返回列表 發帖
Beyoncé  Ed Sheeran & Gary Clark
好耐無聽過Beyoncé唱得咁爆

都估到下一首會係see you again
不過估唔到咁快

mika嚟香港開show喎
hihi 發表於 2015-4-16 19:14

http://tieba.baidu.com/photo/p?kw=%E7%B1%B3%E5%8D%A1&ie=utf-8&flux=1&tid=3703929366&pic_id=ddb3b6c27d1ed21b7f13e829a96eddc453da3fcf&pn=1&fp=2&see_lz=0

有埋深圳,可以睇兩個站

Leona Lewis強勢回歸

1989最好聽都係《How You Get the Girl》《I Wish You Would》同《New Romantics》
呢幾首輕鬆得黎又un得,最緊要唔開心果時聽真係變翻好
比起其他,其他歌真係無咁顯眼

To my fans in Shenzhen and Hong Kong,
It is with great regret that I am forced to cancel my final two Chinese shows in Shenzhen and Hong Kong. I started to feel unwell in Japan 5 days ago and after visiting the hospital in Hangzhou this morning, I have been told by the ENT surgeon to rest my voice for the next 5 days, so as not to compromise my vocal chords any further. The condition is quite serious, otherwise I would never even consider cancelling a show.
This is heartbreaking for me. I have waited for years to come and play for my Chinese fans.
I am so sorry to disappoint you. The shows so far have been truly magic, and I promise that I will be back soon.
Mika xxxx

深圳同香港取消

尐網友將Beyonce跳舞既片mix落唔同既歌
救命 XD

https://www.facebook.com/ShowbizLeak/videos/8571760543 ...
matthew1990 發表於 2015-6-9 01:37

#碧昂絲總是合拍

全部都係

第一主歌部份好惡頂,硬係覺得個音太低
第二主歌反而唔覺有問題
愈聽愈有味道

新碟已訂

個chorus 太 repetitive (雖則每次 chorus 都有少少唔同)
同埋個melody 好怪
matthew1990 發表於 2015-9-25 10:44

認真咁聽,佢首歌比Rihanna好過Adele喎

Disclosure - Magnets ft. Lorde

點解The Weeknd 突然間紅左?
我真係睇唔透
matthew1990 發表於 2015-10-7 20:19

無留意佢以前啲野,不過上年的確撞正幾首好歌

首 Can't Feel My Face 只不過係油加火

*今年加拿大歌手都幾出色

點解呢排佢啲歌都係咁嘈

佢有歌係靜架咩
Btw佢新碟好正

old ways kingdom come lionheart yes stars

首首正 ...
nicknicknick 發表於 2015-10-16 19:02

真係無留意佢
同Cool for the Summer比,我都你鐘意cool多啲

Little Mix - Love Me Like You

係百度吧一見adele出歌就好似見鬼咁

應該唔算OT

外網已經開始擔心Focus 會underperform:

不過佢開始出Live performance,又睇吓救唔救到佢
( ...
matthew1990 發表於 2015-10-31 12:30

我原本仲想讚呢首歌設計得好,好岩佢唱
過去嘅live都係經常唔夠氣,尤其一堆高音之後
呢次用音樂去做副歌,要唱嘅部份唔算多
點知live又係唱到咁嘅樣
超失望

This is another Adele reject, "Bird Set Free"

Sia - Bird Set Free (Audio)

David Guetta - Bang My  ...
matthew1990 發表於 2015-11-3 19:21

又係adele棄歌
聽多幾次都出唔到adele嘅感覺,根本唔係人地唔收歌,而係首歌唔係佢類型
上一首alive都係

份詞真係好得

Little Mix - Black Magic (Live on Ellen Show)
matthew1990 發表於 2015-11-5 20:32

原來新碟今日出,難怪有宣傳
出去睇吓有貨未先

*cd warehouse入唔到官網

我都好耐冇買過實體CD
屋企已經夠亂
matthew1990 發表於 2015-11-6 13:52

我都無位擺啦
今日白行一趟

「如果滿分有10分,我會比負100分」

利申:兩隻專都有買

why? 因為甩哂又冇氣?
咁老實講佢咁既聲底好難又跳又唱既

未有貨咩? 得既話買美版 or 歐洲版音質會好啲 ...
matthew1990 發表於 2015-11-7 00:57

我覺得佢開始走火入魔,由第1專唱live開始,不斷不斷show佢啲高音
作為新人,以高音作賣點無問題,而佢又的確成功用高音係咁多新人面前脫出
但係,第3專都黎......唱功依然係「高音、斷氣、無氣」
未見過佢有改善過

