返回列表 發帖
如果唱埋晒啲亂/亂唱歌/混血兒/Goodbye/Now and Forever/今年新款/我要玩真係搵嚟搞 ...
stephybest 發表於 2023-5-16 21:00

Goodbye 有咩問題喎 同Lovin' U 孖生咁好qq

Goodbye 有咩問題喎 同Lovin' U 孖生咁好qq
digitalfossil 發表於 2023-5-25 20:53

Goodbye 錯得太多 你自作你自受
一聽到就覺得好scary
魂冇影啲歌真係好難聽

有冇人入到......

曾經入到,但揀完日期,飛反出去????

已經放棄

完全入唔到。。

今日真係唔知發生什麽事 入到網站但撳Joey就彈出去

#soldout了

仲係咁搶手

買唔到
希望再加多33場

睇碟算了
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

124X 入到但冇連位

買到4場
魂冇影啲歌真係好難聽

原來起哂副歌都唔識原來真係蘿底橙
on07111 發表於 2023-5-12 18:56

真係咁多個音都唔知架喎
咁多個音都唔知係咩歌嘅?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

祖兒表示加場要跟公司商量和安排,大家會研究是否可以多做一些,她說:「其實為防打風落雨,可能仲有少少檔期,諗緊如果可以,不如好似上次咁,加開慈善場,大家一齊做啲有意義事,實行到等公司再宣布。」

今次同樣由彭秀慧做導演,祖兒說:「APA係佢主場嘛,女導演會係騷入面浸多一份溫柔。彭秀慧話上次咁好,今次都有壓力,我信佢好有壓力,因為佢份人咁認真,一定會要求超越上次,連月來佢都不停迫我哋開會開會開會,佢已經聽緊我幾百張唱片揀歌,我想同步開放畀歌迷一齊揀,大家想聽咩去我Ig留言,寫低歌名,我哋一定會睇到研究係咪適合,快啲留言畀我啦。」

祖兒表示加場要跟公司商量和安排,大家會研究是否可以多做一些,她說:「其實為防打風落雨,可能仲有少少檔 ...
阻住 發表於 2023-5-29 20:04

幾百張唱片,美祖好勁
唔知佢仲有邊首好聽嘅side track未唱過,如果係布穀鳥大反擊、我要玩、天然呆、扮了解、你說得對、我好得閒呢啲就唱唔唱都罷了。

想聽 堂堂男人
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

祖兒表示加場要跟公司商量和安排,大家會研究是否可以多做一些,她說:「其實為防打風落雨,可能仲有少少檔 ...

想聽暫定、愛回家、瘋語不改
在這畢生不滅 無極的狀態

《薛丁格的貓》東京人壽/煙花紀/辛苦你了/不配
《J-Pop》新貴/玩家
《Me, Re-Do》樂觀/飄紅
《小日子》我杯茶/無電才是災難
《Joey & Joey》蜉蝣/戀人未滿/山口百惠
《A Time For Us》可歌可泣/圓謊/時不與我
《In Motion》忘憂草
《Glow》床前無月光/渴望晨曦的女孩
《Close Up》Be True
《TMW》堂堂男人/冬眠/摩登時代(<-上次MSL1.0又話綵排有人見到扯線木偶fake咗以為係摩登)
《Bi-Heart》還未
《喜歡‧祖兒3》呼天不應/日安憂鬱
《Give Love A Break》蜃樓/身驕肉貴
《Nin9 2 5ive》最後勝利
《Show Up》心甘命抵/勉強幸福/我也不想這樣
《我的驕傲》與貓共舞
《隆重登場》擁抱天下/銀蛋伴小貓/沙堡壘
《全身暑假》一個人砌圖
《喜歡祖兒》精神戀愛
《誰來愛我》穿花蝴蝶/為你萬歲/撈針
《不容錯失》你是我堅強的唯一理由/何苦
《JOEY EP》今年新款/燃亮我

仲有國語類:獨照/就讓這大雨全都落下/心情不好/放愛自由/說真的/優秀/孤單喧嘩/剛好/在時間面前/很忙
風見志郎 發表於 2023-5-11 14:46
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

想聽出色 :
黃的歡呼 要高調證明。
藍的彎腰 傳華麗決定。

睇下保險經理可唔可以R張飛。
Life was a willow and it bent right to your wind.

想聽 樂觀
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

想聽 像昨天她喜歡我

想聽溶/天氣報告/命苦/瘦身大法/你我她/堂堂男人
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

想聽出色 :
黃的歡呼 要高調證明。
藍的彎腰 傳華麗決定。

睇下保險經理可唔可以R張飛。 ...
babyshark 發表於 2023-5-30 18:22

你哋仲坐係度!

