返回列表 發帖
新eason~
Kfmusic 發表於 2023-11-20 17:39

今年無首歌好聽點做新eason

中文歌曲龍虎榜 本周精選
只要你不尷尬 (05) / 放下放不下 (06) / 小孩 (09) / 天使 999% (NE) / 澀谷駅前 ...
mt666 發表於 2023-11-20 23:46

Kaho vs. Cloud, 邊首會冠實在難料。另外下週有可能係P1X3L vs. Beanies (假設後者未落榜), 而十二月有三席似會份屬JF, Eason同Gigi。只要Eason冠嘅話, 港台嘅優秀國語歌獎應該會封盤。

Kaho vs. Cloud, 邊首會冠實在難料。另外下週有可能係P1X3L vs. Beanies (假設後者未落榜), 而十二月有三 ...
EricC2021 發表於 2023-11-21 08:30

仲未截數?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

仲未截數?
l00540 發表於 2023-11-21 08:35

假設948個頒獎禮會恆常喺每年四或五月攪嘅話, 似會係明年二月截數。

今年無首歌好聽點做新eason
kitlong1019 發表於 2023-11-21 07:16

唔係個個人都同你生埋同一對耳
Bend that ass over~Let that coochie breathe~Shake that ass bitch~Hands on your knees~

哭泣健康指南 index: 1
903 終於肯播

哭泣健康指南 index: 1
903 終於肯播
hkwilliamsiu 發表於 2023-11-21 10:09

終於簽收「倪」童話
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

終於簽收「倪」童話
l00540 發表於 2023-11-21 10:38

播一次夠+++上榜 =w=

其實都係得vani播 !O!

仍在如果2>1 就必入十大
咁夜視鏡ban 埋就可以比男銅sony了

其實都係得vani播 !O!
kwanie 發表於 2023-11-21 10:49

二人限聚咁愛gin都好似無播 =_=

二人限聚咁愛gin都好似無播 =_=
梨胃言 發表於 2023-11-21 10:50

佢哋愛嫖伯多啲
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

仍在如果2>1 就必入十大
咁夜視鏡ban 埋就可以比男銅sony了
kwanie 發表於 2023-11-21 10:50

Ian、姜濤、安仔十大、JF十大+唱作銅、Jason男銅+至尊碟,睇黎Jason今年會係叱咤感動位,尤其佢第一次得到至尊碟

假設948個頒獎禮會恆常喺每年四或五月攪嘅話, 似會係明年二月截數。
EricC2021 發表於 2023-11-21 08:38

一個咁講規矩同傳統嘅電台
唔會甘心一直放喺四五月呢個非傳統月份
我估係每年提早少少
過幾年就會返番一月中

剩係對「雙喜樓」期待
Wing1211 發表於 2023-11-20 23:46

唔知會唔會係演唱會主題曲呢
人大了珍惜今次不可有下次

Ian、姜濤、安仔十大、JF十大+唱作銅、Jason男銅+至尊碟,睇黎Jason今年會係叱咤感動位,尤其佢第一次得到 ...
1d14 發表於 2023-11-21 11:29

衰啲講,除咗呢度某啲會員,都無咩人聽佢啲新歌,拎個至尊碟有咩感動? 以前啲至尊碟係叫好叫座,起碼唔會約年後係cd 特價區見到
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

衰啲講,除咗呢度某啲會員,都無咩人聽佢啲新歌,拎個至尊碟有咩感動? 以為啲至尊碟係叫好叫座,起 ...
gcgoobi 發表於 2023-11-21 11:44

估某前DJ應該直頭話佢大蝦細,連隻碟都同啲肯做嘅細去爭
20HKPMSK 2024 Week 08
01 青春告別式、02 Why You、03 Little Love
21 浮誇  - To the Hearts

衰啲講,除咗呢度某啲會員,都無咩人聽佢啲新歌,拎個至尊碟有咩感動? 以為啲至尊碟係叫好叫座,起 ...