可能未到香港,hmv網見有先出去睇

ADELE 25 重量PLUG WHEN WE WERE YOUNG 不日來襲 !ADELE 準備成霸榜天后...
FIVE 發表於 2015-11-6 16:38

http://tieba.baidu.com/p/4140862394
乎合你所講的

佢唱兩粒字斷一斷再唱兩粒字又再斷一斷的確係幾礙耳

不過佢今次最大獲係新歌完全show唔到有arti ...
matthew1990 發表於 2015-11-7 17:01

所以.........
同我地聽歌唔想有咁多吸氣聲一樣

聽聽吓以為走音

live好聽

係好聽嘎
要挑剔係個key低左變左怪怪地

Bird Set Free 個live 都好好聽
佢個化妝都 ...
matthew1990 發表於 2015-11-9 18:55

佢啲歌係好聽,衰在好重複,唔係好識利用編曲

個live唔夠BBC果場咁震撼

美國時間尋晚場Ellie Goulding AmexUnstaged Concert
Scarlett Johansson執導
阻住 發表於 2015-11-12 22:22

首Love Me Like You Do改得好難聽

呢隻係似係第一次LIVE
俊仔 發表於 2015-11-16 09:30

Lorde狀態好好哦

有得聽When we were young 三四十秒live
好似有人錄於一個節目 60mins?
我就暈低 30秒足以殺左我了 ...
matmatyung 發表於 2015-11-17 03:13

http://v.youku.com/v_show/id_XMTM4ODA4MDAyNA==.html

提提你,仲有3日

勁鍾意聽呢啲style 既歌
matthew1990 發表於 2015-11-18 12:17

好似聽緊Barbie唱歌咁

"Come on barbie let's go party (Ah ah ah)" 嗰part 好好笑
matthew1990 發表於 2015-11-18 15:36

聽咗幾首都好好聽,點算

就黎成個榜都係JB

http://www.tudou.com/programs/view/DJzFrWewRH8/

Rolling In the Deep、Hello、Rumor Has It、Skyfall、Homtown Glory、Million Years Ago、When We Were Young和Someone Like You

榜尾大量JB沖緊上黎
同時大量死唔眼閉係榜上

Missy Elliott - Where They From ft. Pharrell Williams

佢啲動作好惡頂 -.-
matthew1990 發表於 2015-11-26 10:14

我居然明你講咩

叉腰
勃頭髮
眼影
matthew1990 發表於 2015-11-26 13:08

呢啲動作處女座男好多,不過佢唔係處女座

在榜第53週起 跌出前25位就即刻出榜
所以以後要挑戰在榜52週以上非常困難
官網原文:

...
antilegend 發表於 2015-11-26 16:45

好事黎,幾首死唔斷氣都霸咗幾個月
有睇呢個榜都知新人唔係咁易上
撞正一線出碟講更加唔駛講,有一首上到榜都劏雞還神

Adele - Water Under the Bridge [live]

訂咗日版仲未到手忍手唔聽

Another album filler track
matthew1990 發表於 2015-11-27 16:36

做乜佢啲歌不斷不斷重複一段
首歌太單調,如果旋律同節奏唔強勁就會好似呢首咁,好悶
聽咗3分幾已經好似聽咗5分鐘咁

真心唔係想踩佢,但真係有咁既因由

so far 佢新碟live 反而唱得最差係hello
其他都好好聽
matthew1990 發表於 2015-11-27 12:19

呢個真,Hello唱得最好都係BBC果次

其實佢早期戰歌既chorus位都係咁
但可能嗰陣佢啲歌比較down-tempo
production冇咁mainstream 同埋冇不停be ...
matthew1990 發表於 2015-11-28 21:15

總結係好聽嘅,但欠變化

Hey.... 想問下你響邊度訂日版?
Thanks!
masterdragon 發表於 2015-11-28 23:04

我上淘寶訂
但其實岩岩出嘅話,信和可能已經有現貨添
大鋪可能都有,但相對會貴$30-$50之餘仲要好難搵

死喇我覺得 得Alive 叫入得耳
佢而家首首都谷到行belting 真係吃不消

...
matthew1990 發表於 2015-11-29 02:36

會唔會係咁你係佢歌迷黎喎

榜中間啲位,變動真係好大

Imogen Heap - Wacha say

唔知首歌想點,更加唔知個MV想點

剩係聽過Hide and seek (佢live 用合成器唱好搞笑 )
matthew1990 發表於 2015-12-2 19:33

其實首歌好煩膠

Naughty Boy - Runnin’ (Lose It All)  ft. Arrow Benjamin

獨唱有另一味道

Meghan Trainor嘅合唱真係好正