返回列表 發帖
新一季glee好睇喎
becky jackson好好笑
第三集santana鬧人鬧得好正

雖然上年喺英國睇咗
但都會去澳門睇多次

heartbeat song mv出啦
屮SiU霖屮 發表於 2015-2-5 21:07

Catch My Breath已經好hea

有錢人呀⋯係咪睇VIP?
俊仔 發表於 2015-2-5 23:39

唔會lu..我唔係Katy big fan
上年都係咁啱去英國旅行所以睇

p.s. connor好靚仔的說

喂, 咁岩呀..我睇左67pound d 位~"~
Ricardo 發表於 2015-2-6 10:15

唔記得睇咗幾錢lu, 總之係最平嗰隻
係幾好睇嘅
同埋live冇想像中咁差
不過之前喺澳洲睇過P!nk個tour
始終係P!nk好睇好多好多

其實企位好平, 平過我果D坐位不過你知D 外國人幾鬼高
Ricardo 發表於 2015-2-7 12:38

同埋我冇咁神心一早去排隊入場企前面

有冇人係澳門睇過CONCERT- -? 有冇咩野要留意 如果有船飛PACKAGE 買埋唔買埋好:?
(其實D 船飛時間點定 可 ...
俊仔 發表於 2015-2-9 23:32

船飛根據以往經驗好似最早係1點定2點船
不過可以早啲去碼頭坐後補位
即係例如11點架船唔full, 就可以坐
回程船飛同演唱會飛我通常揀去到酒店先攞
到時佢會問你要幾點回程
正常睇完演唱會可以趕到12點船
預鬆啲就1點

O WTF= = 我用左我老豆張信用卡買 …
但係到時拎飛要本人去拎!? 咁我老豆咪要特登入澳門- -? ...
俊仔 發表於 2015-2-10 10:17

有冇連船飛嘅package?
點解唔見嘅?!

寫授權書就得

因為我見佢CONFIRMATION LETTER 寫要本人親身 仲要拎埋信用卡同ID BRABRABRA…陣間晏D打去問下先T_T THAN ...
俊仔 發表於 2015-2-10 10:50

見個位麻麻同冇船飛package所以我未買住
有次去睇又係用咗其他人信用卡
佢地咁覆我:

如閣下未能於取票時出示信用卡正本, 則需信用卡持有人寫上授權書,方能授權他人取票
授權書的樣本已包含在附件中,請查閱
請於授權書上寫上下列資料:
-           購票人之全名以及身份証/護照號碼.
-           授權人之全名以及身份証/護照號碼 (需在取票時出示身分證)
-           購票用之信用卡副本(前後皆需複印)
-           授權書上簽署(需與信用卡之簽名符合)
閣下亦請在取票前先電郵( enquiries@cotaiticketing.com ) 或傳真(853 81181381) 一式副本予我們,方便查核之用,確認交易成功後當天開始可於澳門威尼斯人酒店或金沙城中心內之金光票務™各售票處換領。

O THANKS! 咁就放心 …
我今朝十點準時入 拎到第一次位之後個SERVER就FULL左… 所以好驚賣哂 冇咩點 ...
俊仔 發表於 2015-2-10 17:55

買咗Katy個位好差
我估個system default以為最前就最好
但其實680個啲前面係勁側-_-

-_- 我係左下角214 ROW A SEAT 1-2 (680HKD)角落到無得再角落 但個陣見SERVER 塞塞地驚一唔買就會去到 ...
俊仔 發表於 2015-2-13 12:39

我係你對面嘅203...都係睇側面

其實我呢幾日間唔中都有上… 佢都係203 同埋214 … 我諗緊其實係無人買定係佢只係開左呢2個SECTION  ...
俊仔 發表於 2015-2-14 03:39

我都係咁忍唔住去check

香港成為1D最後一個齊人表演嘅地方 @@

我仲諗住實會比佢破紀錄TIM
屮SiU霖屮 發表於 2015-4-16 13:26

都估到下一首會係see you again
不過估唔到咁快

mika嚟香港開show喎

我發覺MIKA真係幾鐘意香港
不過佢D歌好似都係HIT唔起咁~_~
屮SiU霖屮 發表於 2015-4-16 19:52

想當年Grace Kelly喺香港都hit過下
可惜之後無以為繼

有冇人今晚睇左KATY或者聽晚去睇:—0?
俊仔 發表於 2015-5-2 00:35

聽晚

好正T____T 雖然係買680 但個場比我想像中細氣氛比我想像中好好多 唔知係咪因為澳門多D外國人睇:-0?
BTW ...
俊仔 發表於 2015-5-3 14:06

氣氛係好好
但cut得太多歌
仲有個大陸人扮識講廣東話曬晒啲時間!&%^@#

我之前為左保住新鮮感唔睇playlist...後尾上網睇番原來先知佢cut左咁多prism新碟 入面的歌 /_\
好想 ...
俊仔 發表於 2015-5-4 11:28

未開口見到樣已經估到
之後話自己教Chinese擺明係教普通話

呢首近幾日loop左過百次(拿證明我唔系睇樣聽歌既)
但係聽翻距地d舊歌又麻麻地
其實有無人有聽過呢隊野 ...
nicknicknick 發表於 2015-5-27 22:01

