎佢, 呢條友鳩叫到咁 唱歌又唔同CD咁既樣, 個樣仲要變到我認唔到佢真樣係點
點解仲唱到歌?.?

但一路睇佢出SKIN CARE PRODUCT, 講CONFIDENT, 係真係幾好既 (對於尋找自己果方面)
其實佢唱歌個底係唔差, 睇到BBC LIVE LOUNGE唱TAKE ME TO CHURCH 唱R&B SOUL咁真係幾好
(除左又要鳩叫外)

可能係公司要求對外形象係咁...
宜家既我唔可以係話忠粉/大粉, 但睇住DEMI一路慢慢改變但又去唔到最好既狀態 覺得可惜

今朝一起身就上網聽!
SPOTIFY未有係唔開心...平時用開SPOTIFY!
不過都岩既...呢隻咁有期待吧碟係需要BOOST一BOOST 銷量!

成日就聽~ (有時間)
ADELE DAY~

佢早幾日重錄緊音 同拍緊MV
matthew1990 發表於 2016-1-9 12:00

係邊樹知道呀?