返回列表 發帖
#女金肯定就是李

已經快速滲透成為新meme

利申投咗5fun,有些人最鐘意用自己嘅立場話唔好聽就一分,唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是鬼叫聲 ...
梨胃言 發表於 2023-1-13 00:11

點解咁怕痛 心口冇個勇
永遠匿 comfort zone
懶 laid back嘅你 賴地冇用
想 飛天 秘訣就係去盡

呢段最好聽

邊個下晝放fake news話會係美祖式1分5分比例

明明就一堆5分
Yan 發表於 2023-1-13 00:36

保持隊型以5分狂賀我堅新開始

聽講首歌係串緊環球
liwaynejason 發表於 2023-1-13 00:20

環球邊個中意wow wow wow?
Ek? 有啲似

就係鍾意Gin個人夠正能量,每次行咗倔頭路又會諗方法走返出嚟
Nathan 發表於 2023-1-13 00:36

佢今鋪重新出發得勁快

IDK啱啱出post 日出前嗰陣成績都好好
唔知呢首係咪都係維持到日出前 ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-13 00:46

啋過你咩?

下首光頭應該填得好啲
講到咁想寫慢歌畀幸兒
GaracyTan 發表於 2023-1-13 01:10

R填攻勢
Gin心諗:你啲咁嘅詞
等多十年啦

光頭填咗啲咩出嚟不斷wow wow wow
mictong 發表於 2023-1-13 01:02

呢啲係廿年前類似填畀twins夏日狂嘩(林夕寫)嗰類噴詞
但求其到今日可以吹到係神詞 好好笑

跌穿了
Humeny 發表於 2023-1-13 17:37

反堅力混咗入蒞

恭喜 Gin Lee, Dum Dum MV 一日 over 352K YT views, 1M should be coming soon
boy4dudes 發表於 2023-1-13 18:47

起碼要七百萬人都聽過一次

boy4dudes 發表於 2023-1-13 19:42

睇蒞製作者好憎wowwowwow

恭喜熱門音樂第八
samcheng 發表於 2023-1-14 08:35

事實證明 Dumdum絕對係一首既搶耳
又可以展現堅le歌唱實力嘅入屋作品
快歌嘅詞唔填得太差 通常都唔構成障礙
係佢脫胎換骨嘅代表作

攔阻你!!!!!!! 好高音
JasOh103 發表於 2023-1-14 10:24

Live實個個高潮耳

真係好型好正
John 發表於 2023-1-14 20:01

個主題好出
人歌合一 型人配型歌

咁假 你都講得出?
洗衣王國130 發表於 2023-1-14 19:55

恰?經堅一曲舞林天后地位已奠
全面超越一啲只係傳統被視為唱得嘅歌手
例如Kay jade mag

完全係強化版嘅鄭融!

「肯定就是李」 vs 「全球被你轟動」
掛住容何既快歌係咪初老症既跡象?
lokzai 發表於 2023-1-14 21:07

只容祖國以前派埋咩逃 跑步機上嗰啲極難聽快歌
一樣有大公司勁宣傳造勢就有人擁護

擺嚮今時今日即使畀堅le神演繹
呢啲歌依然都係難聽到無得救
相較dumdum已經好好聽
如果派首另眼相看出蒞實個個插爆蛋迫害

唔係講笑 今次個MV好有replay value
睇咗十次有多
JasOh103 發表於 2023-1-14 21:44

Me2 view數升得好有道理
加上好多有馬來西亞嘅觀眾
堅一搏殺個勢強到不得了
Not only cm this time
講緊係全港計

5 分? 係你定我要驗耳?
洗衣王國130 發表於 2023-1-14 22:58

159人投票
當中過半 94人都要驗耳啦
得未?