何丙ig 透露out左D歌 有 他都不愛我,出賣,心甘命抵,遲鈍,勉強幸福,我也不想這樣,候鳥樹,天氣報告, ...
caijinglong 發表於 2023-6-2 10:53

好似都唱過,今次的確好難搵到滄海遺珠又唔會太冷門

Joey IG有雙冠軍/可歌可泣

Joey IG有雙冠軍/可歌可泣
hohoho 發表於 2023-6-2 22:10

yeah 超中意可歌可泣,俾搜神記蓋過了光芒

何丙ig 透露out左D歌 有 他都不愛我,出賣,心甘命抵,遲鈍,勉強幸福,我也不想這樣,候鳥樹,天氣報告, ...
caijinglong 發表於 2023-6-2 10:53

咁903個promote
仲播煙霞…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

睇清楚d
人哋話係2003、2004嘅歌
落選係留言比意見lollll

分身術又變side

分身術又變side
Yan 發表於 2023-6-3 11:58

好少唱

喜歡祖兒
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

想聽渴望晨曦的女孩 山口百惠 追風箏的風箏
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

祖祖今次唱唔唱祖國兒女
祖國兒女都應該係side track啦
不正常人類推介榜 2024 Week 17
1. 無答案 - 林家謙 2. 撞到正 - 泳兒 3. 超微型探險 - FOOLYA

祖祖今次唱唔唱祖國兒女
荷蘭番茄 發表於 2023-6-3 22:16

《百年》都好side!

《百年》都好side!
losyes 發表於 2023-6-3 23:15

Medley: 獅子山下/始終有你 /北京歡迎你 /為生命喝彩/ 共同家園/ 百年/ 煎

祖祖今次唱唔唱祖國兒女

係你老豆下個禮拜個喪禮上面唱囉
nil

想睇但唔係香港

祖祖今次唱唔唱祖國兒女

正喎,仲驚喜過唱布穀鳥大反擊 Chihuahua 呢啲,如果Joey真係要揀未唱過嘅真係可以諗諗,呼應埋主題雙面人。

正喎,仲驚喜過唱布穀鳥大反擊 Chihuahua 呢啲,如果Joey真係要揀未唱過嘅真係可以諗諗,呼應埋主題雙 ...
Serendipity 發表於 2023-6-4 07:10

佢有首歌叫兩面

回復 140# 風見志郎

佢有隻碟叫Joey&Joey 個封面有兩個效果嘅Joey
Life was a willow and it bent right to your wind.

樂觀算唔算Sidecut?14年叱咤Live之後,好似未再唱過?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

樂觀算唔算Sidecut?14年叱咤Live之後,好似未再唱過?
我等我在 發表於 2023-6-4 20:43

落棺兩周冠14 年尾903 台歌都side track?
14 年勁歌名不乎實拎最女嗰陣都有唱過嘅

落棺兩周冠14 年尾903 台歌都side track?  
14 年勁歌名不乎實拎最女嗰陣都有唱過嘅 ...
ricnature 發表於 2023-6-4 21:00

]講到越來越失望時,銳哥自爆有留意叱咤榜走勢,佢話:「因為叱咤臨尾係不停加分畀祖兒,你自己睇到,最尾首歌無端白事播咁多,有加分,呢個遊戲唔應該咁玩。」銳哥指歌曲並非《天然呆》,而係一首連大家都講唔出名嘅歌(祖兒最新派台歌為《樂觀》)。

講唔出名算side track ah

]講到越來越失望時,銳哥自爆有留意叱咤榜走勢,佢話:「因為叱咤臨尾係不停加分畀祖兒,你自己睇到,最尾 ...
on07111 發表於 2023-6-4 21:10

銳哥中指托眼鏡俾祖祖睇好型
可惜堅持無耐就向祖兒姐跪晒玻璃

布穀鳥大反擊 啦,未出碟就叫side
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

銳哥中指托眼鏡俾祖祖睇好型
可惜堅持無耐就向祖兒姐跪晒玻璃
ricnature 發表於 2023-6-4 21:18

新城係第一個台請祖祖食白果
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

正喎,仲驚喜過唱布穀鳥大反擊 Chihuahua 呢啲,如果Joey真係要揀未唱過嘅真係可以諗諗,呼應埋主題雙 ...
Serendipity 發表於 2023-6-4 07:10

咁不如唱《大林寺桃花》?

咁不如唱《大林寺桃花》?
losyes 發表於 2023-6-4 23:23

原來你真係千粉

原來你真係千粉
on07111 發表於 2023-6-4 23:33

同千千一樣,都係白居易