返回列表 發帖
刪左肯定就是你&Wow Wow Wow 換成Da Da Da~ or   La La La ~
會唔會無咁難聽
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

777k views

喜歡Gin Lee 7
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Dom Dom準備1>1>1>1走勢
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

牙堅世一!
投咗4分

期待 proper BTS, 希望有 Dance Version.

https://www.instagram.com/p/CnbeV-1JobX/

刪左肯定就是你&Wow Wow Wow 換成Da Da Da~ or   La La La ~
會唔會無咁難聽
我等我在 發表於 2023-1-15 15:52

雖然唔好聽 但係真係好洗腦
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

咁快7版 仲未畀分
gingin今次造勢好勁

回復 312# WZA111

女金勢在必得,肯定就是你

期待 proper BTS, 希望有 Dance Version.
boy4dudes 發表於 2023-1-15 18:19

之前story講左會出dance version

咁快7版 仲未畀分
WZA111 發表於 2023-1-15 19:18

有人狂踩幸兒 變相幫手推post
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

之前story講左會出dance version
wing 發表於 2023-1-15 19:33

成件事好鏡仔 好正
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

同大肆慶祝一樣吵耳
on07111 發表於 2023-1-15 15:38

日出時讓街燈安睡分貝大啲

成件事好鏡仔 好正
John 發表於 2023-1-15 20:11

明明美祖另眼相看同 Pretty Crazy 都有出 dance version!
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

咁快7版 仲未畀分
WZA111 發表於 2023-1-15 19:18

講咗3次
如果唔係5分 支持你唔投

講咗3次
如果唔係5分 支持你唔投
JasOh103 發表於 2023-1-15 20:43

留咗淨係3次言都係話自己未投 Gin粉另類推post法

留咗淨係3次言都係話自己未投 Gin粉另類推post法
kel_kelvin 發表於 2023-1-15 20:55

咁都畀你識穿到
等到鎖po前都一直咁講就可以無限推落去

呢位歌手嚟香港發展已經超過十年
佢轉過唔同嘅公司 唱過唔同嘅曲風
雖然前幾年喺呢度少咗佢嘅蹤影
不過佢一路都有keep住做音樂
因為佢唔只鍾意唱 仲好唱得
(Gin開始揞口喊)
上年佢轉咗新環境 做咗更加多嘅新嘗試
今年終於可以講 叱咤樂壇女歌手金獎
肯定就是李! 上嚟喇 Gin Lee!

明明美祖另眼相看同 Pretty Crazy 都有出 dance version!
616.1314 發表於 2023-1-15 20:37

要學美祖帶定 dancers 去頒獎禮

要學美祖帶定 dancers 去頒獎禮
jasonng 發表於 2023-1-15 21:01

諗起黃伊汶首戒男
20年前帶晒成班dancer去港台
最後坐足全晚

(Gin開始揞口喊)
jasonng 發表於 2023-1-15 20:59

學迪迪揞口笑住喊(冇眼淚)

不過佢一 ...

我都喊緊

不過佢一 ...

仲要等多11個半月先聽到感言 好漫長…

我都未俾分但係想俾兩分

學迪迪揞口笑住喊(冇眼淚)
梨胃言 發表於 15/1/2023 21:06
年年叱咤要喊

我都未俾分但係想俾兩分
Yan 發表於 2023-1-15 21:15

我地加埋畀五分好冇

我地加埋畀五分好冇
WZA111 發表於 2023-1-15 21:15

咁不如你俾四分  咁我就可以親手俾gingin1分

kel_kelvin 發表於 2023-1-15 21:15

有堅le嘅精彩神曲陪我哋過
放心

Yan 發表於 2023-1-15 21:18

畀咗四分 留翻一分進步空間畀幸兒

kel_kelvin 發表於 2023-1-15 21:15

希望幸兒霸氣上台
你地唔係噓我嘛!

