返回列表 發帖

[Aug/2023] 溫拿情不變 說再見演唱會The Wynners Farewell With LOVE

名稱:溫拿情不變 說再見演唱會
日期:2023年8月6日-10日、12日-13日
時間:晚上 8:15
地點:香港紅磡體育館
票價:HKD 980 / 680 / 380

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

TVB主辦,果然係老人台
Life was a willow and it bent right to your wind.

連poster都成陣老人除

KLY 發表於 2023-5-25 10:54

咁事實係老人
【This is MC】澳門見

五位加埋都三百五十多歲
温拿幾多週年poster都無唔敢post 祗是講說再見演唱會
温拿樂隊雛型是60年代尾 如果正式計他們五人出道的温拿是1973年開始 即五十年
Alan Tam : 72 歲   阿B :70歲  彭建新 :74歲  陳友: 71歲  葉智強:72歲

TVB主辦,果然係老人台
babyshark 發表於 2023-5-25 09:20

because of 153

五位加埋都三百五十多歲
温拿幾多週年poster都無唔敢post 祗是講說再見演唱會
温拿樂隊雛型是60年 ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-5-25 14:37

60年代尾,陳百祥先係樂隊的大佬

反正想睇嘅等特價飛就OK

回復 8# 乐坛风云

慳翻d錢食粉絲煲
Life was a willow and it bent right to your wind.

乐坛风云 發表於 2023-5-25 16:37

69年當時樂隊叫Loosers  陳百祥離開後loosers解散  73年重組後加入阿B才改名叫Wynners

回復  乐坛风云

慳翻d錢食粉絲煲
babyshark 發表於 2023-5-25 16:46

我覺得食老藕煲啱啲

呢班人加埋真係幾百歲都唔化的
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

呢班人加埋真係幾百歲都唔化的
Kenny 發表於 2023-5-26 08:47

其實睇得現場嘅大部分都係麟伯的粉絲,其次B哥都會有點點粉絲

其實睇得現場嘅大部分都係麟伯的粉絲,其次B哥都會有點點粉絲
乐坛风云 發表於 2023-5-26 09:28

他們粉絲都六七十歲 近幾年他們都上哂去國內揾食 現在香港仲有幾多人肯花錢睇都好成疑問

中振濤又表演仆街?
再將我相信的如煙火般綻放

唔准蝦老人家
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

痰校長甄選粉絲大會

B好少少,其他真係
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

五位加埋都三百五十多歲
温拿樂隊雛型是60年 ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-5-25 14:37

溫拿七十古來稀告別演唱會
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

撐警演唱會,一定有鄧炳強做嘉賓

共5場演出,約13 900門票於城市售票網公開發售

以上5場演出尚餘可供購買門票數目No. of tickets still available for sale for the above 5 performances: 9,079
已售罄的場次Sold-out performance(s): 沒有 Nil

賣成咁,係咪因為倫伯班fans唔識上網買霏呀

以前有倫伯的演唱會一票難求(如早幾年的阿Sam與阿Tam),但今次滯銷到咁

阿Sam之前四月開都唔會咁樣

以前有倫伯的演唱會一票難求(如早幾年的阿Sam與阿Tam),但今次滯銷到咁

阿Sam之前四月開都唔會咁樣 ...
08333 發表於 2023-6-7 12:09

8/90年代就一票難求,之後就唔會了

反應熱烈加開最後三場
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

冇ok仔不了
離不開 留不低

回復 25# 阻住

買到咁都仲可以加三場,真係好野

真係加多3場? 好似冇咩消息

得$380賣晒
點解唔學歌神一半飛賣$380回饋歌迷

另外七成內部飛唔知諗住點散

得翻輪椅位

乐坛风云 發表於 2023-5-25 16:37

無記錯既話叻年代隊野好似叫loser之類
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

得$380賣晒
點解唔學歌神一半飛賣$380回饋歌迷

另外七成內部飛唔知諗住點散 ...
wing 發表於 2023-6-8 11:31

可以學gin lee 賣20元蒸餾水抽演唱會飛
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

在tbb 士多半買半送  或在掌門人矮仔送霏給觀眾 咁就super

而家睇落似係班老年觀眾好多冇信用卡唔可以第一日買,要第二日打後先買到,要幾日先賣晒

由始至今之後,再出多首新歌

由始至今之後,再出多首新歌
hv8638 發表於 2023-6-14 04:57

不知年紀大問題 還是上國內綜藝太多 現在唱粵語歌咬字都唔正

不知年紀大問題 還是上國內綜藝太多 現在唱粵語歌咬字都唔正
hkwilliamsiu 發表於 2023-6-14 05:53

both啦

又放佐一堆飛

睇下有冇rundown