可能刷view刷左千次
不過得10次係真心睇 其他都係掛機
John 發表於 2023-1-14 23:46

我堅絕對值得更多

如果chillclub上得切兼冠得切(三月頭截數)
英皇勢力保唔保到dumdum有十大?
如果齋上到三甲都可以投票女歌手三甲獎

6頁了 真cm最女
MCmatt 發表於 2023-1-15 06:58

2023要滿貫

要學美祖帶定 dancers 去頒獎禮
jasonng 發表於 2023-1-15 21:01

諗起黃伊汶首戒男
20年前帶晒成班dancer去港台
最後坐足全晚

仲要等多11個半月先聽到感言 好漫長…
kel_kelvin 發表於 2023-1-15 21:15

有堅le嘅精彩神曲陪我哋過
放心

畀咗四分  留翻一分進步空間畀幸兒
WZA111 發表於 2023-1-15 21:21

派remix你就畀返5分啦咁

https://collection.news/appledai ... MBVZSGXSQX3VD5R67JQ

「豬DUM兜」疑團 - 李碧華
蘋果日報 2013/04/12 00:00

不管本地食家或外來遊客,每到中環,都會光顧九記牛腩、牛記小炒、羅富記粥麵炸鯪魚球、蘭芳園絲襪奶茶……這些「名店」只是小店,但具特色,有一款或幾款「名物」看門口,心思思便去懷舊一番。
那天我們在蘭芳園點了葱油雞扒撈丁、豬泵兜撈丁配叉燒汁、咖央西多士、凍絲襪奶茶、鹹檸七。便研究一下:「豬DUM兜正字怎寫?」
「好像是『髧』吧?『髧』指頭髮垂下來。」
「但豬DUM兜不是髮而是肉呀。」
問夥計。他說:「豬頸肉,肥到DUM落嚟。」
但另一個說:「不是頸,是頭,即面珠登有小小下墜的部位。」
嘩,內訌。豬頸肉和豬面青都又嫩又爽,誰是DUM兜?前頸(DUM近地面)和後頸(背後見天)不同。
查字典,「兜」是古時戰士戴的帽,首鎧,即「兜鍪」,象人頭形,故「兜」與「頭」通,那麼用「豬兜」去形容人時,即譏諷像豬一般蠢。咦?「豬DUM兜」豈非蠢鈍到幾乎貼地?是個罵詞。
誰可告訴我正寫和正解?

我相信dum dum正寫係髧髧

希望下年賀歲片係幸兒+花鼠
梨胃言 發表於 2023-1-15 21:28

如果r到佢同aga做 實大把人睇

首歌youtube有1012317播放率了,仲多個judy嘅十分錯86萬播放量,恭喜gIn Lee 有多一首big hit ...
on07111 發表於 2023-1-16 21:54

佢話一百萬view就開音樂會

身邊無friend就唔好周圍講啦 笑死
JasOh103 發表於 2023-1-16 23:21

係囉 dumdum已經街知巷聞
通街都見到聽到
問題係有人唔出街嘛

咬字不行
caseline 發表於 2023-1-17 04:02

呢首我唔睇字幕都聽到晒
反而jace嗰啲唔得

幾日就差不多10頁,煎人氣不減當年
samcheng 發表於 2023-1-17 17:01

超越晒

最新個post 又過到10000 likes

如果幸倪肯露下事業線,過20000應該可以
Garfield 發表於 2023-1-18 23:12

起碼嚮chh嘅view數係無花無假

佢句 點解咁怕痛 心口無個勇 啲咬字好鄉
leroyjaime 發表於 2023-1-20 05:34

好好聽喎呢句 有入口即溶嘅感覺

2023年至今 :加盟英皇,再闖高峰[編輯]
2023年1月11日中午,英皇娛樂在社交網頁宣佈李幸倪加盟,其於翌日 ...
liwaynejason 發表於 2023-1-23 19:45

原來y文升格埋做主

wow wow wow  原來都可以有意思
快劍俠 發表於 2023-1-27 16:33

分析到位

除貓咪、煲劇,歌迷又問到護膚秘訣、減肥斷食等話題,Gin都一一解答,有歌迷問會否舉行大型演唱會時,她表 ...
on07111 發表於 2023-1-29 07:31

1m後唔知點解升得好慢

希望會搵DJ KING REMIX
cmho 發表於 2023-1-29 19:50

佢好耐未出過山

做左老豆掛住同BB仔玩
boy4dudes 發表於 2023-1-29 20:19

富貴貓會員不愧cm嘅樂壇萬事通

GaracyTan 發表於 2023-1-30 19:25

成齣電影咁

即係今年dum dum 拎左十大先
出年再出第首拎十大
victor1991415 發表於 2023-2-4 15:06

睇好憑呢首冧莊至尊(無十大

開頭支咪無聲
kel_kelvin 發表於 2023-3-12 20:53

好專業

套衫靚過琴晚嗰套
Humeny 發表於 2023-3-13 00:06

同chill club推介同一套

拖垮的
CC版竟然用啱字 正字L一大喜訊
kel_kelvin 發表於 2023-3-13 00:52

攔阻你變咗難阻你喎最弊

唔知 I'm Not Dumb Mix 推到幾多頁呢
Wonders 發表於 2023-3-15 18:28

好快有新歌擋咗風頭

呢條link會收錄埋gin嘅喘息聲音
識睇睇呢條

I'm Not Dumb Mix 又幾正,如果聽太多厭左,又可以再聽番
Garfield 發表於 2023-3-15 22:51

好聽

23 February 2023 已經找左, 不過 IG only, not Youtube     

Click  or go to
boy4dudes 發表於 2023-3-16 18:09

無人post上去嘅?