返回列表 發帖
HOTMAN 發表於 2017-8-16 23:36

好正呀!!

Kelly兩首新歌好好聽
P!nk cover Stay With Me少少衣不稱身,但都係水準之上 (What About Us live正啲)
Sam Smith本人新歌幾好
Zayn feat. Sia都不錯的說

近排好多嘢loop~

女金啦好嗎?
屮SiU霖屮 發表於 2017-9-28 20:31

有啲Lorde嘅感覺
好正

PINK
JasOh103 發表於 2017-10-6 10:20

What About Us > Beautiful Trauma >>> Whatever You Want
Whatever You Want有啲album filler嘅感覺

粉紅姐2nd single feat. Eminem
希望會hit!
JasOh103 發表於 2017-10-11 21:44

期望唔大
佢話係一首fun song, nothing serious about it
始終中意佢唱啲有message嘅歌
要聽無意義無病呻吟嘅pop song我聽TS都得啦 #SorryNotSorry

Beautiful Trauma已經喺各大網上平台上架
快啲去支持紅粉佳人

初步咁聽 隻新碟係有小小失望既....
有幾首都偏悶
btw WHERE WE GO 係同TAKE ME HOME致敬?_? ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-13 22:16

反而幾鍾意今次隻碟除咗Where We Go麻麻,其他都幾順耳
聲音處理上亦成熟過以前,尤其最尾3首
佢都講過想做個better recording artist (佢自誇自己唱live好過cd)

可惜嘅係聽唔出有大熱作品
應該唔會有Just Give Me A Reason跑出嘅情況

唔悶喎一啲都只係行既路無咁大路炸嘛,flop都正常
反而覺得呢個era最正
kanxd 發表於 2017-10-14 12:54

agree今次係一個好好嘅昇華

Pink隻碟得喎!!
每首都係好聽既pop歌 但係又唔會首首倒模咁
聽完會覺得頭兩plug都派錯 碟入面有更上口又高 ...
JasOh103 發表於 2017-10-19 01:08

Revenge完全冇聲氣咁
可能會臨時轉plug Beautiful Trauma
呢排上SNL同GMA都有唱

真心中意呢隻多過TTAL好多
但critics評分好似較上次普通

越聽越鐘意Beautiful Trauma
出埋個DV再加分 條女好鬼索條裙好鬼正
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-19 14:28

DV條女好效,係咁對住鏡放電
頂唔順
希望出個靚mv補數

P!nk 系I'm Not Dead 之後系冇一隻碟做得好
Beautiful Trauma 的確好過The Truth About Love
但其實都系好 ...
loowee 發表於 2017-10-19 09:49

I'm Not Dead >> Funhouse = Beautiful Trauma > M!ssundaztood > Try This > TTAL > Can't Take Me Home
IND真係好正

希望下一PAIR係祖祖同淫淫
屮SiU霖屮 發表於 2017-10-21 14:20

今日港台重播囍帖街嗰年頒獎禮
美淫攞大獎時美祖好開心
嗰時美淫美祖美詩仲會一齊出街玩
唔知搞咩而家咁生疏

競爭
matthew1990 發表於 2017-10-21 22:22

囍帖街嗰年競爭緊啦
都仲係好frd咁

原來pink 隻新碟喺佢果年既歌手黎講賣得幾好
首周銷量 384k, 當中 200k 係tour bundle
計埋串流 ...
matthew1990 發表於 2017-10-21 22:35

串流方面成績平平始終唔屬於年輕人市場
但比起佢嗰代嘅xtina / britney佢真係賣得好好

今次係首次同時得到英美大碟no.1
喺英國係非本地歌手今年最高銷量debut
亦係billboard今年女歌手最高銷量debut
不過呢兩個都好快會俾taytay打破

Kelly都係上隻先開始flop flop地 唔算好耐
不過都有提名+首top 10
Stronger/All I Ever W ...
JasOh103 發表於 2017-10-22 10:52

P!nk上隻碟嘅Blow Me / Try都冇nom
係後尾Just Give Me A Reason大熱先nom返
唔算係太愛將

Kelly就真係愛將啦
Piece by Piece隻碟 / Heartbeat Song咁難聽都有得nom

Demi 新era 算係收復失地
今次啲新歌Vocal上明顯收歛左不少
形象同造型上終於唔再似sheshe大媽  ...
matthew1990 發表於 2017-10-22 01:22

認同Lorde好似收收地皮
但今次隻碟好正, 希望有得提名Best Pop Vocal Album
不過以Grammys而家咁睇重商業成績
睇怕都係Ed Sheeran VS Bruno Mars

https://atrl.net/forums/topic/78 ... ssions-in-2nd-post/

Grammys 2018 submission
Bruno 冇 submit pop album
希望係Lorde跑出

Janet Jackson 一方表示歡迎JT 請佢做嘉賓啵
matthew1990 發表於 2017-10-25 20:06

唔介意今次Janet Jackson除JT衫 / 褲

呢幾日都loop Beautiful Trauma, Better Life, Where You Go, For Now{:1_113: ...
JasOh103 發表於 2017-10-26 00:43

For Now
不過呢首唱咗live麻麻地
反而Whatever You Want同Wild Hearts嘅live好正

好正~~~~
PangChiYeung 發表於 2017-11-2 15:50

係幾正喎~
期待P!nk嗰段快啲出街

FINALLY~FINALLY~FINALLY~P!NK~
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-15 16:42

幾好笑
竟然唔唱So What同Just Give A Reason
諗住有得聽佢JGMAR飆高音添

我都估會唱JGMAR

JLAP唱得兩句 但係佢兩個倒轉唱真係好好笑 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-15 17:46

