返回列表 發帖
JUST GO, 明日之迷. 一凍一熱,半死, 好情人打倒哂AL出的所有歌
gordon0807 發表於 2022-11-18 12:32

有幾首仲要都係Edward Chan做監製,但出到嚟嘅效果爭咁遠

我想講姜b嘅唱跳演技根本就係陳偉霆嘅package嚟,但唔知點解姜b會咁受歡迎 ...
米色蘇 發表於 2022-11-18 23:05

其實陳偉霆跳唱都比果位巨星稍微好DD.....不過係宣傳做得好好,當年真係吾覺WILLIAM 有D太多宣傳。 但個團係成間電視台SUPPORT 再加一D 瘋向

其實佢唱歌真係好難聽

其實佢身邊冇人同佢講佢唱歌真係好難聽咩?!

自摸同屌地都好L肉酸

其實陳偉霆跳唱都比果位巨星稍微好DD.....不過係宣傳做得好好,當年真係吾覺WILLIAM 有D太多宣傳。 但個 ...
hkbaby 發表於 2022-11-18 23:20

William 全身都好太多吧
不過一開始seven 左返唔到轉頭
【This is MC】澳門見

lemontea1069 發表於 2022-11-20 06:24

係,的士係個人形象有問題,其實我覺得跳得幾好睇,唱就
Follow my IG: @delightcantopop

delightcantopop 發表於 2022-11-20 14:36

薑仲難聽啦 拜神咀UP UP 當唱歌。 威廉係把聲好難聽,但反而吾多走音。
你講埋樣,我都寧願睇威廉。
根本12件係完全過份吹捧。
我睇反日本真靚仔男團好過

等睇10年後有人懷念AL唱得唔好但係跳得好好睇
在這畢生不滅 無極的狀態

等睇10年後有人懷念AL唱得唔好但係跳得好好睇
losyes 發表於 2022-11-20 14:55

FFX SUGAR BABY 準備開始懷念未? BTW 威廉仲跳唱緊,未需要懷念

FFX SUGAR BABY 準備開始懷念未? BTW 威廉仲跳唱緊,未需要懷念
hkbaby 發表於 2022-11-20 15:15

08 年都男女新金都仲活躍大中華樂壇

自摸同屌地都好L肉酸
miinlok 發表於 2022-11-20 05:27

物以類聚
要有真誠嘅人出現佢身邊好困難

物以類聚
kenneth 發表於 2022-11-20 16:34

好似有實驗話,如果日日同一個人講同一反說話,當事人會真係相信句說話係事實

關智奔
陳委庭
袁委豪
盧罕庭

樂壇四大唱將

副歌 reminds me of 明年新人不是我, 原來都係 徐浩 有份作曲

其實錄音又無大問題,總好過首首爛聲照出
曲詞俗少少都算,起碼(表面上)佢駕馭到

但用小學地址做歌名,內容就長氣情歌又毋忘初衷,計得太盡囉
要對小學幾無感先會願意求其塞落去首side track度

其實錄音又無大問題,總好過首首爛聲照出
曲詞俗少少都算,起碼(表面上)佢駕馭到

但用小學地址做歌名, ...
LushKillYourMus 發表於 2022-12-2 09:56

新歌《永順街39號》原名是《遺憾日常》,而主意是來自因為歌曲主旨是愛情和初衷的遺憾,故Anson Lo錄音時浮現自己六年級的初戀故事,但他與初戀女同學仍有聯絡,原本更想以初戀名字命名歌曲,但最後選擇尊重對方而放棄,改為使用初戀拍拖發生地的街名也有標誌性。他透露當時自己主動追高冷型的對方,追了一段時間才成功,而二人當時拍小細節也放到MV中。

延伸閱讀:10同性戀仔仔四人出櫃前曾交女友:依家見到靚女都會望
在這畢生不滅 無極的狀態

自摸同屌地都好L肉酸
miinlok 發表於 2022-11-20 05:27

成日係度扭佢條蛇腰真係好核突, GOGO BOY 都好睇過佢   想睇佢台上表演落妝

新歌《永順街39號》原名是《遺憾日常》,而主意是來自因為歌曲主旨是愛情和初衷的遺憾,故Anson Lo錄音時 ...
losyes 發表於 2022-12-2 10:10

或者呢幾年無問題
但如果一段關係過程會令你隨意講出「毋忘初衷」或「支持香港XX」
咁真係好緊要?

