返回列表 發帖
可唔可以唔好再浪費資源出歌
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

我也看這書每當苦惱
我也不懂得心的全部
bagfgfcde 發表於 2022-11-25 00:39

omg cath原來係mla stan

有得聽了

7月24日大道 - 黃妍
全日狂聽(5分)  32.52% (40)
有緣先聽(1分)  36.59% (45)

5fun數目同上一首差咁遠

有得聽了

5fu ...
GaracyTan 發表於 2022-11-25 00:57
我未投 唔好睇少鹽粉發力

5 fun! 聽完失眠藥播覺得Oscar講得好啱!好有希望嘅作品!

5 fun! 聽完失眠藥播覺得Oscar講得好啱!好有希望嘅作品!
liwaynejason 發表於 2022-11-25 01:18

心中只有夢 一天終再聚 未來在望

心中只有夢 一天終再聚 未來在望
GaracyTan 發表於 2022-11-25 01:26
好老。。。search左先知乜黎嘅 邊似我鹽係新生代索尼一姐

好老。。。search左先知乜黎嘅 邊似我鹽係新生代索尼一姐
liwaynejason 發表於 2022-11-25 01:28

我餃做咗環球一姐咁耐都未出聲
反ot:好聽過714

我餃做咗環球一姐咁耐都未出聲
反ot:好聽過714
GaracyTan 發表於 2022-11-25 01:46
點解佢叫餃
我應該小人、十字歌、呢首都俾咗5分
714唔記得左 可能4

點解佢叫餃
我應該小人十字歌呢首都俾咗5分
714唔記得左 可能4 ...
liwaynejason 發表於 2022-11-25 01:50

蝦餃媽
1 5 未投 想俾4但係唔想做第一個

係今年嘅作品令我對佢改觀
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

kosuzu_redox 發表於 2022-11-25 04:43

變得樂觀定悲觀
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

同上一首一樣comment: not the worst 不過呢首仲平
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

錄音版好過 live 好多 曲詞唱都不俗 今年食餬之作 5fun

如果一個人可以比十次分 我願意比多九次一分
kevin2011 發表於 2022-11-20 22:03

今次曲詞唱都正 但live版就唔好唱得咁作狀就好啲 另外咁遲先出streaming 搞到好多未聽過就比1 fun 有點兒兒嬉

錄音版好過 live 好多 曲詞唱都不俗 今年食餬之作 5fun
hkwilliamsiu 發表於 2022-11-25 07:42

歌女同7月24日先係食餬作WO, 但唔谷. 呢首個MELODY 咁冇起伏,有D似和好, 只係VOCAL 係佢能力之內  (但都好過陰宜今年D 歌)

有得聽了

5fu ...
GaracyTan 發表於 2022-11-25 00:57

演繹好細膩 配上真摯感情
5分唔夠畀 今年女歌手靠晒cath

評分人數

SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

btw最後一段降key,幾有趣

呢個時侯先出歌

變得樂觀定悲觀
John 發表於 2022-11-25 06:16
比容祖先更樂觀!
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

仲係超越唔到牆身有裂、崩壞質素

點先可以唱得咁難聽就有面皮話自己一定要行實力派

為甚麼她每一次出歌都不是她自己一個人創作?

為甚麼她每一次出歌都不是她自己一個人創作?
caseline 發表於 2022-11-26 20:54

江郎才盡又唔想撇低唱作人身份
太陽花 純真柔弱
10月3日 9點半 美麗戰場

仲係超越唔到牆身有裂、崩壞質素
Kfmusic 發表於 2022-11-26 06:19

出埋啲狗屎垃圾都有903播架啦 使鬼認真
太陽花 純真柔弱

呢首真係好悶 雖然無十字歌咁難聽
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

江郎才盡又唔想撇低唱作人身份
kevin2011 發表於 2022-11-27 02:26

認真想問隻鹽其實有冇試過自己寫晒一首歌見街
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

ricnature 發表於 2022-11-27 20:16

新人出道果堆?曲詞包辦埋

另外我唔明首首同人co-write有咩問題?
歐美最hit果堆唱作歌手9成歌曲都係co-write啦
係咪得香港樂迷對香港樂壇嘅視野咁狹窄,要首首歌自己作哂先叫ok?

新人出道果堆?曲詞包辦埋

另外我唔明首首同人co-write有咩問題?
歐美最hit果堆唱作歌手9成歌 ...
米色蘇 發表於 2022-11-27 21:12

最大質疑聲音係佢到底有無co過,係咪喺隔離妹2,3粒音就當co左
太陽花 純真柔弱

最大質疑聲音係佢到底有無co過,係咪喺隔離妹2,3粒音就當co左
kevin2011 發表於 2022-11-28 02:44

你又知?
你係佢間studio裝咗偷聽器呀,定伏係牆到偷聽偷睇佢點作曲?

其實幾好聽但佢做咩越唱越差
上首724已經麻麻地 今次好似冇執過就出街咁
Week 13
冠軍歌:李幸倪 - DIff.

上首724已經麻麻地 今次好似冇執過就出街咁 ...
Daabinlo 發表於 2022-11-28 10:43

可能係一take過

上首724已經麻麻地 今次好似冇執過就出街咁 ...
Daabinlo 發表於 2022-11-28 10:43

近年尾,急住爭獎係咁架啦
同埋對上幾屆既女銀第二年都白果,可能覺得死lur到個女銅返黎就寧舍不同掛
太陽花 純真柔弱

ricnature 發表於 2022-11-27 20:16

偷時間的人/小鹿咩咩咩
但買view

但我滿身污垢 似某道惡臭

曲幾好聽但D歌詞好鬼悶,勵志有好多嘢可以寫,點解要寫得咁平庸
I dig my fingers in expecting more than just the skin~

呢首幾好聽呀,詞係悶咗啲,整體好loop,4分。
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

其實首歌真係唔差吖

kosuzu_redox 發表於 2022-11-25 04:43

睇少咗排cm同連登已經改觀
Ot: 幾時開反烏托邦po