James kick住咗

Beautiful Trauma video out tomorrow!
JasOh103 發表於 2017-11-20 11:19

AMA段表演好顛呀!
https://www.facebook.com/PinkTaiwan/videos/1822933461082690/

agree雖然好爆但visual上真係好弱,我本身以為佢會玩成棟樓d燈砌下pattern
無論點都好,射燈都無支好 ...
kanxd 發表於 2017-11-20 15:40

燈光真係差咗少少,冇射燈射住望埋去冇乜焦點
本身以為會夾定酒店房啲燈,結果又冇
但吊到咁仲可以唱得咁好真係好顛
箍到咁實仲運到氣
叫其他企喺度唱都走音/冇氣嘅手情何以堪

上面我GRAMMY打佐做OSCAR
2SEVEN

咁講啦 今次個表演同人比就贏足10幾條街嫁啦
同自 ...
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-20 16:10

美P!NK有讚XTINA個段表演丫

岩岩睇到
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-20 16:17

不過都唔夠佢讚Kelly Clarkson讚得犀利
呢幾日佢兩個不斷互笠高帽

仲以為係我自己有bias覺得XTINA唱得唔好

屮SiU霖屮 發表於 2017-11-21 22:44

好正呀!美PINK啲mv真係永無失望
靚衫靚景靚人靚choreography
個tone好襯首歌

我覺得講choreography得Beyonce同p!nk啲舞係堅料成日都會有好多新鮮感,特別得黎又好睇,再加上佢地本身又 ...
kanxd 發表於 2017-11-22 16:16

SM情節應該係純粹玩嘢冇特別意思
(或者P!NK成日同老公咁玩?)

Bjork 新碟正到
hehehaha 發表於 2017-11-28 16:45

暫時剩係中意Arisen My Senses

估唔到:
Ed Sheeran無AOTY
TS無Best Pop Solo
Despashito都有得nom
Coldplay無端端nom Best Pop Album

對MR無SOTY好失望
已經唔想討論其他

JasOh103 發表於 2017-11-28 21:57

Lady Gaga兩個提名算係咁了
估唔到Joanne有得提名
反而Lorde咁高質都係得一個提名(雖然係big 4之一)

所以kelly pink入到我好驚喜
因為Sam taylor兩單論銷量論peak都贏佢兩位好多
何況四位都 ...
JasOh103 發表於 2017-11-29 00:30

都有啲surprised Sam冇份
Grammys當正佢係男版Adele咁

美pink完到美kelly
屮SiU霖屮 發表於 2017-11-30 18:34

好似越嚟越悶咁
以前純粹係回顧下經典,而家個個上去都係博宣傳
啲新歌James唔係好熟,個key又唔啱佢

唱完即PLUG
屮SiU霖屮 發表於 2018-1-30 12:40

估唔到最後plug呢首
希望tour會唱

竟然咁都有MV
回憶
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-4 19:55

好sweetMV幫首歌加咗分

話說tour啱啱開始咗,好癲

痴線.......
佢真係好癲
好想睇LIVE呀
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-5 23:57

由於應該永遠唔會嚟香港

已經買咗澳洲場

讓世界豔羨好想睇呀
屮SiU霖屮 發表於 2018-3-6 17:31

等歐洲場

(CM 係咪得我有睇KATY 開完SHOW無人講 lol 但真心好好睇分享幾句)
雖然新碟好FLOP 但係睇KATY 咩價位都真 ...
俊仔 發表於 2018-3-31 02:41

今次啲編曲的確幾正
個tour算係為Witness era加返少少分

上次澳門已經揀咗支那粉俾全場噓
結果今次又重蹈覆轍

為甚麼那堆阿豬阿狗都能來香港開concert而P!nk疑似完全對香港零興趣?!
fancycar 發表於 2018-12-13 21:56

佢除咗M!ssundaztood個tour去過日本之後完全冇嚟過亞洲啦
不過佢喺亞洲又的確係冇咩知名度嘅
要開都幾難有好嘅銷情

弓起我家美PINK終於有星

Pink to Receive Star on the Hollywood Walk of Fam ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-1-27 13:51

終於

拎完星希望可以做埋superbowl
屮SiU霖屮 發表於 2019-1-28 13:21

有傳今年有搵過佢同rihanna
p!nk條team因為同NFL傾談過程太耐turn down咗
希望下年有機會啦

之前仲諗住佢會好似gaga咁唱完國歌大獲好評後就順便表演埋有計傾即係都仲有希望

btw ...
屮SiU霖屮 發表於 2019-1-28 15:21

新聞暫時無話p!nk拒絕原因同rihanna一樣
學你話齋希望有計傾啦

不過喺個咁政治敏感嘅時期可能p!nk都唔會做了
佢不嬲都幾political (unlike Maroon 5)

美pink又出新碟啦
屮SiU霖屮 發表於 2019-2-6 20:50

OMFG!!
琴晚突登等到凌晨三點睇佢攞星
好感動

sharp cut咗Dua Lipa段speech
希望佢唔好中Best New Artist嘅魔咒攞完就flop

點解冇人講Avril新碟
係咪悶得滯

聽左半分鐘首Feat Nicki已經唔開胃
hehehaha 發表於 2019-2-19 23:02

好過首Mina sako arigato, k-k-k-kawaii嘅

出啦
屮SiU霖屮 發表於 2019-2-20 16:07

果然係The Greatest Showman嘅感覺
可能成隻碟都係唱俾Willow同Jameson聽