返回列表 發帖
喜歡幸兒4
on07111 發表於 2024-3-7 00:02

幸兒好勁 好似第一次咁高位上榜

WEEK 11
一個眼神 - my little airport

關機的我如常在城堡
只因那過高的敏感程度
彷彿我就是你說的那樣
不能為別人內心打掃

RKLWSONGARTISTTREND
0103一個眼神my little airport04>03>03>01
0204Diff.Gin Lee04>02
0301年月漫漫iii / 留香瓊07>03>X>01>03
0405唔明你講乜陳健安10>05>04
0508填詞魂謝雅兒09>08>05
06NE過電張蔓姿06
07NEControl Freak小塵埃07
08NEDo You MindMATCH08
0909無答案林家謙06>08>09>09
1010陳蕾10>10

XX 02 說走就走 - 雷同二友 10>08>05>02
XX 06 石沉大海 - 黃耀明 09>06>06
XX 07 我們曾經白頭到老 - 王菀之 04>05>01>07

每週推介
DIE 4 YOU - DEAN (2023)

2013-2024 WK11 冠軍歌統計

恭喜小機場樂團得到第十首冠軍歌!

2014 美麗新香港

2019 K同學
2021 那陣時不知道 / 因講了出來 / 每次你走的時分
2022 嘔吐 / 你把我的 / 不要把冬天衫放回衣櫃
2023 駱駝
2024 一個眼神

SUMMARY

18 馮允謙
15.5 RubberBand
14 The Hertz
---
13 謝安琪
12.5 陳柏宇
12 C AllStar / Gin Lee / 王嘉儀
11.5 周國賢 / 王菀之
11 林奕匡 / Serrini
10 鄧小巧 / 陳奕迅 / AGA / my little airport
---
9 林欣彤 / 衛蘭
8.5 容祖兒
8 泳兒 / 方皓玟

Gin Lee 即將迎來第十三首

18 馮允謙 well deserved

支持Diff. 4>2>1贏念!
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

But congrats mla
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

祖兒咁多冠

2013-2024冠軍歌統計

恭喜小機場樂團得到第十首冠軍歌!

2014 美麗新香港
2019 K同學
2021 那陣時不知道  ...
weiquan 發表於 2024-3-14 22:29

以為會有+謙

Gin Lee 即將迎來第十三首
WZA111 發表於 2024-3-14 22:35

支持Diff. 4>2>1贏念!
cubex___ 發表於 2024-3-14 23:03

究竟會唔會有第一首跳唱冠軍歌

18 馮允謙 well deserved
Yan 發表於 2024-3-14 23:01

英皇時期每年2-4首 19年之後每年得1首

But congrats mla
cubex___ 發表於 2024-3-14 23:03

呢幾年追得好快

祖兒咁多冠
梨胃言 發表於 2024-3-14 23:31

2013 天窗 / 小日子 / 無電才是災難
2015 樂觀 / 世界真細小 / 黃昏點唱機
2016 我好得閒
2018 心之科學
2019 Pretty Crazy

話晒兩屆女金
不過佢19年之後都冇冠了。。。

以為會有+謙
bagfgfcde 發表於 2024-3-15 10:00

再數落去就有了
7.5 薛凱琪 / 陳健安
7.0 連詩雅 / 許廷鏗 / 林家謙

WEEK 12
Diff. - Gin Lee

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope 可跟你不一樣

0102Diff.Gin Lee04>02>01
0205填詞魂謝雅兒09>08>05>02
0305唔明你講乜陳健安10>05>04>03
0406過電張蔓姿06>04
0507Control Freak小塵埃07>05
0601一個眼神my little airport04>03>03>01>06
07NE今天一切正常粉紅A07
08NE半空留香瓊08
0908Do You MindMATCH08>09
10NE木馬Wantamnam 我地希望10

XX 03 年月漫漫 - iii / 留香瓊 07>03>X>01>03
XX 09 無答案 - 林家謙 06>08>09>09
XX 10 念 - 陳蕾 10>10

每週推介
美男子與香煙 - Gin Lee (2020)

而家諗返2020年
至少有兩首歌應該冠但冇冠到
第一首係 See You Next Time
第二首就係 美男子與香煙
兩首都係 10>X 收場

亦恭喜佢同謝安琪並列成為擁有最多冠軍週嘅女歌手!

