返回列表 發帖
真荃粉好似得你一個炸
chanchan0909 發表於 2015-5-30 16:49

我facebook有post過婦女的祈禱同埋京華春夢

利申 真係偽荃粉
反OT:kwanie個榜好似排好曬冠軍歌喇啵
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

我facebook有post過婦女的祈禱同埋京華春夢

利申 真係偽荃粉
反OT:kwanie個榜好 ...
RVHOCPC 發表於 30/5/2015 18:22

次序未firm
但係邊d有冠就好明顯啦

KWANIE MUSIC PICKS WK23 (6/6/2015)

第二十三週冠軍歌
係既,以前既生活好似永遠都好d 呀可
細個天真無邪無憂無慮,仲有主見同理想
人大個左總會轉變既,有走有留,
呢段路上剩低左d 乜,又搵到d 乜呢 ?

我們都是這樣長大的 - 林欣彤
作曲: 林欣彤
填詞: 林若寧
編曲: 王雙駿
監製: 王雙駿

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

KWANIE MUSIC PICKS WK23 (6/6/2015)

第二十三週冠軍歌
係既,以前既生活好似永遠都好d 呀可
細個天真無邪 ...
kwanie 發表於 2015-6-6 15:15

Mag 三甲已穩

Mag 三甲已穩
chanchan0909 發表於 6/6/2015 15:25

唔穩架 不過都要睇D 大姐有無歌派囉._.

kwanie 發表於 2015-6-6 15:28

咁又係, 汪阿姐今年都髮力, 閃爍登場都未上嘎

咁又係, 汪阿姐今年都髮力, 閃爍登場都未上嘎
chanchan0909 發表於 6/6/2015 15:35

要睇兩位人母今年仲有無歌

kwanie 發表於 2015-6-6 15:28

你可以 ban 既姐 [no offense] 你都慣架啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

KWANIE MUSIC PICKS WK24 (13/6/2015)

第二十四週冠軍歌
YEAH 佢終於返黎啦,
響擺脫恭碩良班底之後
派上既呢一首歌, 無得彈
[上兩隻碟真係唔得SORRY :( ]

回眸一笑 - 陳柏宇
作曲: Cousin Fung
填詞: 陳詠謙
編曲: Cousin Fung / Edward Chan
監製: Cousin Fung / Edward Chan

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

KWANIE MUSIC PICKS WK24 (13/6/2015)

第二十四週冠軍歌
YEAH 佢終於返黎啦,
響擺脫恭碩良班底之後
派上 ...
kwanie 發表於 2015-6-13 15:45

告白的翻唱和原唱邊個成績好D?

告白的翻唱和原唱邊個成績好D?
Yan 發表於 13/6/2015 16:07

告白 - 陳詠謙        16>15>02
告白 - 吳雨霏        19>15>10>07>10>15>14>12>17
睇下你點定義好囉

告白 - 陳詠謙        16>15>02
告白 - 吳雨霏        19>15>10>07>10>15>14>12>17
睇下你點定義好囉  ...
kwanie 發表於 2015-6-13 16:18

原來你咁憎美霏
我都有比第四啦
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

原來你咁憎美霏
我都有比第四啦
John 發表於 13/6/2015 19:47

嗰陣啱啱逼走kay 做一姐丫嘛, 梗係嬲豬啦
利申方丈份人真係好小器

嗰陣啱啱逼走kay 做一姐丫嘛, 梗係嬲豬啦
利申方丈份人真係好小器  ...
kwanie 發表於 2015-6-13 20:15
嬲喔
我本人上榜10個星期最高第2
告白狠狠冇三甲

難得我冠晒
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

KWANIE MUSIC PICKS WK25 (20/6/2015)

第二十五週冠軍歌
呢首歌原本講快樂要及時盡情要及時
但係唔知點解聽落好似變左講親情既
好似講最老土既「珍惜眼前人」多d 囉
BTW 個MV 真係HEA 到出汁囉

回到最愛的那天 - 洪卓立
作曲: Larry Wong
填詞: 林若寧
編曲: Larry Wong
監製: 舒文

KWANIE MUSIC PICKS WK25 (20/6/2015)

