返回列表 發帖

Draco
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Bye cardiB Bye drake Bye hiphop
Congrats

正式上咗第一
戳佢好開心

Years & Years The Palo Santo Tour 香港站
2019年3月3日(星期日)

好彩無買霏睇澳門果場魔力紅

呢半年來花邊新聞都係圍繞佢同男朋友同前男友,又過身又分手又寫首歌講男朋友
咁嘅氛圍下,next成績肯定好 ...
lmml4 發表於 2018-11-11 03:20

都係嘅,只不過真係估唔到thank u next個成績會好過
First week同步出mv,itunes打折,簽電台嘅NTLTC
TUN個歌詞的確幫到佢好多,簡單得黎又表達到ari最近嘅心境
帶起個話題性,而個曲都好soft好容易令人不停loop

Sweetener隻碟其實我成隻都鍾意,諗番當初出果陣
好多人都攞dangerous woman黎踩sweetener
但我個人黎講,我真係鍾意sweetener多過dw
從專輯整體度上黎講,雖然dw點都好過my everything
果款似song collection多過album嘅碟,但dw個整體度始終仲唔夠好
覺得係同一隻碟出現dangerous woman同everyday真係有啲怪,唔係太loop得順
反而sweetener雖然啲歌唔夠搶,但係成隻碟聽落真係loop得順同舒服好多
期望ag5都會係隻整體完整性度高嘅album(吹多咗

Sweetener依家我嘅top3

覺得成件事都好荒謬 尤其是吳亦凡啲歌嘅數據清咗之後,佢啲fans刷榜唔成就似啲癲狗咁亂吠,仲 ...
kingo515 發表於 2018-11-8 19:11

呢半年來花邊新聞都係圍繞佢同男朋友同前男友,又過身又分手又寫首歌講男朋友
咁嘅氛圍下,next成績肯定好過 breathin架啦
差在AG5會唔會完勝AG4

*私心推

而家提好似太遲…但有無人去左睇charlie puth?

估唔到都幾多堅local 既香港人都鍾意佢
(雖然CP 叫全場一齊唱SIDE TRACK 係可以無人識XD)
反而以為會有好多外國妹妹 但竟然唔多
同埋其實d 飛賣哂但個場仲係好多空位…
點解唔賣多d 飛填番 880 同680既中間條洪溝lol

最後講番佢本人
其實都唔係話好唱得… 成日避開D 位同墊底
同埋香港場應該係佢著得最多既一場

聽完一晚 收番先
發覺thank you, next聽落感覺幾誠懇真摯  
人格展現得黎不失商業
係Ari其他歌冇既feel 又開始loop

Thank you, next 空降no.1

其實首歌真心普通 對比以往ari既歌 但就係爆到上去

YASSS QUEEN
JasOh103 發表於 2018-11-9 16:34

最鐘意呢首
年度級

YASSS QUEEN

是日重點 :

「美國方面的iTunes在調查事件後,直接將吳亦凡新歌的數據清除。而 Lady Gaga 及 Ariana Gra ...
lmml4 發表於 2018-11-8 18:23

覺得成件事都好荒謬 尤其是吳亦凡啲歌嘅數據清咗之後,佢啲fans刷榜唔成就似啲癲狗咁亂吠,仲屈Ariana種族歧視,真係嘔心到一個點
其實我覺得everytime同sweetener都可以一戰嘅,但係佢啲plug歌週期真係好短,好似god is a woman啲電台都未落,breathin仲上緊去,AG5首單就已經出咗,咁樣plug法真係好難後勁成績會好,不過今次thank u, next首週個流媒破哂記錄咁,ari首個billboard hot100 no1應該不遠了

如果AG5係今年底前出到,更加係半年兩專

另外真·Breathin mv出咗啦,同時plug兩張專輯嘅歌 ...
kingo515 發表於 2018-11-8 03:40

成隻碟好聽果幾首都plug晒,再宣傳都無咩意義

是日重點 :
吳亦凡新專輯遭下架,被美國iTunes刪除銷售數據

「美國方面的iTunes在調查事件後,直接將吳亦凡新歌的數據清除。而 Lady Gaga 及 Ariana Grande重回銷量榜冠軍及亞軍地位。」

一年兩碟
lmml4 發表於 2018-11-5 02:56

如果AG5係今年底前出到,更加係半年兩專

另外真·Breathin mv出咗啦,同時plug兩張專輯嘅歌真係ok?

