返回列表 發帖

Take A Breath - 馮允謙

單選投票, 共有 88 人參與投票
68.18% (60)
10.23% (9)
7.95% (7)
2.27% (2)
11.36% (10)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 03/10/2022

曲:馮允謙 / T-Ma馬敬恆
詞:Oscar / 馮允謙
編 / 監:T-Ma馬敬恆

笑吧 自拍一張 記往昔閃閃發亮
抱吧 撫慰了哀傷 再去找新的去向
我知 無謂繼續 若再拖 你與我都會受傷
我想 凝住漂亮

分開 大概比一起註定更難
無奈是 沒法不開口 趁未晚
Take a breath cos we wanna feel brand new
Take a breath try to feel brand new
糾結的 才不拉扯
Take a breath, Take a breath

今日 換了身份 也是最親厚關係
你抱緊 新的一位 我在遠處會微笑到底
那些 陳舊片段 在這刻 收得起 多美麗
錯的 全部也別計

分開 大概比一起註定更難
無奈是 沒法不開口 趁未晚
Take a breath cos we wanna feel brand new
Take a breath try to feel brand new
糾結的 才不拉扯
Take a breath, Take a breath

來數三聲放開兩手 痛要徹底
留心底
I’ll take the pain till it gets better

(Take a breath) Take a breath
(Don’t look back) Don’t look back
(Straight-ahead)
Take a breath cos we wanna feel brand new….
(Take a breath, don’t look back)
Take a breath and don’t look back
Take a breath, take a breath
(Take a breath)
(Don’t look back)
(Straight-ahead)

今年jay fung一plug比一plug高質, 男金for sure

5 分for sure! 等MV同今晚串流平台ver~
希望呢首903肯播下俾個唱作金比jay

這首歌好的驚人,放作今年第二plug估計能十大前三…

呢啲先係架嘛

JF 生不逢時, 對手太強, 自己公司又要谷女歌手
希望繼續儲多 D 人氣

今年jay fung一plug比一plug高質, 男金for sure
我係Pika 發表於 2022-10-9 18:55

呢首值至尊

希望繼續儲多 D 人氣
hissorhk 發表於 2022-10-10 00:09

至尊歌不遲也不早就真

首歌高汁

至尊會唔會吹得太過份
魂冇影啲歌真係好難聽

希望繼續儲多 D 人氣
hissorhk 發表於 2022-10-10 00:09

對手唔強呀
係電台死播爛播啫

首歌高汁
H4zard1c 發表於 2022-10-10 00:24

首歌好有層次
聽聽下就眼濕濕囉乜事

福音歌feel

對手唔強呀
係電台死播爛播啫
jasonng 發表於 2022-10-10 00:51

一個underrated.另一個overrrated,歌同唱功都係

好大氣好grand嘅感覺

今年一首高質過一首
真正男金

好大氣好grand嘅感覺
hamster 發表於 2022-10-10 08:54

第一下係外國歌手唱live嘅feel

我知 無謂繼續 若再拖 你與我都會受傷
我想 凝住漂亮
呢個位有D 似JW 自由飛翔, 而自由飛翔係家HIM 作
但我都希望JAY FUNG 金大於林家HIM

對手唔強呀
係電台死播爛播啫
jasonng 發表於 2022-10-10 00:51

第一次就 7 場紅館加坊間好評如潮, 咁都唔強...? 你睇下欣宜搞完第一次紅館 SHOW, 冇人記得咁滯

5FUN
第4PLUG 完勝今年頭3PLUG
首歌好外國歌FEEL, 但又UP唔出似邊首

真係似外國歌feel 反而尼首有少少新鮮感 如果系年頭第一plug會岩啲
I love Canton pop music

第一次就 7 場紅館加坊間好評如潮, 咁都唔強...? 你睇下欣宜搞完第一次紅館 SHOW, 冇人記得咁滯 ...
hissorhk 發表於 2022-10-10 11:58

最弊 d 歌唔強呢
唱就更加不值一提

呢首用耳機聽勁有層次

評分人數

第一下係外國歌手唱live嘅feel
rainbowycc 發表於 2022-10-10 10:11
Yes, 好正
1. 期待英文版
2. 好想聽 Gin Lee 翻唱 / 同 Jay Fung 合唱

好正
果然只有jay fung可以超越jay fung
期待下年紅館
在這畢生不滅 無極的狀態

今年最正呢plug,呢首先至值得五台冠
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

JF就係品質保證

今年最正呢plug,呢首先至值得五台冠
mictong 發表於 2022-10-10 23:48

呢plug值5台雙周冠

好正
果然只有jay fung可以超越jay fung
期待下年紅館
losyes 發表於 2022-10-10 23:41

紅館唱呢首一定好震撼

呢首聽到起雞皮 5 fun大歌
長命先可以撐過去
痊癒中 應該多喝水

呢首聽到起雞皮 5 fun大歌
kennyycfai 發表於 2022-10-11 10:50

5分比率好高

5分

評分人數

個人覺得冇今年其他plug咁突出

幾鍾意後面D編排,Jay一貫都有質素保證,希望熱播唱作金成功食糊,今年都幫好多歌手寫歌,好productive
following Terence lam

JF就係品質保證
wongcw25 發表於 2022-10-10 23:49

同意

幾鍾意後面D編排,Jay一貫都有質素保證,希望熱播唱作金成功食糊,今年都幫好多歌手寫歌,好productive ...
kelvin221 發表於 2022-10-12 10:31

如果男歌手同唱作都輸俾林家謙都幾慘

回復 37# clay

今個禮拜睇樣都唔知上唔到上到,要播多一兩次先得,如果唔是又被人追多10+次,寰亞快D發力谷下啦,都是些微差距的
following Terence lam

今年前兩plug個人麻麻,但缺席同呢首都好唔錯...
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

回復  clay

今個禮拜睇樣都唔知上唔到上到,要播多一兩次先得,如果唔是又被人追多10+次,寰亞快D發力 ...
kelvin221 發表於 2022-10-12 16:32

好似好忟水
希望掹車邊會上到

好似好忟水
希望掹車邊會上到
rainbowycc 發表於 2022-10-12 16:49

然後個個星期都低位

然後個個星期都低位
wchild 發表於 2022-10-12 17:06

同給缺席一樣

呢首對我嚟講有少少慢熱
旁人冷語為何一起旁人勸我心死 你更失控我更喜愛怪人像你

唔知Jay呢首有無得落棺走勢爆冷至尊+五台雙週
Oh~Wo~Yeah~~~
Wk36 1-6 花見之酩 2-4 一了百了 3-2 日常事故劇場

唱作金

呢首好聽呀! 鍾意連住little fires everywhere 一齊播~

唔可能唔係五分

即刻同我5台冠
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

903咁就走咗
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

原來下plug me and the moon 還正
I love Canton pop music