返回列表 發帖
我諗應該會加場, 佢把聲得唔得

巡迴同澳門演唱會都唱過好多次
fifty1205 發表於 2023-5-11 20:23

講緊香港啊,醒目,你覺得港人唔餓東京人壽?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

係 澳門d show 唱得真心差左好多
今次33 場佢想點 ...
victor1991415 發表於 2023-5-11 20:30

澳門果個係邊工作邊開show,週末先嚟唱兩下,肯定蝦碌同唔on mode啦。
連續開,佢focus係曬度,而且唔覺會舞來舞去,我相信佢會養聲。
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

赤地雪/心花怒放/逃/Lucky Star/跑步機上/可歌可泣/綠野仙蹤/雙冠軍/造就更好 ...
on07111 發表於 2023-5-11 23:44

咁就會改名叫Another 主打

容小姐為咗養聲,19年開始已經學識咪咀,仲要專業到慢歌都咪,點解咁多人擔心佢把聲?

在這畢生不滅 無極的狀態

要賺到盡既話應該會再加場

回復 49# Yan

想聽出色,又黃又藍。一次過滿足兩個願望
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復 23# 風見志郎

摩登時代唔係有唱1日定唔知2日咩
Blu-ray 隻cd有收

慘情歌果part長期係砌
摩登時代
出賣
他狠過你
最後勝利
還未

Btw,當時聽現場最後勝利臨入最後一次副歌前打鼓係有多幾下激d,但最後收cd冇咗……

回復  風見志郎

摩登時代唔係有唱1日定唔知2日咩
Blu-ray 隻cd有收

慘情歌果part長期係砌
摩登時代 ...
klihm 發表於 2023-5-12 09:43

咁唱一次半次果D今次肯定希望佢常駐啦

今次希望有以下少唱嘅冷門side:

《薛丁格的貓》東京人壽/煙花紀/辛苦你了/不配
《J-Pop》新貴/玩家
《Me, ...
風見志郎 發表於 2023-5-11 14:46

國語碟仲有 slow dance同幸福不急都係遺珠黎
A time for us首兩面其實又好正(而家先發現KiriT作)

澳門演唱會有錄影
有冇話幾時出DVD

澳門演唱會有錄影
有冇話幾時出DVD
zxc 發表於 2023-5-12 12:50

你咁講可能又係MSL 2.0嘅周邊

布穀鳥大反擊/充電器/13點/快樂最快/出色/我要玩

呢個先好聽
Yan 發表於 2023-5-12 00:35

原來起哂副歌都唔識原來真係蘿底橙
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

澳門演唱會有錄影
有冇話幾時出DVD

有咩?

回復 63# on07111

充電器好似係勁歌總選十大
Life was a willow and it bent right to your wind.

其實搞個翻唱音樂會更有睇頭,尤其係男歌手嘅歌。

其實搞個翻唱音樂會更有睇頭,尤其係男歌手嘅歌。
gzsbx3 發表於 2023-5-12 20:47

支持翻唱 我本人/能說不的秘密/下一站天后/笑中有淚/零分/電燈膽/我心中尚未崩壞的位置/花吃了這女孩/好得很/惡女/深夜浪漫/奇洛李維斯回信/先哭為敬/天地一沙鷗
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

睇左澳門嗰個,一般般

澳門演唱會有錄影
有冇話幾時出DVD

唔覺有攝錄機嘅
其實都係 Opening 同國語 Part 比較值得出
Exotic 同 Crazy Medley 都好翻炒 PC
希望出年 Eternity Phase II 會有多啲新嘢
完曬三次先一次過出影音做 record 會好啲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

有咩?
angelcheng0203 發表於 2023-5-12 19:10
唔覺有攝錄機嘅  
其實都係 Opening 同國語 Part 比較值得出
Exotic 同 Crazy Medley 都好翻炒 P ...
616.1314 發表於 2023-5-13 18:54
我都係睇網上d容粉話有錄咋

回復 69# 616.1314

eternity phase II 係乜嘢呀?

