返回列表 發帖

Dum Dum - Gin Lee

單選投票, 共有 260 人參與投票
49.62% (129)
3.85% (10)
8.46% (22)
5.77% (15)
32.31% (84)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: kel_kelvin

派台日期: 12/01/2023

曲:Boytoy/Oneway/ChaTone
詞:黃偉文
編:Boytoy/Oneway
監:Derrick Sepnio張德銘/Fergus Chow貢多傑

Hmmm要超越什麼 你至可以飛

肯定就是你
(Wow Wow Wow  You stand in your way)
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
(Wow Wow Wow  Don't stand in your way)
你敗在 事事顧忌
只懂得 Wow Wow Wow

這晚 你對鏡問
愛錯 哪個有責任
好聽點 就是 Dum Dum
真心講 就是太笨

你也算 漂亮吧
為何個個嫁了 你卻會剩下
講勇氣 你 卻是太差
很輸不起吧

什麼事 幸福放面前
也使你 畏縮似 loser
你可以 說一次 Yes 吧

失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追阻得到你嗎?

肯定就是你
(Wow Wow Wow  You stand in your way)
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
(Wow Wow Wow  Don't stand in your way)
你敗在 事事顧忌

點解咁怕痛 心口冇個勇
永遠匿 comfort zone
懶 laid back嘅你 賴地冇用
想 飛天 秘訣就係去盡

你 最惡對手
是 太快放手 你太會將就
別又日日站著 話墮了後
廢話 不 接 受

什麼事 獲得勝利前
已使你 怕死到躺下
間中也 搏一次 好吧 (不戰自降更可怕)

失敗 敗在自量 之下
不用 外力大力 攻下
想追 阻得到你嗎

肯定就是你
再自訂 大量禁忌
拖跨的 肯定就是你
你敗在 事事顧忌

(Wow Wow Wow)
(Come out and play)
(Seize the day)

(Wow Wow Wow)

肯定就是你 (Wow Wow Wow)
攔阻你 (You stand in your way)
再自訂 大量禁忌 (No more)
拖跨的 肯定就是你 (Ha ~ Oh)
要越活 越沒禁忌
誇張的 Wow Wow Wow

唔知畀幾分好
但係點都好過後環球時代啲快膠歌嘅

利申投咗5fun,有些人最鐘意用自己嘅立場話唔好聽就一分,唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是鬼叫聲,但你有無試過唱下,這首歌的詞多而且好多音是高低起伏,我同意幸倪唔算唱得十分出色,但她的演譯已經附合預期,感情恰到好處,我對她肯嘗試衝出comfort zone 和她激昂的唱法成就一種獨特的幸倪風格而加分鼓勵。

DIVA 女金有排拎! 5分都唔夠俾
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

5 fun! 神曲好掂

咁快有post

唔知畀幾分好
但係點都好過後環球時代啲快膠歌嘅
WZA111 發表於 2023-1-13 00:11

原來你投咗2分

戴 earphone 聽再好聽10倍
在這畢生不滅 無極的狀態

#女金肯定就是李

已經快速滲透成為新meme

原來你投咗2分
梨胃言 發表於 2023-1-13 00:16

未投囉

利申投咗5fun,有些人最鐘意用自己嘅立場話唔好聽就一分,唱歌是每一位歌手想用自己方式表達,你聽是鬼叫聲 ...
梨胃言 發表於 2023-1-13 00:11

點解咁怕痛 心口冇個勇
想 飛天 秘訣就係去盡

呢段最好聽

點解咁怕痛 心口冇個勇
想 飛天 秘訣就係去盡

呢段 ...
kenneth 發表於 2023-1-13 00:19
聽講首歌係串緊環球

句「肯定就是你」
pitchy得黎有d bitchy

點解咁怕痛 心口冇個勇
想 飛天 秘訣就係去盡

呢段 ...
kenneth 發表於 2023-1-13 00:19

呢段有啲似造就更好段Rap
幸兒又學祖兒

英皇好快手
咁快有post
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

MV最後致敬自我感覺還好/兩個我

losyes 發表於 2023-1-13 00:17

MV震胸好睇過泳兒
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

唔反對佢試新野,但首歌嚴重營養不良
確實同AL有得鬥,但我相信Gin Lee真唱到嘅
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

