返回列表 發帖

Diff. - Gin Lee

單選投票, 共有 124 人參與投票
71.77% (89)
4.84% (6)
4.03% (5)
1.61% (2)
17.74% (22)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: kel_kelvin

派台日期: 29/02/2024

曲:SeaTravel、朱琳
詞:陳詠謙
編:SeaTravel
監:Derrick Sepnio張德銘、Fergus Chow貢多傑

試過我愛的 被毀於一旦
碰到我要的 但沒有方法
放棄找心理治療 等那治療太慢
走大路換高踭

有意見的總有些 (逐利嗜血太不好惹)
說再見的都有些 (但是勇氣我可問誰借)
個個要企好 跟我比 說那個更好
在螢幕不斷嘈 在不斷嘈

Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
I won't say sorry  
feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

妥協到變質 或爭一口氣
派對過片刻 但過了片刻沒人理
我要你記得 不靠高踭和眉筆
所以恕不奉陪 一切奉陪我

Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

通通差不多
偏偏差得多
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

嫌咬字比較傾向byejack之類,通通差不多 通通都 根本差得多 呢句首次聽嘅時候唔明佢講乜。同career best(只限快歌)喘息空間類似,旋律幾好,又好短令人想狂loop (我聽咗15次)。希望佢唔好autotune because it's terrible, still 5fun.
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

幸兒又一首膠歌

呢首同環球時期D快歌,通通差不多,通通都 根本差不多
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Better than dum dum, better than idk, better than her worst song 敢.
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

Better than dum dum, better than idk, better than her worst song 敢.
cubex___ 發表於 2024-3-3 18:45

舊年都好 今年造就更好
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

又係陳詠謙D垃圾詞

cubex___ 發表於 2024-3-3 18:45

通通差不多啦

呢首完全洗走晒陣娘味
唯一可惜嘅係首歌短咗啲
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

呢首完全洗走晒陣娘味
唯一可惜嘅係首歌短咗啲
Daabinlo 發表於 2024-3-3 19:38

第時出個extended version
格硬加入十大

格硬加入十大
WZA111 發表於 2024-3-3 19:51

希望903今年改計播放時間

嫌咬字比較傾向byejack之類,通通差不多 通通都 根本差得多 呢句首次聽嘅時候唔明佢講乜。同career best(只 ...
cubex___ 發表於 2024-3-3 18:35

邊個話咬字同把聲唔可以diff啲㗎~ 全部歌唔tune字正腔圓就太娘太保守啦
似byejack就啱喇,loop多幾次就夠trendy吖嘛~仲可以吸多啲唔同年紀嘅聽眾添

希望903今年改計播放時間
梨胃言 發表於 2024-3-3 19:54

唔播咪唔使改

比Dum Dum 和IDK好不少

格硬加入十大
WZA111 發表於 2024-3-3 19:51

Same level with 色惑extender version

真愛

煎煎可能怕咗你哋隔幾日出個10 Minute Version
Same level with 美Tay

gin話Live首歌會長啲
Harvard都不可教導

覺得剛剛開始就結束
就係嗰種唔玩Dance Break 嘅快歌
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

出多啲呢種歌 唔好再DUMDUM了
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

垃圾

仲難聽過dum dum

串流平台低到冇影

Flop ginlee confirmed

垃圾
begin 發表於 4/3/2024 00:08

院舍咁夜都可以用手機同電腦?

想知begin投5分定1分

5分
高質嘅Gin要大力支持

係咪得我一個覺得得個嘈字

垃圾之中既垃圾

真愛
on07111 發表於 2024-3-3 21:37

喜歡得不可制止

院舍咁夜都可以用手機同電腦?
jcbartleby 發表於 2024-3-4 00:13

放棄找心理治療 等那治療太慢

在螢幕不斷嘈 在不斷嘈~~

GinGin: IDK, IDC

喜歡得不可制止
kel_kelvin 發表於 2024-3-4 02:27

自問自己只不過第二

首歌夠短 又唔會拖
同埋轉返個唱腔 真係差好遠 特別想loop
呢類快歌出多d 無壞

gin話Live首歌會長啲
Garfield 發表於 2024-3-3 22:14

越唱越強 2.0
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好好聽啊 做香港版Ariana grande吧

呢首高質 快歌得嚟又唔會嘈 會loop住嚟un
長命先可以撐過去
痊癒中 應該多喝水

覺得呢首唔會十大
903DJ似鐘意 dum dum 果類

好好聽啊 做香港版Ariana grande吧
wzx0825 發表於 2024-3-4 10:09

x2
聽完Diff. 可以連埋 yes, and? 嚟聽

首歌好side,旋律好碎,似kary紅館個show無關重要嘅串場remix,但編曲好秀場feel有滴滴高級,睇得出gin自己都唔想主打,呢首宣傳好hea重頭戲應該下一首了

x2
聽完Diff. 可以連埋 yes, and? 嚟聽
victor1991415 發表於 2024-3-4 10:45

+ training season
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

覺得呢首唔會十大
903DJ似鐘意 dum dum 果類
lorbat 發表於 2024-3-4 10:38

1次都唔播 上榜都難 仲想10大? XD
>3<

1次都唔播 上榜都難 仲想10大? XD
janickfu 發表於 2024-3-4 16:37

唔好年頭歌十大啦
Harvard都不可教導

喘息空間2.0
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

痴線 真係loop唔停
中毒咁
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

實力美Gin~ 5分
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

通通差不多唔開口唱好有青口味

通通差不多唔開口唱好有青口味
kwanie 發表於 2024-3-5 10:34

美前終於肯去跟迪迪學唱歌了

美前終於肯去跟迪迪學唱歌了
on07111 發表於 2024-3-5 18:57

既學byejack又學迪迪
唱功派嘅聽眾要崩潰啦

唔播咪唔使改
kel_kelvin 發表於 2024-3-3 20:06

原來你903做