返回列表 發帖

年度歌曲第三位
樹木真美  Serrini (161)

Inner peace is all about what’s inside of you
This real you now is coming through

遇上荊棘遇上險阻就要高呼咆哮
只要信 啊真美真美 就能經過!!!!

曲 Serrini, Frankie Yip 詞 Serrini 編 Frankie Yip 監 Frankie Yip

--------------------------------------------------------------
年度歌曲第二位
看晏晝無陽光 竟偷偷的記起
偷偷的去找 在我身外
懷疑被什麼偷偷的掩蓋 懷疑叫未來

咁快調位
顯得jay fung好慘
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

諗唔到係咩歌添。。

Tomorrow

年度歌曲第二位
笑著說謊  壞碑唇 (164)

我笑著說謊 這裡極晴朗
懷疑留底都只因嚮往
你說別怯慌 放棄回頭看
無謂看 更沮喪

有時都分唔到自己生活真係一切安好 定係笑著說謊
如果主唱啲字發音準啲應該會係年度歌曲

主唱:D.M. Charmaine 曲:D.M. Charmaine/何兆基 Chris Ho 詞:徐繼宗 編:何兆基 Chris Ho

--------------------------------------------------------------
年度歌曲
就在華麗世代
世界已不再
誰偏偏一再
等待

咁快調位
顯得jay fung好慘
kevinlai1621 發表於 2022-12-27 21:27

聽講JF唔止一個獎俾人調位

諗唔到係咩歌添。。
WZA111 發表於 2022-12-27 21:29

呢首都幾冷門

信直覺 亂碰亂行 主角都有份傻
最新一卷 能力值升一波
on07111 發表於 2022-12-27 21:21

Where's team AK

太好聽了
JasOh103 發表於 2022-12-27 21:23

loop左成個月

Tomorrow
GaracyTan 發表於 2022-12-27 21:29

年度歌曲:Tomorrow

地球上的最後一朵花  無冠至尊
Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

年度歌曲
圍牆倒下前  藍奕邦 (167)

為重逢請自持
在圍牆倒下前

深信圍牆總有一日會倒下 不能放棄希望
只有不息自強 維持漂亮方可在圍牆倒下之時重逢
要生存 方可一再合唱

曲 / 詞:藍奕邦 編:孔奕佳 監:何山 / 藍奕邦

地球上的最後一朵花  無冠至尊
on07111 發表於 2022-12-27 21:37

佢個分就嚟高過啲十大

至尊歌都值!

佢個分就嚟高過啲十大
Yan 發表於 2022-12-27 21:38

我不是Hellosss, 但都好欣賞Ian, 佢有才華有修養,都是善良純品的好人,不要氣餒! 有才華一定會有人賞識和看到的,上天一定會眷顧會安排的!加油呀!!計埋喘息空間男同在望
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go

跟著落嚟快手頒啲冇tag嘅獎~

年度EP

deca - per se

冠軍歌: 竊竊詩 閃念
上榜歌: 在生 通心術

年度歌曲

為重逢請自持
在圍牆倒下前

...
Yan 發表於 2022-12-27 21:37

fake bitch
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

至尊歌都值!
WZA111 發表於 2022-12-27 21:40

如果係虛火呢

我不是Hellosss, 但都好欣賞Ian, 佢有才華有修養,都是善良純品的好人,不要氣餒! 有才華一定會有人賞識 ...
on07111 發表於 2022-12-27 21:40

相信去到下個月BAG’S A-SIDE AWARDS 2022 Hellosss榜主會賞識到佢嘅才華

fake bitch
JasOh103 發表於 2022-12-27 21:44

認識久了會令人失望...

年度唱作人
金獎:馮允謙
冠軍歌: 給缺席的人唱首歌 Take A Breath
上榜歌: 報復式浪漫 Freakin' Nightmare Me and the Moon

銀獎:張蔓姿
冠軍歌: 一樣 不言自明
上榜歌: PANDA  關於纏綿 自救日常

銅獎:Serrini
冠軍歌: 樹木真美
上榜歌: Sweet Sweet Christmas 樹  靜靜  樹仔

年度新人

金獎:雲浩影 (304)
上榜歌: 願望之翼 (77) 到了那裏就對吧 (77) 密切接觸者 (47) 氣流 (103)

銀獎:張蔓莎 (258)
上榜歌: 剎那的 (90) 到時見 (92) 未算壞 (7) 自生自滅 (69)

銅獎:陳宗澤 (243)
冠軍歌: 滴滴金 (144)
上榜歌: 神經刀 (17) 罐頭湯 (82)

年度歌曲

為重逢請自持
在圍牆倒下前

...

支持1 3 4 5 6 7 8 9 10!

cy有十大都輸咁多

如果係虛火呢
Yan 發表於 2022-12-27 21:45

不配!

