返回列表 發帖

[自唱分享] 【新春呈獻】Dum Dum - 李幸兒

曲:Boytoy/Oneway/ChaTone
詞:黃偉文
編:Boytoy/Oneway
監:Derrick Sepnio張德銘/Fergus Chow貢多傑

Hmmm要超越什麼 你至可以飛

肯定就是你
(Wow Wow Wow  You stand in your way)
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
(Wow Wow Wow  Don't stand in your way)
你敗在 事事顧忌
只懂得 Wow Wow Wow

這晚 你對鏡問
愛錯 哪個有責任
好聽點 就是 Dum Dum
真心講 就是太笨

你也算 漂亮吧
為何個個嫁了 你卻會剩下
講勇氣 你 卻是太差
很輸不起吧

什麼事 幸福放面前
也使你 畏縮似 loser
你可以 說一次 Yes 吧

失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追阻得到你嗎?

肯定就是你
(Wow Wow Wow  You stand in your way)
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
(Wow Wow Wow  Don't stand in your way)
你敗在 事事顧忌

點解咁怕痛 心口冇個勇
永遠匿 comfort zone
懶 laid back嘅你 賴地冇用
想 飛天 秘訣就係去盡

你 最惡對手
是 太快放手 你太會將就
別又日日站著 話墮了後
廢話 不 接 受

什麼事 獲得勝利前
已使你 怕死到躺下
間中也 搏一次 好吧 (不戰自降更可怕)

失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追 阻得到你嗎

肯定就是你
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
你敗在 事事顧忌

(Wow Wow Wow)
(Come out and play)
(Seize the day)

(Wow Wow Wow)

肯定就是你 (Wow Wow Wow)
攔阻你 (You stand in your way)
再自訂 大量禁忌 (No more)
拖跨的 肯定就是你 (Ha ~ Oh)
要越活 越沒禁忌
誇張的 Wow Wow Wow

我都知好噴 但係唔聽呢個版本就唔知原版幾好聽
曲線捧 Gin

你成功了
聽你WoW WoW WoW 好好笑,好正啲()
煎:比啲力WoW啦!
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

喜歡幸兒!
Life was a willow and it bent right to your wind.

翻唱得好完整,rap得好,5分
Harvard都不可教導

呢個版本唔刺耳

諗起呢張圖
好勁
望咗縮細放大嘅Gin成三分鐘

好聽左好多

諗起呢張圖
好勁
望咗縮細放大嘅Gin成三分鐘
liwaynejason 發表於 2023-1-21 10:06

無得背景播 睇左三分鐘x2
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

好聽過幸兒

唱得仲好過Gin Lee ,,
   咬字清晰又有勁度!

EEG is coming to you

啲wow wow wow真係好好笑
支持! 好聽
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Wow wow wow~~~真係特別用力 A nice try!

想睇現場跳唱

第一次覺得原來首歌係咁好聽 gin lee完全被比下去

唱得仲好過Gin Lee ,,
   咬字清晰又有勁度!
GaracyTan 發表於 2023-1-21 11:27

YT最好聽嘅cover
最後嗰段剪得好

好好聽~

我係記得你嘅眼神 好聽

好聽
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

好聽點 就是 Dum Dum
Support WZA
夏日熱辣辣 好熱好熱

g chi
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

Wow 得好好聽
在這畢生不滅 無極的狀態

好聽左好多

無得背景播 睇左三分鐘x2
on07111 發表於 2023-1-21 10:23
我可以背景播喎 一路聽多次一路另一個tab打呢個post都得

我可以背景播喎 一路聽多次一路另一個tab打呢個post都得
liwaynejason 發表於 2023-1-22 11:41

可能我手機唔支援
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

觀看次數:129次

李幸兒呢首歌真係big hit view數遠勝以前

樓主真係cover得最好,我喺ig睇啲煎粉cover,勁多人將wow wow wow唱成汪汪汪 (狗叫嗰種)

樓主WOW得好有character,rap好有Gin嘅溫柔態度!
I talk a lot of BS.

樓主真係cover得最好,我喺ig睇啲煎粉cover,勁多人將wow wow wow唱成汪汪汪 (狗叫嗰種)  ...
jcbartleby 發表於 2023-1-23 19:12
Dum Dum(Gin Lee New Beginning Music Live 2023 version)(Gin Lee) 都係唱成汪汪汪 (狗叫嗰種)

Dum Dum(Gin Lee New Beginning Music Live 2023 version)(Gin Lee) 都係唱成汪汪汪 (狗叫嗰種) ...
liwaynejason 發表於 27/1/2023 22:04

所以都係樓主唱得最好

Dum Dum(Gin Lee New Beginning Music Live 2023 version)(Gin Lee) 都係唱成汪汪汪 (狗叫嗰種) ...
liwaynejason 發表於 2023-1-27 22:04

Gin黑
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

liwaynejason 發表於 2023-1-27 22:04

狗年可以唱過

樓主真係cover得最好,我喺ig睇啲煎粉cover,勁多人將wow wow wow唱成汪汪汪 (狗叫嗰種)  ...
jcbartleby 發表於 2023-1-23 19:12

好可愛 我心溶化咗

唱得真好