返回列表 發帖
回復  Kfmusic

覺得會有Better Me 可能擺Encore。或者有一part英文demo歌medley ...
babyshark 發表於 2023-8-18 01:13

好想聽plastic love

要是有雷劈就劈在這晚上、要是有地震就震裂這晚上
可能香港地震
Kfmusic 發表於 2023-8-18 11:43

26號黑雨 27號地震

環球通常rundown都無flow

1. Opening + Tonight

2. Mad
3. Everyday
4. 一釐米
5. 問好
6. 理性與任性之間

7. Plastic Love
8. City Pop
9. 第五類
10. Nights without You
11. Two at a time
12. So Called Love Song

13. Miss u Goodbye
14. See You Next Time
15. 無期
16. Lost Stars / what are we gonna do?
17. better me

18. 最幸福的眼淚
19. 我願意
20. 一
21. 哈囉

22. Count to Ten
23. 能說不的秘密
24. 3AM
25. 小問題
26. MIZU

真encore
27. Superman
28. 孤雛
talk
29. Wonderful U

回復 251# Kfmusic

promo highlight全創作紅館show 應該唔會有cover?而且今次比麥花臣積累多左好多歌,都唔夠唱啦。
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  Kfmusic

promo highlight全創作紅館show 應該唔會有cover?而且今次比麥花臣積累多左好多歌, ...
babyshark 發表於 2023-8-18 12:01

係咪有講過唔唱寫比其他人嘅歌
好似喺邊度見過 定係我記錯

WZA111 發表於 2023-8-18 12:08

咁個rundown真係30首唱完就無

回復  Kfmusic

promo highlight全創作紅館show 應該唔會有cover?而且今次比麥花臣積累多左好多歌, ...

AGA好勁

回復  Kfmusic

之前都係環球既 Ivana 2011 紅館演唱會就係唱左兩首英文歌變左唔係全創作演唱會

回復 258# wildchild

Ivana嗰時已經過檔寰亞?
     可能環球個文案企劃係想突出Aga只唱自己創作嘅歌,而美之有唔少其他人作曲嘅歌。
Life was a willow and it bent right to your wind.

WZA111 發表於 2023-8-18 12:08

demo版算唔算寫俾自己
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

1. 哈囉 (Live Piano Version) / 哈囉

2. Count To Ten
3. Mad
4. 小問題 (Retro Remix)
5. Two At A Time ...
JasOh103 發表於 2023-8-17 20:46

咁排係因為:
-Retro remix最後係TAAT
-兩首AAT叫做連住
-what are we gonna do +吃定我 連住
-三首pop ballads連住
-CUNT假完場
-ONE+derful真完場

如果最後無寫俾人既歌, 無合唱歌, 無嘉賓, 都有28首歌+(認)
但好難想像佢唔唱Better Me…
好期待

唔唱寫比其他人嘅歌,即係冇藉口唔唱一加一,獨一無二

(2017) 但其實有一個遺憾,便是音樂會中不能全部也是唱自己的歌,因為我出道了三年也只有十首歌,所以希望下次音樂會的歌單可以全部也是屬於自己的歌。

(2023) 假如三年前辦演唱會的話,我的作品庫應該『未湊夠數』,要唱一些以前寫給別人的歌,現在倒是足夠了,加上剛好是自己入行第十周年,兼具了雙重意義,希望接下來的演出也能抱著分享心態,分享生命的快樂和故事。」但她唯獨擔心的一點是,「其實原定計劃中,有一個兒童合唱團環節,未知過了三年他們會否已經變聲了呢?」

原來迦迦冇明確咁講過
但睇落佢都幾希望淨係唱自己歌咁

(2017) 但其實有一個遺憾,便是音樂會中不能全部也是唱自己的歌,因為我出道了三年也只有十首歌,所以希望 ...
WZA111 發表於 2023-8-18 23:49

