返回列表 發帖
巨聲出歌講既主題來來去去都係青春, 抑鬱等等類似既題材,
寫得1年2年第3年都會悶,
始終都突破唔到呢D題材,

順風順水??MAG去年失聲+抑鬱症陷入低潮,仲可以講係順風順水嗎??
冇寸進??你有冇細心聲MAG全部3張碟 ...
酷愛903 發表於 2013-10-8 09:19

歌唱比賽完左即有大唱片公司簽約,
之後再有碟出又有強勁宣傳
歌曲傳唱度都OK,
又有2部電影又有主題曲唱, 真係唔覺得唔順風順水
唔通你講既順風順水要好似JY 02 03 04咁急速上位?
=======================
失聲+抑鬱症都係黎自內在自己既問題
失聲因為嗌得多,唱歌方法有錯
抑鬱症因為失聲+情緒問題,
其實仲有碟出又有BUDGET做歌已經順風順水過唔少EEG既ARTISTS架喇

我覺得不是因為他們年紀細,而是因為他們太乖。乖學生看得到的世界,始終有局限。乖學生是他們的selling  ...
Bluejays 發表於 2013-10-8 10:30

以前所謂乖學生潮都係cookies twins戀愛大過天呀果隻都係中學生lol
而家既學生全部都係大學生/HD出黎
好多時都有自己想法,
好似KAY都係讀完大學出黎, 但已經有哂想法每隻歌講D咩題材
呢班咁既巨聲, 反而個個出黎爭住講青春講任我行呢D題材
但講又唔夠深度
搞到首首都普通到乜咁, 所以佢地唱下情歌都唔係唔好

係佢管 ... 但係據佢喺訪問講,2012-2013 因為星煥嘅關係,
佢唔會喺音樂組比意見,甚至唔會去開會。
咁 ...
Bluejays 發表於 2015-1-4 13:36

放心啦,今年mag係903有活動搞,
點都會支持架喇
即管睇下上唔上到台

李雯希都有唱片公司簽?邊間公司咁好眼光?簽嚟出兒歌碟?
kayzzz 發表於 2015-10-30 17:14

佢唔差既, 之前亞星佢表現幾好
但個人太細路女