2013-2024
2013 玫瑰的故事
2014 我說
2016 雙雙 / 月球下的人
2017 空姐 / 隨風而來 隨風而去
2018 天地一沙鷗 / 侘寂
2020 幸福門
2022 剛好 / 虛榮
2023 後人類的美麗與哀愁

2024 Diff.

我都冇冠呢兩首 好後悔

無首有冠

成日跟我冠 好衰

成日跟我冠 好衰
WZA111 發表於 2024-3-21 23:20

冠軍歌通通差不多 通通都根本差不多

無首有冠
梨胃言 發表於 2024-3-21 23:18

我同你對Gin嘅取向咁一致 你應該都唔會冠

我都冇冠呢兩首 好後悔
Yan 發表於 2024-3-21 23:14

越聽越有味道!

WEEK 12
Diff. - Gin Lee

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多  ...
weiquan 發表於 2024-3-21 23:02

見到大家後悔冇冠美男子就安樂了
遲來但到
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

WEEK 13
填詞魂 - 謝雅兒

曾經有你的執拗故事才有我
成功太熱血小挫敗沒人説破
集結幾多支持 任你怎麼禁播
夢裡當天我有快樂過

0102填詞魂謝雅兒09>08>05>02>01
0204過電張蔓姿06>04>02
0307今天一切正常粉紅A07>03
0403唔明你講乜陳健安10>05>04>03>04
0501Diff.Gin Lee04>02>01>05
0610木馬Wantamnam 我地希望10>06
0708半空留香瓊08>07
08NEtenderlyDaniel Toh08
09NE拯救我自己陳慧敏09
10NE愛莫能助 sorry i can't help (q_q)Luna Is A Bep10

XX 05 Control Freak - 小塵埃 07>05
XX 06 一個眼神 - my little airport 04>03>03>01>06
XX 09 Do You Mind - MATCH 08>09

每週推介
搜神記 - 容祖兒 (2009)

忘掉誰是你  記住我亦有自己見地
無論你幾高  身價亦低過青花瓷器
評核我自己  只顧投資於愛情
困在你小宇宙損失對大世界的好奇

支持第8位

支持第8位
GaracyTan 發表於 2024-3-29 23:30

多謝推介!

下個禮拜到邊首

喜歡tenderly  雖然一個月前已經冠咗
69h 發表於 2024-3-30 16:05

冇辦法 一個眼神要上先

下個禮拜到邊首
WZA111 發表於 2024-3-30 15:15

反正都撞 冠邊首先都通通差不多

喜歡祖兒

希望會冠會過去的(WZA111/weiquan)

喜歡祖兒
梨胃言 發表於 2024-3-31 22:27

期待祖兒新歌

希望會冠會過去的(WZA111/weiquan)
Yan 發表於 2024-3-31 22:34

可能會冠新貴(梨胃言/weiquan)

WEEK 14
唔明你講乜 - 陳健安

假裝不懂所有廢話
先可翻到宇宙外爬
隨地拆了框 然後拆了架
無人煩 不講經 傻人傻得優雅

0104唔明你講乜陳健安10>05>04>03>04>01
0206木馬Wantamnam 我地希望10>06>02
0307半空留香瓊08>07>03
0403今天一切正常粉紅A07>03>04
0505Diff.Gin Lee04>02>01>05>05
06NE一路以來RYOTA 片山涼太06
0708tenderlyDaniel Toh08>07
0802過電張蔓姿06>04>02>08
09NE瑪莉晚安了林宥嘉 / 林家謙09
10NE每一天Wantamnam 我地希望10

XX 01 填詞魂 - 謝雅兒 09>08>05>02>01
XX 09 拯救我自己 - 陳慧敏 09
XX 10 愛莫能助 sorry i can't help (q_q) - Luna Is A Bep 10

每週推介
眼色 - 林宥嘉 (2008)

林宥嘉新專輯一言難盡...

