返回列表 發帖

永順街39號 - 盧瀚霆

單選投票, 共有 150 人參與投票
23.33% (35)
2.67% (4)
6.00% (9)
4.67% (7)
63.33% (95)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: nellyw

派台日期: 12/11/2022

作曲:徐浩
填詞:黃偉文
編曲:黃兆銘
監製:Edward Chan / 黃兆銘

時間沒法 融化的恨
共你分開剎那 從此宣告 完了吧 快樂人生

難以用愛 填滿這道缺陷
就似高峯過了
餘生只見 末日靠近

為証實放下你 不斷轉換情人
和同伴 一講起你 卻仍然不忿

如沒有你 今生再帶誰回家 皆一種折衷
就算可愛 難成最愛
熱吻中 亦滿面愁容
旁人多好 比起你 太普通
要是當天 牢牢相擁
或已經一起 過了完美的 很多秋與冬

唯願與你 牽手到老 其餘的 拉扯皆折衷
想將就 愛旁人 有你在我心 誰亦沒有用
上秒鐘 說淡~忘 下秒鐘 一翻風 又劇痛
就算可 撐下~來
但最好那未來 已落空~

沒你在故事裡
生活那樣迷濛
模糊地 不哭不笑 無力再感動

就算可愛 難成最愛
熱吻中 亦滿面愁容
世事多舛 韶華匆匆
獨你這一章 最美亦最痛

日常亦記起 當天的各種
二人共有的 逸事及傳統
你會託夢回來
陪住 我在 思憶 那套房中
多麼想按熄 牀畔的鐘
好好跟你 停留在那夜~ 熱戀中~

就算可愛 難成最愛
熱吻中 亦滿面愁容
世道嘉許 「毋忘初衷」
但我的初衷 卻壓住我心 一碰眼又紅

唯願與你 牽手到老 其餘的 拉扯皆折衷
想將就 愛旁人
騙個易騙的 都欠缺自信
上秒鐘 說淡~忘 下秒鐘 不小心 又失控
貌似一切健~全
但最深愛是誰 已落空~

We All Are+幕後花絮+…
大雜燴

咁快120萬views...

不可愛教主係最好
再將我相信的如煙火般綻放

其實vocal進步咗好多,成首歌聽得幾舒服
個MV真係有睇到眼濕濕,教主啲演技唔錯

vocal、咬字係有啲進步,但都幾悶

Anson Lo慢歌真係唔係強項
不過今次係ok
Vocal進步唔少

首唱live都ok喎,唱得幾穩,AL真係進步咗

首歌唱比軒仔聽?

以佢作品黎講 個人覺得暫時最好都係EGO

呢隻雖然好k,但總唔能夠全部都係快歌,佢係需要一首狗血情歌去擴大個fanbase,所以呢首係恰到好處
MV都好好睇!

我覺得有進步
不過都係更加鍾意舊年啲歌
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

世道嘉許 毋忘初衷
但我的初衷 卻壓住我心 一碰眼又紅

三年了
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

歌詞好一般 曲不錯唱有進步 整體中規中矩 3fun

WE ALL ARE 2.0 黎架?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

唔知佢幾時先可以出返首Burn Out級別既歌呢
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

無1FUN咁差嘅 起碼好過快歌
但啲咬字就真係 粒粒字都無尾音嘅
陳監製好求其lol
WK14 1)中二寄生魂 2)七點半鐘的陽光 3)今晚抹掉你
WK15 1)在最好的時間做最好的你 2)Chosen Family 3)黑玻璃

電台聽到, 真係好似kaho Experiment D歌 果隻唱K腔

爛聲王無誤

903會播到出年?

