返回列表 發帖
年尾無歌
自plug Time & Faith / daughter 又影響賽果
JasOh103 發表於 2022-12-29 14:51

唔上得即係唔係金獎
金獎怕咩影響賽果

幸兒又讓下人 BARF!

唔上得即係唔係金獎
金獎怕咩影響賽果

kel_kelvin 發表於 2022-12-29 17:48

幸兒又被b害
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

唔上得即係唔係金獎
金獎怕咩影響賽果

kel_kelvin 發表於 2022-12-29 17:48

頒咗wor 女銅二友ma
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

年度國語歌曲

我愛你是一輩子的事
主唱: 李權哲
作曲: 李權哲
作詞: 李權哲
編曲: 李權哲
監製: 李權哲

頒咗wor 女銅二友ma
JasOh103 發表於 2022-12-29 17:55

明顯講緊專輯獎
女歌手獎就算數啦 就算自plug埋第二身 又會有啲咩影響呢 咪都係格硬塞女銅然後話女歌手獎大滿貫

年度MV

意外現場 - Yan Ting
導演: Yan Ting

明顯講緊專輯獎
女歌手獎就算數啦 就算自plug埋第二身 又會有啲咩影響呢 咪都係格硬塞女銅然後話 ...
kel_kelvin 發表於 2022-12-29 18:02

不嬲都無分顏色頒

不如睇我頒完專輯你先決定咁唔咁多野講

年度MV

JasOh103 發表於 2022-12-29 18:02

好似睇住 信 - Gin Lee 拎獎咁

Gin Lee! 啪啪啪! Gin Lee! 啪啪啪!
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:03

好淫
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

年度男歌手 金獎
馮允謙

冠軍歌曲: 冬日寂寞考(Not So Lonely Version), 生不逢時, 報復式浪漫, Freakin'  ...
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:23

好多冠軍歌。。。

不嬲都無分顏色頒

不如睇我頒完專輯你先決定咁唔咁多野講
JasOh103 發表於 2022-12-29 18:03

支持你頒俾Time & Faith塞住我把口

年度專輯
DAUGHTER - 衛蘭

冠軍歌曲: 風靡, 現代戀愛安全手冊
上榜歌曲:
Little Miss Janice, 呼吸之間, 我的視角

年度MV

支持燒車MV

年度女歌手 銅獎
Gin Lee

冠軍歌曲: 剛好, 虛榮, 靈魂之窗, 快歌慢想
上榜歌曲: 明就明

...
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:40

快歌慢想好勁

年度專輯
DAUGHTER - 衛蘭

冠軍歌曲: 風靡, 現代戀愛安全手冊
上榜歌曲: Little Miss Janice, 呼吸之間,  ...
JasOh103 發表於 2022-12-29 18:09

好彩無頒比有街燈嘅Time & Faith

利申: 冇調位 冇加減 一切都係計算之內
JasOh103 發表於 2022-12-28 19:59

榜豬充滿算計
金枝慾孽

好彩無頒比有街燈嘅Time & Faith
梨胃言 發表於 2022-12-29 18:11

Exactly! 如果頒俾佢呢個榜真係摺得

慘 好想公佈三甲分數添

Exactly! 如果頒俾佢呢個榜真係摺得
JasOh103 發表於 2022-12-29 18:12

幸兒又讓人積福積德 支持!

Janice lanb 終於無比某歌手逼害
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

Daughter >>>>> 某不知名女星

Daughter well deserved

年度MV

一燒野就有mv獎

一燒野就有mv獎
Yan 發表於 2022-12-29 19:41

本身MV係《淹悶》(鍾意畫面不停閃過唔同造型,因為好Everything Everywhere All At Once) 因為呢首歌應該要出現喺年尾list
但覺得首歌值得一個更具重量既獎 所以加咗嗰Best (Pop) Solo Performance
(另外都覺得Wanna Be Like You值得有Duo/Group,所以一次過加咗呢兩個獎)

咁MV懸空咗就諗用邊首去頂
本身可以係 差一點十大 嗰首 但啲字幕真心好肉酸
咁又見到Yan Ting既長文 加上佢自己做導演 又燒車 (致敬Gin) 又幫Gin拍過咁高質既MV
再加上首歌又咁好聽 都係抵入年尾list…所以就決定頒俾佢

決定等陣公佈三甲分數
12點公佈7首得獎歌曲! (因為榜主聽日放工後要玩)

Daughter >>>>> 某不知名女星
WZA111 發表於 2022-12-29 18:43

So true, 不知名女星 = Cath
狗03咁都俾佢入三甲唔俾Janice wtffff

年度國語歌曲

我愛你是一輩子的事
主唱: 李權哲
作曲: 李權哲
作詞: 李權哲
編曲: 李權哲
監製: 李權哲

...
JasOh103 發表於 2022-12-29 17:59

耶杯北!!!!!