WEEK 15
過電 - 張蔓姿

彼此溝通也會放電
戀火燒得太過熾熱
在夜幕擁吻裏過電

0108過電張蔓姿06>04>02>08>01
0207tenderlyDaniel Toh08>07>02
0304今天一切正常粉紅A07>03>04>03
0406一路以來RYOTA 片山涼太06>04
0503半空留香瓊08>07>03>05
0609瑪莉晚安了林宥嘉 / 林家謙09>06
07NE那讓我們一起mansonvibes07
08NE至少做一件離譜的事Kiri T08
09NE主僕關係RubberBand09
10NEChosen FamilyCOLLAR10

XX 01 唔明你講乜 - 陳健安 10>05>04>03>04>01
XX 02 木馬 - Wantamnam 我地希望 10>06>02
XX 05 Diff. - Gin Lee 04>02>01>05>05
XX 10 每一天 - Wantamnam 我地希望 10

每週推介
Flowering - LUCY (2020)

WEEK 16
今天一切正常 - 粉紅A

各種慶典 不必太緊張
此刻更多 窩心的構想
貼起照片 有你的每張
也許有天 最終返到家鄉

0103今天一切正常粉紅A07>03>04>03>01
02RE年月漫漫iii / 留香瓊07>03>X>01>03>X>02
03RE填詞魂謝雅兒09>08>05>02>01>X>03
0405半空留香瓊08>07>03>05>04
0504一路以來RYOTA 片山涼太06>04>05
06NE善良的我們蔡健雅06
0707那讓我們一起mansonvibes07>07
0808至少做一件離譜的事Kiri T08>08
0910Chosen FamilyCOLLAR10>09
10NE靈魂有路雷同二友10

XX 01 過電 - 張蔓姿 06>04>02>08>01
XX 02 tenderly - Daniel Toh 08>07>02
XX 06 瑪莉晚安了 - 林宥嘉 / 林家謙 09>06
XX 09 主僕關係 - RubberBand 09

每週推介
放手 - Energy (2002)

點解新歌可以咁_老土

支持第六位

支持第六位
bagfgfcde 發表於 2024-4-19 00:25

寶刀未老 好勁

WEEK 17
半空 - 留香瓊

我不過就快哭 背影裹極滿足 太輕鬆
我不過在半空 你一句話接觸 太洶湧
你讓我有點累 我的全部
已伴隨 你味蕾 就過去

0105半空留香瓊08>07>03>05>05>01
0205一路以來RYOTA 片山涼太06>04>05>02
0306善良的我們蔡健雅06>03
0401今天一切正常粉紅A07>03>04>03>01>04
0510靈魂有路雷同二友10>05
06NE王菀之嘅歌鼓勵人Billy Choi / 王菀之 / Teddy Fan06
07NE龍鳳登場J.Arie07
08NE低調張天穎08
09NE今次動真格Teddy Fan09
10NE唯美本尊 (feat. Serrini)李駿傑10

XX 02 年月漫漫 - iii / 留香瓊 07>03>X>01>03>X>02
XX 03 填詞魂 - 謝雅兒 09>08>05>02>01>X>03
XX 07 那讓我們一起 - mansonvibes 07>07
XX 08 至少做一件離譜的事 - Kiri T 08>08
XX 09 Chosen Family - COLLAR 10>09

每週推介
就算我放棄了世界 - 鄭宜農 (2019)

或許有時候殘忍
或許有時候天真
或許我從來沒有變成一個大人
但我想牽你的手
但我想你一起走

第三位好聽!榜主好高質

又+1

OUT嗰5首都好聽過10