回復  616.1314

eternity phase II 係乜嘢呀?
mgiks 發表於 2023-5-14 01:09

澳門個show, 應該出年做part 2

回復 72# hohoho

拼盤show hea做居然都有part ii

回復  hohoho

拼盤show hea做居然都有part ii
mgiks 發表於 2023-5-14 15:56

橫跨三年做夠30場喎 一早簽咗約

我要玩幾好feel
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

今次要有 一個人砌圖 啦掛?

今次要有 一個人砌圖 啦掛?
mc) 發表於 2023-5-15 16:09

都冇幾多首side未唱過了,感覺冇MSL 1.0嘅期待值咁高。

支持翻唱 我本人/能說不的秘密/下一站天后/笑中有淚/零分/電燈膽/我心中尚未崩壞的位置/花吃了這女孩/好 ...
on07111 發表於 2023-5-12 23:17

支持翻唱:
華麗轉身 x 華麗邂逅
熱咖啡 x 跑步機上
凍咖啡 x 你說得對
明成皇后 x 女皇
Pink Lady x Pretty Crazy
勇敢的中國人 x 祖國兒女
閃爍登場 x 隆重登場
DM多仔多到覆唔哂

回復 78# mosesming

你呢個medley好有心思,G持!

支持翻唱:
華麗轉身 x 華麗邂逅
熱咖啡 x 跑步機上
凍咖啡 x 你說得對
明成皇后 x 女皇
Pink Lady  ...
mosesming 發表於 2023-5-16 14:34

冇家英人壽?

冇家英人壽?
風見志郎 發表於 2023-5-16 15:36

諗唔到家英人壽夾咩歌好
DM多仔多到覆唔哂

如果唱埋晒啲亂/亂唱歌/混血兒/Goodbye/Now and Forever/今年新款/我要玩真係搵嚟搞
魂冇影啲歌真係好難聽

支持翻唱:
華麗轉身 x 華麗邂逅
熱咖啡 x 跑步機上
凍咖啡 x 你說得對
明成皇后 x 女皇
Pink Lady  ...
mosesming 發表於 2023-5-16 14:34

薛丁格的貓
Canto Music Picks 2024 Week 13
#1 說走就走 雷同二友

到底會唔會加場

到底會唔會加場
af_k1 發表於 2023-5-18 16:58

我估可能都要等優先訂票完

座位表

https://m.hkticketing.com/events ... rmances/EAPL2023807
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原來起哂副歌都唔識原來真係蘿底橙
on07111 發表於 2023-5-12 18:56

全部女金上榜歌

座位表
阻住 發表於 2023-5-19 20:18

痴_線 1180賣到樓上

痴_線 1180賣到樓上
chkalu 發表於 2023-5-19 22:40

唔意外,樓上前三行個視野會靚過坐樓下

有冇人入到?
信用卡優先訂票都咁爆

開細場同埋以佢號召力爛船點都有三分釘,點都要搶

入唔到喎
仲要唔知點解我電腦Firefox同Chrome倒數完唔識幫我reload

買左21/7 and 15/8 $980 x4
唔知係咪bugs但入到繁忙嗰個page撳hkticketing個logo去到home page入到Joey演唱會page揀位
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

買住兩場先
魂冇影啲歌真係好難聽

今次唔睇了

The Show Must Go On話賣哂但都仲未入到

今次期待值冇咁高wor,畢竟舞台同歌單都冇可能去到PC或者MSL1.0嘅級別,仲要33場,唔會搶唔到吧。

今次期待值冇咁高wor,畢竟舞台同歌單都冇可能去到PC或者MSL1.0嘅級別,仲要33場,唔會搶唔到吧 ...
風見志郎 發表於 2023-5-22 16:24

33場total人數都係得3萬幾,應該都幾難搶飛

幫人買咗980*2&680*2,hkticketing垃圾到...

回復 46# on07111

如果真係有就好