第二十五週冠軍歌
呢首歌原本講快樂要及時盡情要及時
但係唔知點解 ...
kwanie 發表於 2015-6-20 15:40

同樣係七字歌點解shiga咁嘅

同樣係七字歌點解shiga咁嘅
seeseetv 發表於 20/6/2015 15:49

個榜塞丫嘛
下週re

回眸十大
瑕疵走勢完全反映唔到瑕疵好過念念不忘

榜主會唔會上 2015 等 · 燈

回眸十大
瑕疵走勢完全反映唔到瑕疵好過念念不忘
nicholashin 發表於 20/6/2015 16:04

發覺念念over 谷左添
榜主會唔會上 2015 等 · 燈
chanchan0909 發表於 20/6/2015 17:02

燈燈唱既可能會諗下

發覺念念over 谷左添

燈燈唱既可能會諗下
kwanie 發表於 2015-6-20 17:09
咁念念等咗勁耐先冠 咪高分咗

咁念念等咗勁耐先冠 咪高分咗
nicholashin 發表於 20/6/2015 22:49

其實係
不過論歌瑕疵都值冠既

KWANIE MUSIC PICKS WK26 (27/6/2015)

第二十六週冠軍歌
計幸福之數香港排全球120
一直以黎「幸福」既定義都好虛既
其實,有愛既,開心既
都已經好幸福啦

幸福之歌 - Supper Moment
作曲: Supper Moment
填詞: Supper Moment
編曲: Supper Moment / Bert
監製: Supper Moment / Adrian Chan

恭喜Supper Moment推出派台歌#幸福之歌# [話筒](KL:非常好聽!!)
留名睇SM兩週冠 咁已經會高分過shiga

KWANIE MUSIC PICKS WK26 (27/6/2015)

第二十六週冠軍歌
計幸福之數香港排全球120
一直以黎「幸福」既定義 ...
kwanie 發表於 2015-6-27 14:35

咁快冠 SM 嘅, 有 D 估唔到

恭喜Supper Moment推出派台歌#幸福之歌# [話筒](KL:非常好聽!!)
留名睇SM兩週冠  咁已經會高分 ...
nicholashin 發表於 27/6/2015 14:39

SHIGA ?!
咁快冠 SM 嘅, 有 D 估唔到
chanchan0909 發表於 27/6/2015 14:39

有古怪有古怪

SHIGA ?!

有古怪有古怪
kwanie 發表於 2015-6-27 14:45
只要和你在一起都係兩週冠
同埋幸福之歌真係高分過為何要我愛上你

Jason年尾應該有獎喎 貪心d希望係兩個
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

KWANIE MUSIC PICKS 2015 上半年總結
上榜歌曲: 99
冠軍歌曲: 26 (並無多週冠軍)
      (男歌手: 8.5 女歌手: 11 組合: 6.5)

男歌手現時八強: 狄易達 周柏豪 林奕匡 洪卓立 許志安 陳柏宇 麥浚龍 黎曉陽
女歌手現時八強: 鄭欣宜 王菀之 連詩雅 謝安琪 陳慧敏 吳雨霏 林欣彤 楊千嬅
組合現時五強 : C AllStar movin' Supper Moment Yellow! 

作曲人現時五強: Cousin Fung Larry Wong Supper Moment 李榮浩 周柏豪
填詞人現時五強: 陳詠謙 黃偉文 林若寧 林夕 Supper Moment
編曲人現時五強: Edward Chan Johnny Yim Larry Wong Randy Chow 雷頌德
監製現時五強 : Edward Chan Gary Chan Randy Chow 舒文 雷頌德

歌曲現時十五強:
一凍一熱 - 狄易達 小人物 - 陳慧敏    小白 - 周柏豪    小確幸 - movin'         回到最愛的那天 - 洪卓立
回眸一笑 - 陳柏宇 你的男人 - 許志安   快樂很慢 - 黎曉陽
 我們都是這樣長大的 - 林欣彤 我敢愛 - 吳雨霏
念念不忘 - 麥浚龍 時間靜止器 - Yellow!  最好的債 - 楊千嬅  煙花非花 - C AllStar / 鍾鎮濤   頌讚詩 - 林奕匡

