返回列表 發帖

岩巉 - 姜濤

單選投票, 共有 108 人參與投票
21.30% (23)
1.85% (2)
9.26% (10)
2.78% (3)
64.81% (70)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: Solomon

派台日期: 27/11/2023

作曲:林家謙
作詞:黃偉文
編曲:林家謙
監製:Edward Chan / 林家謙

我不敢說 有心找便 有戀人
看月老 待人多狠
我都知道 有些等待 已成空等
每日試 抽不中 奬品

仍想說 懇請你 別灰心
人間也 有大團圓 在發生

岩巉的 一個我 共 一個你 鋪滿天地
人潮中 找配對 容納稜角鋒利
難尋獲伴侶作知己
就信有顆寶石 也在找你
凸出與凹陷 全部吻合到你

難保你 非千百份之一
能找到 無瑕的 和諧感

岩巉的 一個我 共 一個你 鋪滿天地
人潮中 找配對 容納稜角鋒利
難尋獲伴侶作知己  
就信有顆寶石 也在找你
並不算一樣 也有美麗對比

即使這裡 沒人極相襯
仍相信 人外有人
岩巉似我 亦未灰心
就當你的寶石 流落鄰鎮
再多人 不幸
有些幸運兒 都能
凹陷遇上凹陷
熱吻
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

姜B都係幸運兒
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

唱返d口水歌安安份份做個偶像咪幾好
張敬軒 // 泳兒 // RubberBand // MC張天賦 // 陳蕾 // MIRROR

家謙啲歌俾佢攞左嚟唱K
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

唱得仲差過林家謙
MmM

把聲真係唔掂

比依人依登唱好過啦

平心而論, 林家謙今年出d歌真係唔係幾掂
悶得黎又冇記憶點
唱果個比之前更差
錄到咁都收貨, 同Edison剛出道d歌有得比

姜B都係幸運兒
JayantL 發表於 2023-12-3 01:29

光頭黃都係幸運兒
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

想聽返Demo版
Main Vocal 同首歌都幾唔夾

首歌好K,睇黎佢唱功真係要下多D苦工先得
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

首歌七日仲未破百萬
場kiss戲趕走唔少粉
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

首歌七日仲未破百萬
場kiss戲趕走唔少粉
myrichardac 發表於 2023-12-5 16:18

班大媽表示:竟然夠膽搶走我地姜B既初吻,一於罷睇MV
MmM

班大媽表示:竟然夠膽搶走我地姜B既初吻,一於罷睇MV
MMM 發表於 2023-12-5 16:32

最恐怖嘅係,mv入面班糖非台灣臨記,而係專程由香港飛去台灣拍嘅真姜糖
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

唔明姜嬸點解唔揀投呢首...(如果早上榜嘅話)

一手好牌自己打到爛

第一次咁想林家謙自己唱返
Week 20
冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

唱下快歌同口水歌掩飾vocal差咪幾好
不知所謂

啲垃圾唱功浪費曬首歌

林家謙自己唱好一千倍

都真心難聽 1 分

唔明姜嬸點解唔揀投呢首...(如果早上榜嘅話)
K2022 發表於 2023-12-5 18:02

姜糖連MV都唔想loop點會想投呢首

建議Cm為姜B增設0分
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

唱得好似首歌名咁

我好努力我好辛苦得個講字

唱得唔好

歌詞唔夾

做乜話幸兒凹陷
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

凹陷遇上凹陷
熱吻

救命歌詞好噴黃偉文搞沒
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

凹陷遇上凹陷
熱吻

救命歌詞好噴黃偉文搞沒
cathay1996 發表於 2023-12-21 22:22

送贈更動魄的熱吻
SSN Chart (17 May)  冠軍: 喃嘸師感官漫遊 - 林家謙  |  亞軍: 九秒九 - 祖兒

監製點解唔再花多小小時間同佢Take下vocal呢

真係順唔住佢啲咬字

所以唔係有林家謙黃偉文就救到件事

3分
2分比林家謙 1分比黃偉文