返回列表 發帖
咩係fcukboy pose?
Kfmusic 發表於 2023-1-19 20:46
Imagine MC 前面有另一個人, 都係側身打橫躺下, 都係望向鏡頭, 個人下半身後面頂住靠近 MC 下半身前面

想知呢個係咪
losyes 發表於 2023-1-19 21:57
Of course, imagine 生生前面有另一個人, 個人下半身後面頂住靠近生生下半身前面

只限成人入場好Side track feel

聽完成隻碟
唔計之前派個4首

乖乖報到>只限成人入場>this is mc>世一=最佳保障

最低保障衰在份詞太保險歌,唔係實大hit 得起
This is MC 好過overkill, 唔明當初點解唔派呢首
只限係loser type, mc handle 呢類好適合
R&b 黎講乖乖亦好過世一

整體成隻碟都好好loop
不過plug 左個幾首上年聽得太多,有d 想skip

新歌入面乖乖報到最好聽
Canto Music Picks 2024 Week 12
#1 神算 方皓玟

This is MC>>>>>>>>>>>加爾莎

This is MC>>>>>>>>>>>加爾莎
GaracyTan 發表於 2023-1-20 00:43

個名笑死

聽完全碟覺得啲side track都幾side
應該派既都派咗

單曲歌手就從來都唔寄望佢隻大碟會有咩主題/flow可言
反而上隻EP少做少錯啲
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

This is MC 啲詞好差 林寶果然冇令我失望

最低保障衰在份詞太保險歌,唔係實大hit 得起
This is MC 好過overkill, 唔明當初點解唔派呢首
只限係loser type, mc handle 呢類好適合
R&b 黎講乖乖亦好過世一
Froggy 發表於 2023-1-20 00:35

世一 lyricist: 光頭 乖乖 lyricist: micnlm

This is MC 好過overkill, 唔明當初點解唔派呢首: Ask Warner
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

2/6>1>9>>>7>>>>All

估派2/5,想華納派6
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

啲side track真係side哂mc
在這畢生不滅 無極的狀態

出道已高峰
edit:最低保障前奏想唱很堅強 Team Gin confirmed

Side 嘅反而最鍾意 乖乖
再睇真啲先
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

世一拍埋老派真係輸得幾緊要
yet兩首詞都麻麻

覺得之後會派埋乖乖報到
應該會hit到

聽左一次覺得最好都係小心地滑同埋乾

wing 發表於 2023-1-20 09:55

同意 之前唱過嘅最低保障 (maybe next plug?) 都麻麻
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

出道已高峰
edit:最低保障前奏想唱很堅強 Team Gin confirmed
WZA111 發表於 2023-1-20 08:24

希望煎下次帶埋MC一齊去尋保啦
在這畢生不滅 無極的狀態

希望煎下次帶埋MC一齊去尋保啦
losyes 發表於 2023-1-20 10:08

希望MC翻唱幸福悶

btw悶嘅side track幸兒都有好多 eg.犧牲品
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

wing 發表於 2023-1-20 09:55

呢隻碟d歌好似越plug越難聽 希望佢plug埋世一就放棄呢隻碟算

呢隻碟d歌好似越plug越難聽  希望佢plug埋世一就放棄呢隻碟算
chkalu 發表於 2023-1-20 10:49

希望華納下隻碟肯出多啲錢搵人填詞

可以plug埋乖乖報到喎 最低保障就唔好了
WK13 1)七點半鐘的陽光 - 張天賦 2)Truth or Dare - 洪嘉豪 3)黑玻璃 - 洪嘉豪

This is mc勁襯佢喎

除咗plug左個d 其他都幾普通
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

呢隻碟d歌好似越plug越難聽  希望佢plug埋世一就放棄呢隻碟算
chkalu 發表於 2023-1-20 10:49

好似話開show放假去旅行之後就會再錄音
應該最多Plug多一首?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