一直以為佢講自己歌係自己作 原來寫俾人都唔計

一直以為佢講自己歌係自己作 原來寫俾人都唔計
Yan 發表於 2023-8-18 23:54

想知demo點計 好想聽lovestory2

唔知仲有冇兒童合唱團
可以代替好姐妹唱獨一無二

回復 262# Kfmusic

獨一無二話就話佢同Gin合寫,但首英文demo淨係credit aga。所以唱英文就得啦,唔駛請過氣好姐妹

好姊妹又同公司咁耐
但無搵過人寫歌

tg group有傳嘉賓26號係姜,27號Jay Fung
26號……諗起我荃阿嬸的祈禱震撼全場
Aliens,明荃之友

26號……諗起我荃阿嬸的祈禱震撼全場 ...
huntergon 發表於 2023-8-20 17:11

能說不的Dummy
「微笑之中 接受還未有 答案。」

omg 27 Jay Fung would be perfect

26號d觀眾好慘,要洗耳

26號……諗起我荃阿嬸的祈禱震撼全場 ...
huntergon 發表於 2023-8-20 17:11

27 號嘅表示很好
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

26號d觀眾好慘,要洗耳
babyshark 發表於 2023-8-21 00:13

兩場嘉賓名單未confirm
btw姜同AGA合作過,機率無100%但一定唔係0%可能26同27是但一日掛
Aliens,明荃之友

寧願嘉賓係Gin Lee都唔要姜b
Aliens,明荃之友

真係要祈禱求天父了
Aliens,明荃之友

傳聞歌單有 一個靈魂的獨白
會晤會27號係臣?
我祈求美雅拎女銅一定要發生

會晤會27號係臣?
787491313 發表於 2023-8-21 18:37

可能美迦想成場演唱會都係得佢作既歌, 所以揀咗呢首俾姜逼獨唱

會晤會27號係臣?

其實今次演唱會係AGA作品展

希望有最幸福的眼淚

huntergon 發表於 2023-8-21 00:51

但有姜會炒熱個演唱會討論熱度。
請Gin過來除咗凸顯AGA自己唱功差,都冇其他好處。
要放開你 才隨時能掛念你

但有姜會炒熱個演唱會討論熱度。
請Gin過來除咗凸顯AGA自己唱功差,都冇其他好處。 ...
Gary 發表於 2023-8-21 19:40

請gin可以唱獨一無兒
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

10月14日東莞再迦一場

huntergon 發表於 2023-8-21 00:51

愛前又愛迦會員

10月14日東莞再迦一場
FT528 發表於 2023-8-21 21:21

佛山站都未賣曬 咁快又開東莞
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

會晤會27號係臣?

邊度講

26號黑雨 27號地震
WZA111 發表於 2023-8-18 11:52

其實都係好事
如果黑雨唔多街客
主要真粉入場
分分鐘超感動
個個都背負住黑雨壓力
真係"能存在完全為你"嘅情況
去到會有一種好團結嘅感覺

佛山站都未賣曬 咁快又開東莞
Humeny 發表於 2023-8-21 21:45

https://imgur.com/6L4hES2

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
N Count to Ten
Y 一個靈魂的獨白、Better Me、I Know
+ 藏在入面的4th song?

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
+ 藏在入面 ...
FT528 發表於 22/8/2023 01:16

好多歌都有中文歌名,想聽美妙的U

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
+ 藏在入面 ...
FT528 發表於 2023-8-22 01:16

I Know (我同意)
Wonderful U (美妙的U)
MIZU (意)
呢三首翻譯個名係想點? 美妙的U真係笑咗

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
+ 藏在入面 ...

一次兩個
譯到咁仲俾唱咩

夕爺啲歌無唒,何方嘅仲有得留低

環球通常rundown都無flow

1. Opening + Tonight

2. Mad
3. Everyday
4. 一釐米
5. 問好
6. 理性 ...
Kfmusic 發表於 2023-8-18 11:57

13-17 應該聽到訓著

其實都係好事
如果黑雨唔多街客
主要真粉入場
分分鐘超感動
個個都背負住黑雨壓力
真係"能存在完全為你"嘅 ...
on07111 發表於 2023-8-22 00:04

呢個係米B MINOR 個TEMPLATE

I Know (我同意)
Wonderful U (美妙的U)
MIZU (意)
呢三首翻譯個名係想點? 美妙的U真係笑咗{:1 ...
misterben111 發表於 2023-8-22 01:25

一天一次, 仲要一次兩個, AGA 好開放

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
+ 藏在入面 ...

有《一加一》係咪即係請好姊妹煎煎

參考歌單都是不准的…千千個批文還寫了幾首國語歌都沒唱

參考歌單都是不准的…千千個批文還寫了幾首國語歌都沒唱
babyshark 發表於 2023-8-22 09:42

報咗可以唔唱
唔報一定唔準唱
但好似臨開果陣可以加單
所以其實都係參考用

回復 284# Humeny

佛山佢開大場,最多可以坐萬五人,但內地show而家唔畀睇座位圖,唔知實際賣幾多. 目前得880/1080最貴票價還沒賣完,算係咁啦.

回復  Humeny

佛山佢開大場,最多可以坐萬五人,但內地show而家唔畀睇座位圖,唔知實際賣幾多. 目前得8 ...
babyshark 發表於 2023-8-22 11:01

太貴啦 佢啲live唔值呢個價
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

一天一次, 仲要一次兩個, AGA 好開放
快劍俠 發表於 2023-8-22 09:27

廸廸:u can’t break my mind cause I’m unusual

東莞站上報歌單
N 哈囉、若、吃定我
+ 藏在入面 ...

I know = 我同意
誰敢講我知道