原來留一天同作品說話都改得幾好

歌名無咗39號會好啲  回憶中的永順街都幾好

新歌《永順街39號》原名是《遺憾日常》,而主意是來自因為歌曲主旨是愛情和初衷的遺憾,故Anson Lo錄音時 ...
losyes 發表於 2022-12-2 10:10

笑咗...佢話首歌本身用個女仔名...但要保護唔出得...但又係訪問話當年拍拖全校都知
    咁係人都知個女仔係邊個啦...不如唔好用呢個topic...

其實應該學老公處男作歌名叫《永順街遺憾日常事件》

悶歌一首,聽完都唔知邊個唱
Harvard都不可教導

主主真係唱哥好唔掂,感情冇投入,VOCAL好壓聲,神徒其實唔洗要耳仔,總之主主一出就讚囉。

成日係度扭佢條蛇腰真係好核突, GOGO BOY 都好睇過佢   想睇佢台上表演落妝 ...
快劍俠 發表於 2022-12-2 10:11

美荃唱LIVE 都會扭,仲好睇過AN盧好多

笑咗...佢話首歌本身用個女仔名...但要保護唔出得...但又係訪問話當年拍拖全校都知
    咁係人都知個 ...
K2022 發表於 2022-12-2 13:59

咁係幾震撼, 同個女仔拍完拖曲左, 我都鄧個'女仔'慘

真係好難聽

好flat,明明首歌唔難唱都唱成咁,真係冇氣咁,不過已經係今年比較好的作品,2分。
Ambrose's WK12 無答案|說走就走|召喚絲

物以類聚
kenneth 發表於 2022-11-20 16:34

佢身邊果11個都唔係唱得好聽幾多...

佢身邊果11個都唔係唱得好聽幾多...
lorbat 發表於 2022-12-19 12:36

根本12個冇一個好聽....係JER CD 仲可以見得下人。鐘意得佢地,就吾好當佢地歌手

出返跳唱算啦

一般

評分人數

呢首歌瘋狂喺我睡夢徘徊
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

boy4dudes 發表於 2023-1-9 21:38

CC十大(甚至至尊)預定(嘔
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

慢歌還好

lemontea1069 發表於 2022-11-20 06:24

但姜都好7 好多中國用語

但姜都好7 好多中國用語
kenneth 發表於 2023-1-10 03:45

咁你覺得邊個7啲?

咁你覺得邊個7啲?
米色蘇 發表於 2023-1-10 04:16

姜

delightcantopop 發表於 2022-11-20 14:36

起碼有首do you wanna dance過得去可以聽下
姜...

CC十大(甚至至尊)預定
mictong 發表於 2023-1-9 21:55
CC 十大 MIRROR 已 booked: WAA 永順街 作品 喘息 (Edan 似趕唔切, Jer 狂人後被自己台全 banned).

難聽到喊
逐粒字咁唱唔代表有感情
其實佢啱唱歌咩?唱親都喊

聲底真係無可救藥
有啲人真係唔適合唱歌
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

不可愛教主>Megahit>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>呢首
Aliens,明荃之友

要做香港樂壇魔音請自便,選擇權喺自己到
Aliens,明荃之友

不可愛教主>Megahit>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...
huntergon 發表於 2023-5-1 21:21

不可愛教主與Megahit vocal也很難聽呢
准我 長埋地殼 令這土壤 鋪上
前人踏過足跡