返回列表 發帖

[Mar/15/2023] This is MC - MC 張天賦 (CD)

歌手:MC 張天賦
唱片名稱:This is MC
唱片封面:
CD:

推出日期:2023/3/15
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01. Overkill
02. This is MC
03. 世一
04. 老派約會之必要
05. 乖乖報到
06. 只限成人入場
07. 小心地滑
08. 最低保障
09. 乾

附加資料:
MC 張天賦 全新個人大碟
不下定義《This is MC》
一種態度,任何可能

1月20日各大平台上架
密切留意 實體專輯發售時間

出處:Warner Music Hong Kong facebook
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

而家都無咗嗰種出碟仲有幾首side track去聽嘅時代了~~
MCmatt 發表於 2023-1-5 15:20

MC 趕住儲歌開紅館, 所以多d side tracks

希望買到實體碟

這是明荃
DM多仔多到覆唔哂

出大碟

咁多林寶…

全碟試聽

只限成人入場
乖乖報到 ->有少少反對無效feel
最低保障 -> 好似上次frenemy首唱過?

谷男銀?

啲快歌依然係麻麻哋
魂冇影啲歌真係好難聽

終於唔係呃錢 EP

masterdragon 發表於 2023-1-17 22:01

琪待世一&最低保障
快歌就不了
Kay x Endy
88 Juno (aka 幻國)

上口水個陣仲話有一堆歌未做
開完演唱會放埋假之後要做歌
所以至少會有一兩首Side Track?
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

快歌感覺麻麻的
Anyway快點出實體

個cover好岩佢呀
MK到一個點
利申:唔係鏡粉

咁多林寶…
kaka1224 發表於 2023-1-17 22:01

唔PLUG光頭佬就唔填

覺得佢做快歌個方向錯咗
佢果兩隻快歌 都太 ANSON LO STYLE
可以的話轉做少少 UPBEAT / FUNKY / MARIO PARTY 果類會比較獨特又冇咁自曝其短...不過都係為咗演唱會氣氛先拿拿臨整...

覺得佢做快歌個方向錯咗
可以的話轉做少少 UPBEAT / FUNKY / MARIO PART ...
hissorhk 發表於 2023-1-17 23:49

Dum dum好聽過佢嗰兩首獨唱兩首合唱快歌好多

Kfmusic 發表於 2023-1-17 21:36

哈哈 果然MC世一啊 希望多啲歌手有賦咁產量多就可以有返side track啦

全碟試聽

只限成人入場
乖乖報到 ->有少少反對無效feel

...
masterdragon 發表於 2023-1-17 22:01

琪待一氣呵成聽晒成隻碟
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

覺得佢做快歌個方向錯咗
可以的話轉做少少 UPBEAT / FUNKY / MARIO PART ...
hissorhk 發表於 2023-1-17 23:49

整埋啲fuck boy快歌真係唔掂⋯
魂冇影啲歌真係好難聽

整埋啲fuck boy快歌真係唔掂⋯
stephybest 發表於 2023-1-18 09:08

Goodtime loser嗰類歌都無晒

最低保障 k到 wow

聽咗試聽
都幾難聽

Goodtime loser嗰類歌都無晒
kenneth 發表於 2023-1-18 09:11

而家聽返上一隻碟, 覺得loser嗰種fuck boy vibe最啱佢
overkill try too hard...

成隻碟最好果首居然係愛斯基摩人之吻2.0
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

出大碟值得鼓勵

唔好理佢夠唔夠歌上紅館 唔該成個樂壇勇躍啲好似MC咁整返真album 咪鬼EP扮album thanks
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

有唱功可賣所以啲歌就可以求其做?
華納你無嘢呀話…

華納你無嘢呀話…
kwanie 發表於 2023-1-18 10:37

原來最好嗰兩首已經係老派同小心地滑

出大碟值得鼓勵
wing 發表於 2023-1-18 10:26

而且個封面令人想攬住佢

笑死睇嚟上面幾位習慣聽歌聽20秒 犀利
btw等世一首播
好似只限成人最吸引

可能出完碟之後遂首plug哂佢 咁咪都無side track 囉
希望唔係趕住出一堆filler 等埋full ver 先聽

華納造碟真係業界良心!賣大包!
Life was a willow and it bent right to your wind.

會賣幾錢?
上次6隻歌差唔多$280已經好甘
DM多仔多到覆唔哂

可能出完碟之後遂首plug哂佢 咁咪都無side track 囉
希望唔係趕住出一堆filler 等埋full ver 先 ...
mc) 發表於 2023-1-18 11:02

學Kaho咁一星期plug一首?

期待 想買實體CD

聽咗試聽
都幾難聽
bagfgfcde 發表於 2023-1-18 09:45

MOMENTO難聽啲定This is MC?

聽左成首世一好聽喎..... 等聽到成首先作評論啦
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

而家聽返上一隻碟, 覺得loser嗰種fuck boy vibe最啱佢
overkill try too hard...
chkalu 發表於 2023-1-18 09:50

係, 果 D 發揮到佢把聲, 不過少女熟女唔會 LIKE, 華納可能睇中 AL 果種曲風 + 跳舞 先吸引到佢地

華納你無嘢呀話…
kwanie 發表於 2023-1-18 10:37

華納有心做音樂就唔會簽咁多難聽歌手啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

華納有心做音樂就唔會簽咁多難聽歌手啦
616.1314 發表於 2023-1-19 00:14

撩屎 / 靈堂山 / 木嘴姿 / ByeJerk
呢間公司好恐怖
魂冇影啲歌真係好難聽

呢間公司好恐怖
stephybest 發表於 2023-1-19 00:59

一哥Dear jane Tim都唔係唱得好

MOMENTO難聽啲定This is MC?
Kfmusic 發表於 2023-1-18 17:41

聽晒先 目前幾失望

演唱會前一日趕住出碟,威威豬
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

呢間公司好恐怖
stephybest 發表於 19/1/2023 00:59

Where's Jude?

唱片封面影佢個身打橫 + fcukboy pose 好聰明, 影到佢好似好長, 對腳好長

唱片封面影佢個身打橫 + fcukboy pose 好聰明, 影到佢好似好長, 對腳好長
boy4dudes 發表於 2023-1-19 15:58

咩係fcukboy pose?

唔好理佢夠唔夠歌上紅館 唔該成個樂壇勇躍啲好似MC咁整返真album 咪鬼EP扮album thanks ...
leroyjaime 發表於 2023-1-18 10:36

01. 剛好
02. 虛榮
03. 靈魂之窗
04. 明就明   
05. 日出時讓街燈安睡 (feat. Jacky Cheung)
06. 快歌慢想
07. IDK
08. 第二身
09. 日出時讓街燈安睡 (solo version)

SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咩係fcukboy pose?
Kfmusic 發表於 2023-1-19 20:46

想知呢個係咪

唔知內頁有冇相呢
在這畢生不滅 無極的狀態