返回列表 發帖
https://www.instagram.com/p/BERF4hNvw5m/

Beyonce 新歌 preview
叫 Lemonade 喎
之前有份流傳嘅 tracklist 有首 Lemonade Taste (ft. Adele)

GAGA 同 QUEEN B 隻碟有得比 ..

講緊悶嘅程度 :(
賴爽 發表於 2016-10-20 12:19

Beyoncé 個隻都悶?唔同曲風包羅萬有,production 又正,除咗一兩首飛得,其他隻隻配埋 mv 都好 iconic 喎

無可否認自從 Beyoncé 大碟開始 gaga 嘅 artistry 已被 beyonce 完美超越

我鍾意self-titled 多過lemonade
個人覺得self-titled melody line 強啲而且歌詞relatable 多啲 ...
matthew1990 發表於 2016-10-20 22:21

其實 lemonade 比 self-titled 更遵從 verse-chorus-verse-chorus 嘅結構,hold up, sorry 等都好 pop,跟 2016 潮流做
self-titled 好多歌都係幾首加埋一齊 (e.g. haunted, partition etc),令到 verse-chorus 好散,反而 lemonade 分翻開每首風格都唔同聽落易接受好多
至於歌詞 lemonade 其實講一個好普通嘅離合故事,加上 freedom, formation 講 black lives matter,我諗對美國人嚟講好 relatable
反而 self-titled 個啲 embrace female sexuality 嘅歌 (e.g. drunk in love, blow) 未必個個可以接受

self-titled 音樂上嘅突破/反傳統強啲,但 lemonade 執行上/處理上較成熟

比上一 plug 更討好

咁計應該要PI/TEOF換TELEPHONE XD

仲以為 GAGA真係玩ZIPLINE咁飛十幾層樓 ...
俊仔 發表於 2017-2-6 22:42

我估佢係坐咗喺上面等跳
跳嗰下應該係真

反而想知完嗰陣佢跳咗去邊

edit: 跳係假嘅 https://www.instagram.com/p/BQJr_qdgebL/
只係喺半空忽然出現

其實一開始roof上面唱歌哥到超明顯系green screen預錄,佢企住個場景其實假到有d似TVB道具, 點解咁多人 ...
loowee 發表於 2017-2-8 11:23

Intel 話 roof 個啲片係一月三十號晚拍 佢係真係坐喺嗰到拍
至於表演嗰陣佢就喺半空等咗一兩分鐘然後吊落嚟

信不信由你

When Max Martin heard “Green Light” shortly before its release ... Martin described “Green Light” as a case of “incorrect songwriting,” Lorde said, clarifying that this “wasn’t an insult, just a statement of fact."

http://www.billboard.com/article ... ax-martin-criticism

唔知 taylor 撐邊邊呢

死啦點解我覺得呢幕個造型抄Gaga
跟住跳舞抄Queen Bey之後做首領個look抄Madonna
Is that me or  ...
敗犬女王 發表於 2017-8-28 11:50

好明顯好多個造型都係「致敬」

賽果預料之中
Pop solo perf真係Ed Sheeran拎
黑人歌手成大贏家
Kendrick同Bruno Mars都拎獎

好彩唔洗打 ...
matthew1990 發表於 2018-1-29 10:59

Bruno Mars 唔係黑人

新 bass 好得意

全隻碟都係講 selena 同 bella?

lmml4 發表於 2018-4-15 21:27

有睇直播 好癲 每次覺得佢超越唔到自己又超越自己

仲要唱一大堆 b'day 同 4 嘅歌 好開心

下,我反而覺得佢好多野都系重複,雖然佢表演力同台風真系屌打同輩,但無論衣著同舞步咁多年一模一樣{:4_ ...
loowee 發表於 2018-4-16 22:22

舞步認同 但我唔介意佢 single ladies 無限怨鬼(今次至少 cut 咗 halo)
衣著今次好有心機 成個黑人大學主題夾得好好,又設計好多新 logo
雖然唔知點解後段放棄咗著住個垃圾袋出嚟

竟然冇人講JM新碟Dirty computer
hehehaha 發表於 2018-4-29 20:50

好正

香港人冇感同身受過係難D有共鳴
都係件好事泥
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-10 14:03

但香港人唔識佢就應該係一件壞事

bee又無啦啦出碟
lmml4 發表於 2018-6-17 18:14

聽緊,果然越嚟越多 rap,估到佢走呢啲路線
超越唔到 lemonade,lemonade真係登峰造極

sweetener 出咗啦
"breathin"

B姐棄曲
lmml4 發表於 2018-9-26 13:07

我唔係唔鍾意 ariana 但 beyonce 唱得正好多

失蹤人口回來
lmml4 發表於 2018-11-2 03:00

雖然唔夠 emotion 啲歌同 cut to the feeling 揪
首歌依然好正
同埋個 mv 完全放棄異性戀市場

正式上咗第一
戳佢好開心

封面好核突

http://instagram.com/arianagrande 第一個 post 就係

ghostin!!!!!

狂賀 gaga 終於重返第一
睇住佢出道十年終於上返高峰 好感動