返回列表 發帖
OMG 溫柔暗號好正

Track 9 deserves 派台

Track 9 deserves 派台
bagfgfcde 發表於 2022-12-19 10:53
即講即派

我幾鍾意 Ghost 聽竇已經幾鍾意 cehryl 個 feel, Janice 唱又好

即講即派
liwaynejason 發表於 2022-12-19 12:30

明智選擇

另外鍾意 track 2, 4, 8

明智選擇

另外鍾意 track 2, 4, 8
bagfgfcde 發表於 2022-12-19 12:34
唔爭在講 4係我十大 2都好好聽 135之前一路聽都係覺得麻麻 6789就真係要聽耐啲先講 不過我初聽就真係幾鍾意6嘅

份約到六月,唔知係咪真係唔續約。
Life was a willow and it bent right to your wind.

sshhh…好癲 比呼吸之間更加平靜治癒 呢張碟今年叱咤竟然半個獎都冇

sshhh…好癲 比呼吸之間更加平靜治癒 呢張碟今年叱咤竟然半個獎都冇
LamEL 發表於 2022-12-19 14:07

同樣係一年內plug晒嘅碟
但17年就...

我覺得呢隻碟派錯歌
track 6 同 9 真係好聽過某啲派咗台嘅歌
雖然唔派track 6 應該係因為C尊
Canto Music Picks 2024 Week 12
#1 神算 方皓玟

8>2/6>7/9>4>>>1/3>>>>>>>5
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

有心無力,最悶專輯無議

轉型行性感路線不錯。。
kk8733 發表於 2022-12-18 17:46

https://www.hk01.com/article/848667?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

《ghost》好聽!
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

溫柔暗號

Ribbon

Ghost

sshhh...

有心無力,最悶專輯無議
lmml4 發表於 2022-12-19 19:55

MOMENTO先最悶專輯無議wo

MOMENTO先最悶專輯無議wo
Kfmusic 發表於 2022-12-20 03:21

明明每首歌都七個字咁得意咁有心思邊度悶喎

反OT:隻碟喺主流嚟計都算係咁

明明每首歌都七個字咁得意咁有心思邊度悶喎

反OT:隻碟喺主流嚟計都算係咁  ...
WZA111 發表於 2022-12-20 08:24

SEVEN 先係你講緊嘅強逼症福音喎

反OT: 支持Janice出福音大碟
在這畢生不滅 無極的狀態

8>2/6>7/9>4>>>1/3>>>>>>>5
FoldCC 發表於 2022-12-19 19:29

我咁排
sshhh… > 風靡 > LMJ > Ghost >> 溫柔暗號 > Ribbon >> 呼吸之間 > 我的視角 >> 現代戀愛安全手冊

SEVEN 先係你講緊嘅強逼症福音喎  

反OT: 支持Janice出福音大碟
losyes 發表於 2022-12-20 09:05

原來得五首歌 太少聽冇留意
希望樂壇多啲有概念嘅大碟

其實之前四首派台歌都係一般,無加入play list。不過既然出碟,把聲又靚到暈,都會支持實體嘅。

Sshhh…力壓呼吸之間成為我的全碟最愛,岑寧兒交出最出色的創作。
這張碟輕鬆成為衛蘭在華納時期的最強作品

Janice幫女歌手爭口氣

溫柔暗號 幾好聽幾舒服
好鐘意 我的視角
Shhh 有少少失望
整體黎講全碟算唔錯

我都鍾意 我的視角, 蘭式鼻音好聽
serrini果首入左碟都好聽左, 個feel夾埋 8, 9, 好岩夜晚一個人聽

Ribbon 正

新歌聽最多溫柔暗號。。。

恭喜衛蘭出碟
為了來年安歌 拼命無恙

Janice透露今年會暫別香港 一段時間,因為她向公司請了假到洛杉磯修讀音樂。她說本來想去一年,但公司認為時間太長,如果半年還是可以,但條件是她要帶作品回香港。

仲有咩講????

Janice透露今年會暫別香港 一段時間,因為她向公司請了假到洛杉磯修讀音樂。她說本來想去一年,但公司認為 ...
WZA111 發表於 2023-1-1 19:55

蘭b完咗約。。。公司放棄咗佢。。。

蘭b完咗約。。。公司放棄咗佢。。。
Yan 發表於 2023-1-1 21:13

公司迫佢要脅佢

Janice透露今年會暫別香港 一段時間,因為她向公司請了假到洛杉磯修讀音樂。她說本來想去一年,但公司認為 ...
WZA111 發表於 2023-1-1 19:55

唱片公司都幾harsh,不過在商言商又無可厚非
咁即係Janice唔會轉公司啦

Janice真係會走咩。。。

SACD is coming

而家先知原來甲音樂連實體唱片都俾埋環球負責
仲以為只係做數位添
===========
補:其實Daughter隻碟啲編曲大部分都幾災難吓,
     上隻single collection好好多
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

回復 79# WZA111

華納要靠蘭B翻大陸開show跑數賺錢,通關啦,好快要返去巡迴了
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  WZA111

華納要靠蘭B翻大陸開show跑數賺錢,通關啦,好快要返去巡迴了 ...
babyshark 發表於 2023-1-11 19:19

衛蘭要去外國讀書半年。。。

回復  WZA111

華納要靠蘭B翻大陸開show跑數賺錢,通關啦,好快要返去巡迴了 ...
babyshark 發表於 2023-1-11 19:19

去外國讀書呀,巡迴條鐵咩。
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