唔知佢幾時先可以出返首Burn Out級別既歌呢
FoldCC 發表於 2022-11-14 13:36

你共我大概 太易太易吹射
在這畢生不滅 無極的狀態

K2022 發表於 2022-11-13 23:51

慢歌嚟咖喎 CHING lol
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

回復 23# Nicholas

我知... 我意思係叫佢唱返快歌算啦

903會播到出年?
K2022 發表於 2022-11-14 20:40

似會出年年頭冠
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

回復 25# CyrusLing

似啊

903會播到出年?
K2022 發表於 2022-11-14 20:40

還掂無獎 不如ban

電台聽到, 真係好似kaho Experiment D歌  果隻唱K腔
people 發表於 2022-11-14 15:29

咁嘉豪好好多喎
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

咁嘉豪好好多喎
leroyjaime 發表於 2022-11-15 18:52

拎唔到嚟比 while 上次cc AL 唱過兩三首kaho都要降key仲要搞唔掂
Nick's Music Selection 2024 (Week 16)
1. Diff. - Gin Lee  2. 善良的我們 - 蔡健雅  3. 低調 - 張天穎

Chorus 第一句好似StepHY 首陪著我走

拎唔到嚟比 while 上次cc AL 唱過兩三首kaho都要降key仲要搞唔掂
Nicholas 發表於 2022-11-15 19:45

Kaho 唱 live 好好多

Kaho 唱 live 好好多
mm90389 發表於 2022-11-16 09:27

呢個一定咖啦 而且我覺得al呢首應該都好難唱到live
    個cd ver都勉強合格嘅不過 (對佢嚟講)

唔講live真係同洪嘉豪差唔多
嘉茵 vs 家欣的時代來臨了

估唔到咁多haters 比一分

唔講live真係同洪嘉豪差唔多
ifeinano 發表於 2022-11-16 12:27

Kaho自己開show重要係好睇好聽
一年出十首歌或以上
要比都唔會係同呢個盧姓人物比啩
起碼比同門mc

真係好難聽... 評都懶得評, 冇可聽GE 元素

其實佢真係唔適合唱歌...

vocal而言進步咗好多,曲詞雖然一般但係整體仍然完勝上幾首快歌(雖然要完勝並唔難
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

真係好難聽... 評都懶得評, 冇可聽GE 元素
快劍俠 發表於 2022-11-17 11:43

成TEAM 真係得JER 叫可以聽下 限CD VERSION

唱得幾難聽下。
要放開你 才隨時能掛念你

佢都係專心做返廣告從業員好的

心稔,其實AL都紅到ge 時候,當年點解 狄易達 會紅吾到?
2位個樣,化妝後都差不多,但唱同跳,美狄 就真係好top。 生不逢時?

心稔,其實AL都紅到ge 時候,當年點解 狄易達 會紅吾到?
2位個樣,化妝後都差不多,但唱同跳,美狄 就真係 ...
hkbaby 發表於 2022-11-18 11:13

會唔會係陳偉霆帶衰左個頭

Nicholas 發表於 2022-11-18 11:24

應該係天堂鳥帶衰 不過,本身天堂鳥其實論外型,身高(唱就差不多)有過而無不及,不過第一首歌seven 左就番吾到身。

JUST GO, 明日之迷. 一凍一熱,半死, 好情人打倒哂AL出的所有歌

命水既野控制唔到
【This is MC】澳門見

人地有大大個電視台捧點同
只不過係做左第二個tvb小生

人地有大大個電視台捧點同
只不過係做左第二個tvb小生
lorbat 發表於 2022-11-18 12:38

甘同早2年 訊號王拎人氣王有咩分別?

唱得幾難聽下。
Gary 發表於 2022-11-17 22:14

慢歌完全突顯佢把聲GE 所有缺點,首歌已經係極低難度,好似阿SA 唱開果D 年年,明明  兒歌級教材。真係冇考慮分數GE 需要,吾使稔

Nicholas 發表於 2022-11-18 11:24

我想講姜b嘅唱跳演技根本就係陳偉霆嘅package嚟,但唔知點解姜b會咁受歡迎