又幫Gin拍過咁高質既MV
JasOh103 發表於 29/12/2022 20:16

想講大豆腐MV佢係導演
Dear Secret佢只係監製

想講大豆腐MV佢係導演
Dear Secret佢只係監製
jcbartleby 發表於 2022-12-29 20:22

監製都好重要啊

大豆腐都好精彩 起碼有記憶點過好多MV

本身可以係 差一點十大 嗰首 但啲字幕真心好肉酸
JasOh103 發表於 2022-12-29 20:16

虛榮Lyric Video
原來十大不入

年度新人
金獎
Cloud 雲浩影 [516]
冠軍歌曲: 願望之翼 [148], 氣流 (feat. AF) [154]
上榜歌曲:
到了那裏就對吧 [98], 密切接觸者 [116]

銀獎 COLLAR [421]
冠軍歌曲: OFF/ON [142]
上榜歌曲:
Call My Name! [134], Never-never Land [56], Gotta Go! [89]

銅獎 張蔓莎 [363]
冠軍歌曲: 剎那的 [148]
上榜歌曲:
到時見 (feat. Lewsz) [65], 未算壞 [51], 未算壞 [99]

優異獎 moon tang [358]
冠軍歌曲: lately [149]
上榜歌曲:
i hate u [94], i love u [72], bad weather [43]

優異獎 CY陳宗澤 [116]
冠軍歌曲: 滴滴金 [116]

留名睇虛火低過154

年度組合
金獎 COLLAR [421]
銀獎 The Hertz [420]
銅獎 石山街 [208]
per se [165]
陳輝陽 x 女聲合唱 [16 ...
JasOh103 發表於 2022-12-29 21:35

457 謝安琪

年度組合

分紙好精彩 兩年前既留言仲用得著

見到個分想講句辛苦你了

分紙好精彩 兩年前既留言仲用得著
kel_kelvin 發表於 2022-12-29 21:38

本來lead咗大半年㗎 到虛火都仲係大拋離 點知之後佢俾老闆billy
靈魂之窗好好聽 自plug咗 明就明 & 靈魂之窗 已經夠追
on07111 發表於 2022-8-1 06:01

原來唔夠追

原來唔夠追
on07111 發表於 2022-12-29 21:48

原來幸兒錯過了沒法再追

決定等陣公佈三甲分數
12點公佈7首得獎歌曲! (因為榜主聽日放工後要玩) ...
JasOh103 發表於 2022-12-29 20:18

榜豬:我要玩

年度組合

禾領贏一分 3位608 計得咁盡牙

下年個個都608啦不如

年度組合

虛榮同分排第三is ready!
kel_kelvin 發表於 2022-12-27 14:51

The accuracy

下年個個都608啦不如
ed8671ed 發表於 2022-12-29 22:18

個個都三甲質素咪個個都608囉

禾領贏一分 3位608 計得咁盡牙
小伙子. 發表於 2022-12-29 22:13

re Gotta Go就係咁解
如有雷同 純屬巧合

個個都608 唔通個個都608咩

榜豬:我要玩
John 發表於 2022-12-29 22:00

玩啦玩啦咁想玩

見到個分想講句辛苦你了
Yan 發表於 2022-12-29 21:41

辛苦excel 我唔辛苦

457 謝安琪
Wonders 發表於 2022-12-29 21:36

好勁 三冠贏咗女金 女銀

Well deserved!!
希望可以拎埋AOTY
CunninG 發表於 2022-12-29 16:09

little fires everywhere - Single?

耶杯北!!!!!
weiquan 發表於 2022-12-29 20:21

太好聽了!!!