畀咗四分  留翻一分進步空間畀幸兒
WZA111 發表於 2023-1-15 21:21

派remix你就畀返5分啦咁

希望幸兒霸氣上台
你地唔係噓我嘛!
John 發表於 2023-1-15 21:24

戲子無情

戲子無情
梨胃言 發表於 2023-1-15 21:26

好彩幸兒冇戲開唔拍戲

好彩幸兒冇戲開唔拍戲
John 發表於 2023-1-15 21:27

希望下年賀歲片係幸兒+花鼠

單選投票, 共有 178 人參與投票

短短三日Dum Dum已經成為Gin投票人數最多嘅歌
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

Yan 發表於 2023-1-15 21:18

人說戲子無情,但原來Gin粉更加無情。

人說戲子無情,但原來Gin粉更加無情。
kel_kelvin 發表於 2023-1-15 21:31

WK4好似輪到我
諗緊俾唔俾分幸兒

梨胃言 發表於 2023-1-15 21:28

【閨蜜睡房】李幸倪最怕變女版阿倫甩歌詞

此外,Gin Lee又謂鍾意拍戲,想做如自己傻大姐性格的角色,唔擔心會影響形象:「搞笑唔一定係醜化,或者做打女都有啲興趣。」
Hunter Gin

https://collection.news/appledai ... MBVZSGXSQX3VD5R67JQ

「豬DUM兜」疑團 - 李碧華
蘋果日報 2013/04/12 00:00

不管本地食家或外來遊客,每到中環,都會光顧九記牛腩、牛記小炒、羅富記粥麵炸鯪魚球、蘭芳園絲襪奶茶……這些「名店」只是小店,但具特色,有一款或幾款「名物」看門口,心思思便去懷舊一番。
那天我們在蘭芳園點了葱油雞扒撈丁、豬泵兜撈丁配叉燒汁、咖央西多士、凍絲襪奶茶、鹹檸七。便研究一下:「豬DUM兜正字怎寫?」
「好像是『髧』吧?『髧』指頭髮垂下來。」
「但豬DUM兜不是髮而是肉呀。」
問夥計。他說:「豬頸肉,肥到DUM落嚟。」
但另一個說:「不是頸,是頭,即面珠登有小小下墜的部位。」
嘩,內訌。豬頸肉和豬面青都又嫩又爽,誰是DUM兜?前頸(DUM近地面)和後頸(背後見天)不同。
查字典,「兜」是古時戰士戴的帽,首鎧,即「兜鍪」,象人頭形,故「兜」與「頭」通,那麼用「豬兜」去形容人時,即譏諷像豬一般蠢。咦?「豬DUM兜」豈非蠢鈍到幾乎貼地?是個罵詞。
誰可告訴我正寫和正解?

我相信dum dum正寫係髧髧

梨胃言 發表於 2023-1-15 21:28

如果r到佢同aga做 實大把人睇

如果r到佢同aga做 實大把人睇
kenneth 發表於 2023-1-15 22:06

外國票房應該幾好

會唔會無咁難聽
我等我在 發表於 2023-1-15 15:52

咁就唔洗腦了
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

跑步聽一流

【閨蜜睡房】李幸倪最怕變女版阿倫甩歌詞

此外,Gin Lee又謂鍾意拍戲,想做如自己傻大姐性格的 ...
GaracyTan 發表於 2023-1-15 21:34

經理人霍汶希預告阿嬌將於6月接拍新電影,飾演打女,又會挑戰自己,處女演出舞台劇。

個樣又抄阿嬌 田徑好手又抄阿嬌 做打女又抄阿嬌
天之抄女李幸兒

經理人霍汶希預告阿嬌將於6月接拍新電影,飾演打女,又會挑戰自己,處女演出舞台劇。

個樣又抄 ...
John 發表於 2023-1-15 23:08

期待佢同Jeffrey有相流出

真心:
聽得多開始覺得有D 煩,頂吾順要熄左去。 3日暫時聽左4.5次。

我尋日幫朋友手湊6個月大嘅bb女,期間聽咗10次首歌,
今日早晨,個bb開始係咁扮狗吠「汪汪汪」,
佢老母問 ...
HOTMAN 發表於 2023-1-15 14:09

風靡bb界新神曲 直逼baby shark
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

我尋日幫朋友手湊6個月大嘅bb女,期間聽咗10次首歌,
今日早晨,個bb開始係咁扮狗吠「汪汪汪」,
佢老母問 ...
HOTMAN 發表於 2023-1-15 14:09

諗起美祖神曲天然呆
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

就快過隻隻
幸福門 770分
虛榮 706分
侘寂 675分
美男子與香煙 655分
Dum Dum 653分
雙雙 651分
...
梨胃言 發表於 2023-1-15 14:33

659分 向三甲邁進

659分 向三甲邁進
kel_kelvin 發表於 2023-1-16 15:46

還差16個1分
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

還差16個1分
Humeny 發表於 2023-1-16 16:08

8個2分都夠
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