Hai Si Ja

碧咸嫂得鬼閒陪你地癲

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

AG5 1st single 「Thank U, Next」is out
kingo515 發表於 2018-11-4 11:11

一年兩碟

AG5 1st single 「Thank U, Next」is out

過往都有聽佢地嘅歌,但總結都係鬥嗌鬥嘈,結果首歌破壞晒
今次第五張碟就黎出,暫時兩首歌無晒以上幾樣野,聽得舒服
同埋佢地岩行型格條線

雖然唔夠 emotion 啲歌同 cut to the feeling 揪
首歌依然好正
同埋個 mv 完全放棄異性戀市場  ...
just11256 發表於 2018-11-2 16:14

有gaga 以前既男一dancer  :-0

失蹤人口回來
lmml4 發表於 2018-11-2 03:00

雖然唔夠 emotion 啲歌同 cut to the feeling 揪
首歌依然好正
同埋個 mv 完全放棄異性戀市場

失蹤人口回來

差過Brave好多
首派都幾失望...
JasOh103 發表於 2018-10-28 22:29

我幾鐘意Armor,un下un下又聽完一次,loop唔停。
啱啱又出一首新歌,之後仲有The greatest showman reimagined 首Tightrope

Jason Mraz Good Vibes 2019 - 香港站
2019年5月17-18日 (星期五至六)
會展Hall 5BC

居然開兩場...

April + Shelby
仲有Adam Lambert 成班glee客串一齊defy gravity

https://www.billboard.com/articles/news/broadway/8481510/idina-menzel-kristin-chenoweth-wicked-interview

Sara Bareilles有新歌嗱
Pre order album 話下年3月前送,隻碟真係要等到下年?
nth 發表於 2018-10-28 20:42

差過Brave好多
首派都幾失望...

Sara Bareilles有新歌嗱
Pre order album 話下年3月前送,隻碟真係要等到下年?

WILLOW
有其母必有其女<33

I’ll Never Love Again (Film Version)

2002完又1999
愛港力幾時出番首1997

BTW依個是咪1999年既ANGELABABY

ASIB Soundtrack US UK #1
Shallow US UK Top 10

才華必勝

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

等睇佢之後請我家美PINK
然後唱埋佢地首未出街既合唱歌
屮SiU霖屮 發表於 2018-10-5 10:34

應該留番下隻碟出
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

啱啱見到仲以為係惡搞黎
唔係真係正式Mv呀嗎

仲有聽講AG5今年內就出
嘩 一年兩碟好痴線呀

The Greatest Showman OST出Reimagined, 搵班巨星翻唱啲歌
阻住 發表於 2018-10-10 22:18

美PINK個女是咪要出道了<333333333333

The Greatest Showman OST出Reimagined, 搵班巨星翻唱啲歌

唔講唔覺原來聽朝就AMA

New Taylor 好勁
Grammy 競猜 po 好多人估佢入 BNA

不如版主搞個競猜 grammy big4 入圍名單既帖啦
bagfgfcde 發表於 2018-10-8 08:48

SURE

Taylor her Kontinue is coming
nicknicknick 發表於 2018-10-8 16:19

Queen of politics

Never in my Wildest Dreams did I imagine that Taylor Swift would end up in a story about the mid-terms. But Look What You Made Me Do.
The singer is not one for making political statements (a point that has brought her some criticism in the past) but she's made her opinion known on the delicate Senate race taking place in Tennessee, where she's a registered voter.

不如版主搞個競猜 grammy big4 入圍名單既帖啦

Always Remember God This Way winning despite not being pushed
nicknicknick 發表於 2018-10-6 21:05

Is God Alright都好正
希望shallow快啲走

YAAAAAAAS GAGA
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Lil' Kim
matthew1990 發表於 2018-10-4 21:01

等睇佢之後請我家美PINK
然後唱埋佢地首未出街既合唱歌

So when I'm all choked up
But I can't find the words

Every time we say goodbye
Baby, it hurts

...
nicknicknick 發表於 2018-10-4 20:15

I'm not playing I'll Never Love Again until Oct 17

Lil' Kim

仲諗住出完golden都半收山
竟然kylie咁快就有新歌聽