MV最後致敬自我感覺還好/兩個我
GaracyTan 發表於 2023-1-13 00:23

另外一個應該係Ada,致敬key勢不兩立

真愛

呢段有啲似造就更好段Rap
幸兒又學祖兒
梨胃言 發表於 2023-1-13 00:22

我覺得唱rap最好聽都係jace

支持,
開演唱會就係需要呢類快歌
Harvard都不可教導

真愛
JasOh103 發表於 2023-1-13 00:24

佢愛gin>愛蘭

我覺得唱rap最好聽都係jace
風見志郎 發表於 2023-1-13 00:25

Jace快歌>>>Gin/AGA

dum dum dalalalala dum dum dalala
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我覺得 (Ha ~ Oh) 呢段最好聽

就係鍾意Gin個人夠正能量,每次行咗倔頭路又會諗方法走返出嚟

邊個下晝放fake news話會係美祖式1分5分比例

明明就一堆5分

明明就一堆5分
Yan 發表於 2023-1-13 00:36

保持隊型以5分狂賀我堅新開始

聽講首歌係串緊環球
liwaynejason 發表於 2023-1-13 00:20

環球邊個中意wow wow wow?
Ek? 有啲似

係時候要女金喇真天后我堅
唔洗再忍受啲假天后霸獎鳥
不過下首先十大唔該
呢首叫做better than before but can be better
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

真愛
JasOh103 發表於 2023-1-13 00:24

Lunchtime聽完訪問同首播之後睇到啲留言驚首歌好似這種親咁無人宣傳 唯有再次幫下幸兒

肯定就是你呢句一聽已經入咗腦... 原來係洗腦神曲

句 肯定就是你 好似粵劇音咁

不過wow wow wow真係好正

就係鍾意Gin個人夠正能量,每次行咗倔頭路又會諗方法走返出嚟
Nathan 發表於 2023-1-13 00:36

佢今鋪重新出發得勁快

贏硬㗎啦今年
而家歌曲質素根本唔關拎唔拎到女金事
只要開過紅館 求其哼兩句都會贏

講返首歌 唔好聽 Gin你揀錯曲 都係乖乖聽公司同事意見啦
本身期待咗2日 好失望
1分

想同班死忠fans講 唔講真話 你偶像唔會進步的
佢真係會以為咁樣方向正確
把聲仲咁靚 就唔好嘥咗去
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

咁多5Fun
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

明明就一堆5分
Yan 發表於 2023-1-13 00:36

IDK啱啱出post 日出前嗰陣成績都好好
唔知呢首係咪都係維持到日出前

句 肯定就是你 好似粵劇音咁
Yan 發表於 2023-1-13 00:44

致敬明荃

losyes 發表於 2023-1-13 00:17

係, 初初電話聽覺得幾膠
跟住開 speaker 聽好聽左好多
不過歌詞好爛, 希望第二主打唔好令我失望

唔知呢首係咪都係維持到日出前 ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-13 00:46

咁IDK都有>50% 5分嘅
呢首就唔知喇

咁IDK都有>50% 5分嘅
呢首就唔知喇
GaracyTan 發表於 2023-1-13 00:51

就快穿70

Gin gin娘taste

期待幸兒式大媽舞

唔知呢首係咪都係維持到日出前 ...
kel_kelvin 發表於 2023-1-13 00:46

啋過你咩?

Gin Lee Music Suite 第N回之 5分 vs 1分 大對決正式開始

贏硬㗎啦今年
而家歌曲質素根本唔關拎唔拎到女金事
只要開過紅館 求其哼兩句都會贏

講返首歌  ...
liebe 發表於 2023-1-13 00:44

唔明咩叫講真話,so far都有大堆人鍾意呢首,有比到新鮮感或娛樂佢哋

今年至少有4首歌,會有R&B, 有ballad 同其他, 歌迷總會搵到自己鍾意果首

光頭填咗啲咩出嚟不斷wow wow wow
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

唔明咩叫講真話,so far都有大堆人鍾意呢首,有比到新鮮感或娛樂佢哋

今年至少有4首歌,會有R&B, 有ball ...
愛我別走 發表於 2023-1-13 01:02

咪係 真心鍾意唔得咩
唔見我話街燈好聽

光頭填咗啲咩出嚟不斷wow wow wow
mictong 發表於 2023-1-13 01:02

下首光頭應該填得好啲
講到咁想寫慢歌畀幸兒

都係嗰句啦
編曲唔夠中唔夠入腦
MV剪接嘅密度同埋鏡頭嘅處理可以再好啲