因為Glee有聽過呢首
同Imagine Dragons首On Top Of The World真係好似 -_-

Taylor's 1989 back to billboard album chart #2. Let see how Bad Blood did on Hot 100, can't wait!!!
yuelk 發表於 2015-5-28 02:00

Taylor Swift's 'Bad Blood' Blasts to No. 1 on Hot 100
http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6576177/taylor-swift-bad-blood-tops-hot-100

Nobody cares Iggy cancelled her whole tour lol
mc) 發表於 2015-6-1 06:51

and on the other hand Mika cancelled his concert in HK

[完全唔知擺邊好]

痴線 連SHANE都認自己係BI

痴線嫁
又再一次証實做得UTUBER大部分都係 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-7-8 02:54

可惜Jack同Finn Harries肯定唔係 :(

P!nk為Ellen Show寫嘅新主題曲
幾好un幾有夏天feel

等緊佢出歌
唯有聽住依首頂癮先
屮SiU霖屮 發表於 2015-9-10 16:59

你啱, 頂住癮先haha
歌詞有啲行貨, 但為Ellen show寫都預咗

反而想知佢仲有咩可以突破
上天下水都玩過曬

不過最慘係玩到咁都冇乜拎過d咩大獎 ...
屮SiU霖屮 發表於 2015-9-10 17:14

而家啲獎(VMA, even Grammys)都好講話題性
e.g.連Call Me Maybe都入到Best Pop Solo Performance
P!nk一向唔做嘩眾取寵嘅事, 無話題性自然攞唔到
不過我個人覺得TTAL係冇之前兩專咁值獎嘅

PS 如果今年出碟撞正Adele都唔使旨意有咩獎

美娜演唱會firm左票價

美國樂壇天后麥當娜(Madonna)嘅巡迴演唱會《Rebel Heart》已經展開,日前喺首站加 ...
阻住 發表於 2015-9-15 15:38

要有咩"Icon Live Pass"先可以優先喎好似?

我睇e-mail以為台北場先要...

HONG KONG PRE-SALE: Register for a free Icon member account and you w ...
阻住 發表於 2015-9-16 11:05

咁亂嘅..即係點? -__-

11點好順利買到!

Selena 都係
同埋有個恆久不變的定律
就係呢啲迪迪尼名星,去到某個時刻就話要做番自己,改變自己係迪迪尼 ...
matthew1990 發表於 2015-10-21 12:33

點解JT唔除多啲去盡啲

佢好少除衫x_x不過唔除已經夠曬殺食
屮SiU霖屮 發表於 2015-10-21 23:40

其實Friends with Benefits已經除得好盡
不過唔介意佢再去盡啲

聽晒
最鍾意All I Ask同Sweetest Devotion
但暫時都係覺得整體比唔上21呢隻神碟

PS 銅鑼灣HMV開業lu
$139 UK Version

點解出面有個pink lady post但入唔到嘅 :(

唔知When We Were Young幾時做single呢
會唔會博Hello破連冠紀錄先?

Emotion隻碟好似幾多好評架
(搵日down嚟聽下先)

今隻碟好正喎
中意呢隻多過上隻

睇泥美PINK隻新歌有MV波
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-7 18:33

當然有啦
應該好快會premiere
佢又飛起啦

出啦出啦
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-9 23:52

估唔到MV個結局會係咁

話說佢將會上The Voice做指導
唔知會唔會同死敵xtina擦出啲咩火花呢

咁正常既
咁我都信佢地雖然應該冇乜野
但始終唔會係FD咯 ...
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-12 23:05

嗰個interview真係odd到爆
佢兩個而家應該冇乜嘢嘅
P!nk退晒火
但xtina就唔知lu

season11 搵alicia keys同mley cyrus

為佐美pink 睇黎要快d追番s10
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-24 20:39

睇咗billboard個表演未呢

睇佐 好鬼正
一開頭清唱正到呢
屮SiU霖屮 發表於 2016-5-25 06:51

最新表演又睇咗未呢~~

White Rabbit好正啊

My Chemical Romance 準備復出
matthew1990 發表於 2016-7-21 08:49

痴線琴日先啱啱聽返Black Parade
真係要復出?!

Lemonade好正喎!今年神碟一定有佢份
正過25好多囉,25太pop了,唔係Adele應該走嘅路線

由2010年講到而家終於成事了
唔知首Casualty幾時面世呢

so much tea in Katy carpool karaoke
JasOh103 發表於 2017-5-23 23:54

睇得好爽喔

頭三單都好愛
但Witness專輯結果出到嚟都幾失望

**** 本內容被作者隱藏 ****
真?
matthew1990 發表於 2017-7-25 00:59

歌詞未經證實
另外傳聞Sia有份作曲

Pink唔止有新單
新碟Beautiful Trauma 13/10推出!!
JasOh103 發表於 2017-8-10 07:57

好型!!

好彩唔係Blow Me嗰類pop rock
呢首真係好正,幾貼近而家興嘅EDM feel
對新專期待直線上升

我差唔多場場Joanne world tour都去追
琴晚睇LA場睇到兩點幾
其實好想評下個演 ...
JasOh103 發表於 2017-8-11 18:01

今個tour真係好得
不過嚟香港嘅機會應該等於零

John Wayne都係最中意Victoria Secrets個表演
臨尾行catwalk嗰段型到呢