This is MC 啲詞好差 林寶果然冇令我失望
tlam 發表於 2023-1-20 01:03

最後嗰句真係Gao唔掂

APPLE MUSIC 顯示係2022年11月27日
是不是原定係上年出碟,

最後嗰句真係Gao唔掂
leroyjaime 發表於 2023-1-20 14:25

「爆炸品 點樣扮 性冷感」

「想一本正經 加多本聖經
赤裸唱詠」
「愛我要戒穩陣
關鍵 反面人物
理應叫做衰神
生病 都要等等
成為不起醫神
專業 搞亂場合
多幾個亦可能
名為MC的人」

「爆炸品 點樣扮 性冷感」

「想一本正經 加多本聖經
赤裸唱詠」
「愛我要戒穩陣
關鍵 反面人物
理應叫做 ...
tlam 發表於 2023-1-20 15:48

重點擺明係呢幾句
明就明

靠一支咪宣揚和平 最好身體保持純情
夠貞潔 沒激情

We crave 神明創造偶像群
He said better behave 與我性格不合
醜行 不斷營運 會感覺愈精神

Overkill真係好難聽好難聽好難聽  
正宗港式大雜燴大碟 歌曲主題跳到  
乾最好 只限成人入 ...
69h 發表於 2023-1-20 15:36

港式大雜燴大碟 你講起我又諗到美祖d碟
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

重點擺明係呢幾句
明就明

靠一支咪宣揚和平 最好身體保持純情
夠貞潔 沒激情

We crave 神明創造偶像群
...
Froggy 發表於 2023-1-20 15:59

向姜濤宣戰
又想自我炒作
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

This is MC好岩佢
d歌詞係咪鞭對家屍
利申:唔係鏡粉

最好聽乾

連首歌都未Plug就叫自我炒作
咁整個MV復刻喪禮個啲叫咩?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

05有幾句似兩隻紙杯一條線 唔使睇就已經知邊個作曲

自己排下先...

"This Is MC +1" (Special Edition)

01. This Is MC
02. Overkill
03. 小心地滑
04. 觸電 (with his +1)
05. 世一
06. 老派約會之必要
07. 乖乖報到
08. 二損一 (with his +1)
09. 只限成人入場
10. 最低保障
11. 乾
12. Frenemy (with his +1)

自己排下先...

"This Is MC +1" (Special Edition)

01. This Is MC
02. Overkill
03. 小心地滑
04. 觸電  ...
boy4dudes 發表於 2023-1-22 15:43

加咩1啊 你有病呀 人地自己出碟點解要搭棵蔥?
陳蕾食咗喉糖未?

聽完live覺得 乖乖報到 好聽咗
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

實體碟我會買的,但是整張碟聽感不好。
或者有話直說就是,開頭倆快歌真的爛

實體幾時出啊

其實最低保障個旋律好跳脫,華納搞乜事
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

咁耐都未出實體嘅

MCFC有得訂

每套兩隻 - A B 款封面各一
每套港幣 $680
https://www.mcfcofficial.com/products/mc-this-is-mc-cd

MCFC有得訂
每套港幣 $680
https://www.mcfcofficial.com/products/mc-this-is ...
阻住 發表於 2023-3-4 01:06
只限MCFC付費會員預購
每套港幣 $680
為防止炒賣活動,每會員賬戶限購 5 套
不設單隻購買或揀選指定封面 - 如需要買單隻請自行夾單 本次預購以不公開内容及設計形式進行,如需要更詳細資料考慮的,請於發行後直接到唱片舖購買。  

MCFC會於三月下旬安排指定領取日(三月下旬的指定周末下午 / 平日黃昏至夜晚)讓會員同時在觀塘 studio 領取 Frenemy Live Bluray 及 This Is MC 大碟 如希望更早拿到本產品,請於公開發售日自行於唱片舖購買。 如需要快遞可能需要多一個月處理時間

其實個 website 發生了什麼事? 寫:

HK$9,999.00
Collect at Kwun Tong studio in late March

只限MCFC付費會員預購
每套港幣 $680
為防止炒賣活動,每會員賬戶限購 ...
boy4dudes 發表於 2023-3-4 15:33

登入咗會員就會變翻$680㗎啦
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

登入咗會員就會變翻$680㗎啦
CyrusLing 發表於 2023-3-4 15:45
希望公開發售買到 fcukboy pose 封面

Fans club
訂左了,演唱會同cd
今次$330一隻cd
上隻EP都$250
咁差唔多了
演唱會好似有的危險,sky music 一日都無已經答唔可以訂
都係經返fans club 安全

聽聞下星期三 15/3 出

one3one4loveyou 發表於 2023-3-10 11:06

是否有雙封面?
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

one3one4loveyou 發表於 2023-3-10 11:06

是否限量?

回復 98# l00540

係呀