至尊碟嗰獎,就應該一早就要cancel左佢
或者變為叱咤樂壇至尊歌手大獎(男金、女金、組合金,播放率最高單位)
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

容祖先表示拎到好感動
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

睇嚟今年叱吒好多感動位 !O!
好期待…XDDDD

至尊碟嗰獎,就應該一早就要cancel左佢
或者變為叱咤樂壇至尊歌手大獎(男金、女金、組合金,播放率最高 ...
我等我在 發表於 2023-11-21 11:55

至尊歌手呢啲金中金分唔到豬肉,可以唔駛
click here

容祖先表示拎到好感動
on07111 發表於 2023-11-21 12:02

最少人識果隻拎,拎到又如何
click here

呢首幾好聽喎
反而遺忘了初心的我們真係普通到不得了

Jeffrey好聽 好中意 =w=
Jason's Playlist 2024
Week 08 我們曾經白頭到老 - 王菀之

估某前DJ應該直頭話佢大蝦細,連隻碟都同啲肯做嘅細去爭
LushKillYourMus 發表於 21/11/2023 11:48
講真啲歌唔好聽到咁都有至尊碟又真係幾悲哀

笙笙 雖然嫌可以再唱得有vibes啲
WK07 1)I’m Marf-elous 2)自我反省 3)在最好的時間做最好的你
WK08 1)緊急聯絡人 2)Lost At First Sight 3)中二寄生魂

Ian、姜濤、安仔十大、JF十大+唱作銅、Jason男銅+至尊碟,睇黎Jason今年會係叱咤感動位,尤其佢第一次得到 ...
1d14 發表於 2023-11-21 11:29

可能陳蕾女銀加至尊碟,JF唱作銅,Jason男銅,仍在十大

咁就人人有獎

Jeffrey 呢隻個唱腔唔同左好多, 少左陣娘味

JasOh103 發表於 21/11/2023 12:18
如果真係同Marf 爭一個金都真係幾好睇 !O!

領呢首就麻麻啦 =3= 都唔知唱緊what =w=

其實我好支持Keep返至尊碟
喺少人出碟嘅年代更加應該鼓勵仲肯做碟嘅歌手
呢個係咪unpopular opinion

kwanie 發表於 2023-11-21 12:21

其實我寧願Speak Love冠完可以即ban…唔一定比佢10大…
但一定要係冠軍歌…因為拿拿林揸住隻冠軍歌好有著數…起碼同RubberBand Dear Jane平住排先

呢個係咪unpopular opinion{:4_96: ...
wing 發表於 21/11/2023 12:22
我同意
但唔係頒比陳柏宇

DJ 又係呢啲
WK07 1)I’m Marf-elous 2)自我反省 3)在最好的時間做最好的你
WK08 1)緊急聯絡人 2)Lost At First Sight 3)中二寄生魂

呢個係咪unpopular opinion{:4_96: ...
wing 發表於 2023-11-21 12:22

唔會
幸兒都未拎過=w=
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

呢首原來仲衰

kwanie 發表於 2023-11-21 12:21

用女填詞人終於斷欖
本身今年所有歌用晒女填詞人係一個好好GIMMICK

一首典型到無得再典型既K歌=_=

Atypical 有 House 底幾好聽喎, 有D似霏霏CWM

DJ 又黎

我同意
但唔係頒比陳柏宇
kwanie 發表於 2023-11-21 12:23

咁我都同意

依家有限選擇下最好係俾on仔
但排佢前面啲人似乎都會出碟

仍在追平,都話佢今WK冠硬啦!
下WK就SPEAK LOVE冠硬,COLLAR明天PLUG ATYPICAL ...
酷愛903 發表於 20/11/2023 20:44
你燈到救命稻草 3 weeks 就no.1 甘變態!??! = =
係就好過份=.= 燈到出晒面...

支持啊 都有碟係出色的 例如Pandora Sophy  只係903唔播咋嘛

澀谷駅前等應該上到啦
分分鐘仲高位過忘記趁早
Music Treasure Chart Week 08: 無能 為力 | 無傷大雅 | 樓上裝修

反而黎老闆嗰首係最好聽

JasOh103 發表於 2023-11-21 12:18

好靚仔….XDDDD

DJ呢首係無年頭懷舊咁悶
不過又係聽到呢粒音
就可以估到下三四粒音嘅歌

Nancy 連首播都無...
Music Treasure Chart Week 08: 無能 為力 | 無傷大雅 | 樓上裝修

華納有太多金要課,nancy乖乖拿個銅就夠
开花五千日

問題係宜家D人出碟出到好似出雜錦碟咁
基本上儲夠咁上下派台歌就出一隻
成隻碟都無theme可言 亦唔會擺心機落side track度
去數呢D所謂大碟AP其實又真係無謂

華納有太多金要課,nancy乖乖拿個銅就夠
xm1n9 發表於 2023-11-21 13:01

但出左ig預告後無影都好少見
DJ實係又挑戰左唔知乜野紀錄
20HKPMSK 2024 Week 08
01 青春告別式、02 Why You、03 Little Love
21 浮誇  - To the Hearts