返回列表 發帖
今個星期唔係好得閒 改下星期頒
我們的總和

2019 pretty crazy 冇十大
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

Wonders Music Awards 2023

/ 年度非冠軍作品走勢速報

/ Sigue Haciendo 時機已到 - JACE
/ 失約巴黎 - 魏浚笙
/ 世一 - MC張天賦
/ 烈愛成灰 - 陳慧琳
/ 路仍長 - 雷同二友
/ 萬一你是個好人 - 林家謙
我們的總和

/ Sigue Haciendo 時機已到 - JACE
/ 失約巴黎 -  ...
Wonders 發表於 2024-1-30 21:30

呢幾首都真係正
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

希望 Gin Lee 白果

Wonders 發表於 2024-1-28 16:10

同我一樣不斷暫定
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

榜主做個最搏殺的戰士秒秒有緊要事
全年營業 不休假一次
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

回復 55# bagfgfcde
Talent (Aga Kong) always wins

see u in 2025
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

/ 最佳作詞入圍名單

/ 怪我只敢做好人 - 林夕
/ Miss u Goodbye - 何方
/ 52赫茲 - 林夕
/ 我們的鬼魂 - 黃偉文
/ 路仍長 - 謝芊彤
我們的總和

/ 最佳作曲入圍名單

/ MIZU - AGA
/ floor plan - gareth.t
/ 塵大師 - 林家謙
/ First Class - Gordon Flanders / The Crane
/ 路仍長 - 謝芊彤
我們的總和

/ 最佳作曲入圍名單

/ MIZU - AGA
/ floor plan - gareth.t
/ 塵大師 - 林家 ...
Wonders 發表於 2024-2-3 21:41

九字歌好聽過塵大師

/ 最佳編曲入圍名單

/ MIZU - 波多野裕介
/ 我這樣活了一天 - 江逸天
/ 52赫茲 - KOLOR / J1M3
/ 威廉 - 李端嫻
/ 嘔吐 - 林阿p / 阿賢 / 阿科 / 夏日浪漫 / eloobe
我們的總和

支持Gordon
chachacharlie 發表於 2024-1-20 09:16

好聽
我們的總和

RB零票
梨胃言 發表於 2024-1-20 12:27

依家應該得返死忠支持
我們的總和

/ 最佳單曲製作人入圍名單

/ MIZU - 舒文
/ 孤單 - gareth.t / Nicholas Cheung
/ The Bright Side - RubberBand
/ First Class - Justin Yau / Gordon Flanders
/ Special One - 舒文
我們的總和

估迪迪女金 煎煎女銀
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

2019 pretty crazy 冇十大
cubex___ 發表於 2024-1-28 23:41

小道消息係夠分都out走哂
我們的總和

呢幾首都真係正
Nicholas 發表於 2024-1-30 22:50

特別係巴黎歌 pop得黎又好好聽
我們的總和

希望 Gin Lee 白果
bagfgfcde 發表於 2024-1-30 23:09

有dd難
我們的總和

/ 路仍長 - 雷同二友

會唔會打和

利伸 我唔會投決定性一票
我們的總和

MIZU掃咗三個提名
恭喜曬

小道消息係夠分都out走哂
Wonders 發表於 2024-2-4 16:21

呢個榜豬 bully 祖祖好衰
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

回復 66# Wonders
舒文 x2

MIZU SOTY!!

/ 最高榜分非冠軍作品之一 戀人日常(的直線抽擊) - RubberBand

我們的總和

/ 最高榜分非冠軍作品之一 收到收到 - 馮允謙

我們的總和

/ 最高榜分非冠軍作品之一 哭泣健康指南 - Gin Lee

我們的總和

/ 最高榜分非冠軍作品之一 Be Right Back - RubberBand

我們的總和

幸兒咁快出現2次

/ 年度歌曲二十五強 [排名不分先後]

/ 52赫茲 - KOLOR
/ *~Silencio...shh - 邱彥筒
/ Miss u Goodbye - AGA
/ Special One - AGA / 陳奕迅
/ Race of Faith - 王嘉儀
/ The Bright Side - COLLAR
/ 入場人士注意 - 馮允謙
/ 不如散步 - RubberBand
/ 同性密友 - The Hertz
/ 仍然是那個少年 - 陳健安
/ 宇宙大王 - RubberBand
/ 企好 - Gin Lee
/ 怪我只敢做好人 - 林家謙
/ 我們的鬼魂 - 王嘉儀
/ 給你幸福 所以幸福 - 馮允謙
/ 致我們的夢想 - 鄭秀文
/ 愛是...2.0 - 鄭秀文
/ 後人類的美麗與哀愁 - Gin Lee
/ 國際孤獨等級 - gareth.t
/ 蓮 - Regen C.
/ 威廉 - 何韻詩
/ 塵大師 - 陳奕迅
/ 飄流記 - Kendy Suen
/ 戀人日常(的直線抽擊) - RubberBand
/ 繼續繼續 - 陳健安
我們的總和

第一次上台 恭喜哂

唔知今晚仲會唔會有獎

/ 年度非冠軍作品 萬一你是個好人 - 林家謙

我們的總和

今年有兩首
同樣都係第一次上台 恭喜哂

/ 年度非冠軍作品 路仍長 - 雷同二友

我們的總和

同我一樣不斷暫定
John 發表於 2024-1-31 08:35

諗起美斌首歌
我們的總和

/ 最高榜分非冠軍作品之一 Be Right Back - RubberBand
Wonders 發表於 2024-2-4 19:06

幸兒霸埋人地時間唱多次

事不宜遲, 跟住開始頒新人

/ 年度新人最後四強

/ Beanies
/ 邱彥筒
/ 歸綽嶢
/ 魏浚笙
我們的總和

/ 年度新人銅獎 歸綽嶢

上榜作品 Count to Three You took my breath away Never mind

我們的總和

今年有兩首
同樣都係第一次上台 恭喜哂

/ 年度非冠軍作品 路仍長 -  ...
Wonders 發表於 2024-2-4 19:35

得奬表演

Support support
JasOh103 發表於 2024-1-1 11:59

/ 年度新人銀獎 魏浚笙

上榜作品 第一個迷 遺忘了初心的我們 失約巴黎 我的世界地圖

我們的總和

/ 年度新人金獎 邱彥筒

上榜作品 fOol##
冠軍作品 *~Sliencio...shh // Undecided //

我們的總和

入場支持牙筒

/ 年度熱播歌曲最後七強 [排名不分先後]

/ Miss u Goodbye - AGA
/ 企好 - Gin Lee
/ 浮床 - Dear Jane
/ 怪我只敢做好人 - 林家謙
/ 神的不存在證明 - 陳蕾
/ 隱形遊樂場 - 張敬軒

* 計算我本人日常起各大音樂平台聽過咩歌既播放獎項