年度組合 銅獎

雖然佢哋今年嘅歌唔係好中到我 不過今年嘅組合實左太冇競爭

Twins

年度新人

金獎:雲浩影 (304)
上榜歌: 願望之翼 (77) 到了那裏就對吧 (77) 密切接觸者 (47) 氣流 (103)

...
Yan 發表於 2022-12-27 21:50

領原來無新人
恭喜美雲
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

支持1 3 4 5 6 7 8 9 10!
weiquan 發表於 2022-12-27 21:51

一入嚟就有獎

cy有十大都輸咁多
kevinlai1621 發表於 2022-12-27 21:52

女歌手條數同男歌手條數差好多

年度組合 銅獎

The Hertz (177)
上榜歌: 妖(42) Now Here, Man! (40)人(7) So Deep! (58) 末世情書 (12)Always Gotcha (18)

女歌手條數同男歌手條數差好多
Yan 發表於 2022-12-27 21:56

唔夠組合差

年度組合 銀獎

冇人估中 證明都係一會冷門嘅選擇

年度組合 銀獎

雷同二友 (198)
冠軍歌: 碌下碌下 (127)
上榜歌: 轉著轉著 (56) 讓時間變慢 (15)

------------------------------------------------------------
年度組合 金獎
佢哋都有十年la

唔夠組合差
kevinlai1621 發表於 2022-12-27 22:01
新人銅多分過組合銅

年度組合 銅獎

The Hertz (177)
上榜歌: 妖(42) Now Here, Man! (40)人(7) So Deep! (58) 末世情書 (12)Al ...
Yan 發表於 2022-12-27 21:57

唯一最好聽嗰首最低分

年度歌曲

為重逢請自持
在圍牆倒下前

...
kaykay憤然離場

唯一最好聽嗰首最低分
weiquan 發表於 2022-12-27 22:04

連你都反
我今年組合都唔係好想頒

Twins
WZA111 發表於 2022-12-27 21:54

謝芊彤 謝芊蕾?

領原來無新人
恭喜美雲
JasOh103 發表於 2022-12-27 21:55

最好聽嗰首gotta go! ban左

支持my little airport
69h 發表於 2022-12-27 21:55

要令你失望

唔夠組合差
kevinlai1621 發表於 2022-12-27 22:01

一首十大就差唔多有獎

per se!

年度組合 金獎
per se (403)
冠軍歌: 竊竊詩 (122) 閃念 (131)
上榜歌: 在生 (86) 通心術 (64)

support 薛薛!

年度男歌手 銅獎 tag

年度組合 金獎
per se (403)
冠軍歌: 竊竊詩 (122) 閃念 (131)
上榜歌: 在生 (86) 通心術 (64)

...
Yan 發表於 2022-12-27 22:07

咁高分

竊竊詩值得更多

OMG 原來頒緊!Support Yan
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

新人銅多分過組合銅
liwaynejason 發表於 2022-12-27 22:04

多分過組合銀tim!

唯一最好聽嗰首最低分
weiquan 發表於 2022-12-27 22:04

其實係首首都唔係特別好聽 嗰期少歌就可以留耐啲 多歌就早啲out

kaykay憤然離場
chachacharlie 發表於 2022-12-27 22:06

唔好返嚟住

連你都反
我今年組合都唔係好想頒
WZA111 發表於 2022-12-27 22:06

Dear Jane P1X3L 六膠?

年度男歌手 銅獎
藍奕邦 (295)
冠軍歌: 醫生我無病 (123) 圍牆倒下前 (167)
上榜歌: 竇 (5)

年度男歌手 銀獎 tag

竇 好慘…

連你都反
我今年組合都唔係好想頒
WZA111 發表於 2022-12-27 22:06

如果唔係人 今年一個獎都唔會有

好感動 Gin 十大
暫時撞咗兩個獎
二〇二三年度全女班投票

my little airport >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 組合金獎
69h 發表於 2022-12-27 22:07
most overrated group of the decade
69h 發表於 2022-12-27 22:13

咁誇張?

per se!
bagfgfcde 發表於 2022-12-27 22:06
support 薛薛!
WZA111 發表於 2022-12-27 22:08
竊竊詩值得更多
chachacharlie 發表於 2022-12-27 22:09

仲以為今年per se唔多人like添

咁高分
梨胃言 發表於 2022-12-27 22:09

403係金獎最低

OMG 原來頒緊!Support Yan
616.1314 發表於 2022-12-27 22:12

Hello Hello

年度男歌手 銀獎 tag
Yan 發表於 2022-12-27 22:14

jeanie lee+ jacky=Jer Lau

年度男歌手 銀獎

銀獎:before the night ends (301)

呢兩年好鐘意嘅一把聲音
以為呢種曲風會好快聽厭
但係今年loop足一年依然喜愛
期待日後繼續有好的作品推出

冠軍歌: 輕不着地 (106)
上榜歌: 生命中的美好再會 (106) 疊疊 (69) a melting christmas (20)

-------------------------------------------------------
年度男歌手 金獎
創業難,守業真係更難 (容,2016)

六膠?
Yan 發表於 2022-12-27 22:12

有我笙。。

年度歌曲第四位
HW1  方皓玟 (170)

就說聲we are Hong Kongers yea yea yea
世界太好始終不夠香港這味道

...
Yan 發表於 2022-12-27 21:19

omg 你要同美男子手牽手出走到邊境嗎
二〇二三年度全女班投票