返回列表 發帖
仲以為RB有得一年兩冠
又會揀呢首自plug嘅  Michael 仔爭大碟唱作定男歌手  
唔 ...
nicholashin 發表於 28/11/2015 15:41

另外一首留返出年慢慢玩 lol
無出個人碟唔計~

我都想上最陌生的熟悉人
John 發表於 28/11/2015 17:59

個上字會唔會話中有話架CHING

KWANIE MUSIC PICKS WK49 (5/12/2015)

第四十九週冠軍歌
嘩等左成年咁滯終於有,
不過其實隻碟我都未搵到 lol
呢首個編曲簡直係一流
真係好似玩到好盡咁款喎

痛快的哀艷 - 蘇打綠
作曲: 吳青峰
填詞: 吳青峰
編曲: 蘇打綠 / 林暐哲
監製: 林暐哲

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
同場加映 - 上年十大回顧 年度歌曲.TOP 5 !! 第四位
青春常駐 - 張敬軒 [第二十九週冠軍歌]
作曲 / 監製 : 張敬軒 / Johnny Yim 填詞 : 黃偉文 編曲 : Johnny Yim
https://www.youtube.com/watch?v=sFjLsF_oA3E

我係CD Warehouse見到幾排冬未了喎 lol
nicholashin 發表於 5/12/2015 16:20

陣間出去買先

仲唔上點水
616.1314 發表於 5/12/2015 16:33

有少少想留返出年先 再排再排

KWANIE MUSIC PICKS WK50 (12/12/2015)

第五十週冠軍歌
第二位女歌手今年坐擁三冠,
呢首贏真係贏個編曲,夠晒 Fruitful
究竟佢有無機會首奪三甲呢,
其實我都唔知 lollll

小俠 - 王菀之
作曲: 王菀之
填詞: 王菀之
編曲: 馮翰銘
監製: 馮翰銘

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
同場加映 - 上年十大回顧 年度歌曲.TOP 5 !! 第三位
一 - 江海迦 [第三十九週冠軍歌]
作曲 : 江海迦 填詞 : 林若寧 編曲 : Johnny Yim 監製 : 舒文
https://www.youtube.com/watch?v=a3fIxwajqT8

TGIF 搞咩 照計唔夠分組銅喎
Nowhere boys 咁低位 應該得優異獎?
見SM追唔切就留翻下 ...
nicholashin 發表於 12/12/2015 16:00

仲有兩星期其實好多獎都未 FIRM 又未至於追唔切既

希望呢首下年十大啦甘
616.1314 發表於 12/12/2015 22:25

頌讚詩 2.0

KWANIE MUSIC PICKS WK51 (19/12/2015)

第五十一週冠軍歌
近排唱左咁 _ 多情歌,
新碟突然整呢首型格野係正既
黎自 2015 年既第三冠,
出年減產既話就唔知有無呢支歌仔唱 LU

天下大亂 - 周柏豪
作曲: 周柏豪
填詞: 陳詠謙
編曲: Randy Chow
監製: Randy Chow

同場加映 - 上年十大回顧 年度歌曲.TOP 5 !! 第二位
致少年時代 - 古巨基 [第三十八週冠軍歌]
作曲 : 方皓玟 填詞 : 林夕 編曲 : Larry Wong 監製 : 舒文 / 古巨基
https://www.youtube.com/watch?v=SyRe8BHKb_Q

個個都幫Nowhere Boys趕新人尾班車
JW睇黎入唔到十大
Pakho同你一樣都係冠左呢三首 {:1_ ...
nicholashin 發表於 19/12/2015 15:27

派太遲倒不如唔谷啦~~
正常都係呢三首啦 XD

男金男銀睇怕都係兩個07年既新人呱
CunninG 發表於 19/12/2015 15:38

呢個真係好明顯啦

KWANIE MUSIC PICKS WK52 (26/12/2015)

第五十二週冠軍歌
黎自大碟既第四主打,
依舊 903 係唔 _ 會上榜既。
響 2015 年既最後由佢食尾糊
希望出年再努力 D 啦~

親愛的仇人 - 陳柏宇
作曲: T-Ma
填詞: 林若寧
編曲: Edward Chan / T-Ma
監製: Edward Chan

同場加映 - 上年十大回顧 年度至尊歌曲
獨家村 - 謝安琪 [第四十七週冠軍歌]
作曲 : Christopher Chak 填詞 : 林夕 編曲 : Ted Lo 監製 : Alvin Leong
https://www.youtube.com/watch?v=gUphj5YeW2Q
多謝咁多位收睇我今年既榜,我地下星期再見啦 lollllllll

hi 你 19 20 想典
dongbb2332 發表於 26/12/2015 00:23
Phil 畀黎生壓住
Let's celebrate高位上
狂想曲得兩week
nicholashin 發表於 26/12/2015 00:22
取態明顯
聽晚睇尾場~
爆左個死位就算啦原本都無諗住上, 因為RAP 把聲其實幾衰 lol

希望羅生門唔好 19>XX
chanchan0909 發表於 26/12/2015 00:26
可能倫伯上身速冠
nicholashin 發表於 26/12/2015 00:28
跟住都係速 out
chanchan0909 發表於 26/12/2015 00:29
WHAT A good idea !!!!