並無多週冠軍
幕後o個堆諗起霏霏一首歌5個作曲人3個監製已經唔想加column用pivot sheet計 自己揀算數

並無多週冠軍
幕後o個堆諗起霏霏一首歌5個作曲人3個監製已經唔想加column用pivot sheet ...
nicholashin 發表於 27/6/2015 22:23

唔係3 , 5 個幕後其實無事既

LOL
噴上亞然後 out ??
二〇二三年度全女班投票

LOL
噴上亞然後 out ??
616.1314 發表於 28/6/2015 23:37

VERY LIKELY

KWANIE MUSIC PICKS WK27 (4/7/2015)

第二十七週冠軍歌
咦又係佢喎,係咪好偏心呢 XD
拿講真既,呢首歌我覺得係全碟最好
但係唔知點解要派百年不合囉 -_-"
BTW 個MV 其實係幾好睇

上次講到 - 周柏豪
作曲: Randy Chow
填詞: 陳詠謙
編曲: Randy Chow
監製: Randy Chow

個榜咁鬆動 SM都無兩週冠
Yellow!組銅??

個榜咁鬆動 SM都無兩週冠
Yellow!組銅??
nicholashin 發表於 4/7/2015 15:17

未冠姐=3=

睇下夠唔夠歌囉._.

我覺得上次講到個MV有d hea....
都唔岩首歌...
FIGHT for 陳柏宇

上次講到十大MODE?

上次講到十大MODE?
CunninG 發表於 6/7/2015 23:53

今年塞, 未必有

今年塞, 未必有
kwanie 發表於 2015-7-7 00:04

咁呢首歌咪變左我既exclusive top ten

咁呢首歌咪變左我既exclusive top ten
CunninG 發表於 7/7/2015 08:26

糾結中, 諗緊2 WKS #1

KWANIE MUSIC PICKS WK28 (11/7/2015)

第二十八週冠軍歌
今年既第一首兩週冠出現左啦 lol
我呢度真係唔洗問點解咁耐都未播 xdd
希望呢首可以避開晒d 燈可以有好成績啦

幸福之歌 - Supper Moment
作曲: Supper Moment
填詞: Supper Moment
編曲: Supper Moment / Bert
監製: Supper Moment / Adrian Chan

KWANIE MUSIC PICKS WK28 (11/7/2015)

第二十八週冠軍歌
今年既第一首兩週冠出現左啦 lol
我呢度真係唔洗 ...
kwanie 發表於 2015-7-12 00:08

李榮浩生日 out 不將就
說好的冠軍呢

李榮浩生日 out 不將就
說好的冠軍呢  ...
chanchan0909 發表於 12/7/2015 00:21

.__. christopher chak 既歌我都無冠啦, 好難講架喎 .__.

Liza 仲有首 I'm A Superstar~~~~~~~~~ 幾時上
二〇二三年度全女班投票

KWANIE MUSIC PICKS WK29 (18/7/2015)

第二十九週冠軍歌
佢又返黎啦, 今次派上全碟最easy listening 既
全世界都識唱既, 又夠大路既派台歌
睇黎都係年尾D 頒獎禮見架啦 lol
BTW 個榜塞到痴線 -_-"

無條件 - 陳奕迅
作曲: Eric Kwok
填詞: 袁兩半
編曲: 張子堅
監製: Eric Kwok

KWANIE MUSIC PICKS WK29 (18/7/2015)

第二十九週冠軍歌
佢又返黎啦, 今次派上全碟最easy listening 既
全 ...
kwanie 發表於 2015-7-18 14:10

SG得1week 20
  真係塞得好緊要
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

第二十九週冠軍歌
全 ...
kwanie 發表於 2015-7-18 14:10

竟然有首一 week 歌

ChoB 有精選
二〇二三年度全女班投票

SG得1week 20
  真係塞得好緊要
kevinlai1621 發表於 18/7/2015 15:03
竟然有首一 week 歌
chanchan0909 發表於 18/7/2015 15:48

下星期RE 返 lol
上面班大帝未走 ._.
諗緊仁至義盡點
ChoB 有精選
616.1314 發表於 18/7/2015 15:50

可能係克勤先有呢lol