返回列表 發帖

[Aug/24/2022] 阿媽有咗第二個 電影原聲專輯 - OST (CD)

歌手:群星
唱片名稱:阿媽有咗第二個 電影原聲專輯
唱片封面:

推出日期:2022/8/24
唱片類型:CD

TrackList:
CD
1. 美鳳的一天
2. 未來 - 陳宗澤 林芷欣 文浚彥 王樂行 羅文澤 曾倩 謝詠恩 謝文瀚 程曉敏 梁晞娜
3. Fat boy’s got talent
4. 還未來
5. 從後一箍 前面一搶
6. 漂游
7. 方晴來了
8. 同床
9. Jonathan’s Soliloquy – 柳應廷
10. 一號種籽 - 姜濤
11. 恨…回家
12. 秘密I
13. 我媽有咗第二個
14. Goodnight Mama
15. 十萬火急
16. 十萬屎急
17. 愛回家 – 古巨基, 姜濤
18. 秘密 II
19. 誰來說晚安
20. 看得見的幸福
21. 我和我的兒子
22. 孤獨病 - 姜濤  (MAMA’S AFFAIR version)
23. 有空來探我吧
24. 風雨欲來
25. Once
26. 風雨不改 - 姜濤 (電影 阿媽有咗第二個 主題曲)
27. Jonathan's Soliloquy (revisited)
28. 今天只做一件事  - 姜濤
29. Jonathan's Soliloquy (Stop Me Thinking)- 柳應廷

現正熱烈上映的香港電影 阿媽有咗第二個 由彭秀慧編劇及執導,毛舜筠、姜濤、柳應廷領銜主演,岑珈其、鄧麗英主演。也是姜濤和柳應廷首部主演電影。即將推出之電影原聲專輯合共收錄29首曲目。內附精美相集。當然唔少得由姜濤(方晴)主唱嘅電影主題曲’風雨不改’啦!

出處:CD Warehouse fb
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

咁多歌嘅
每人每天都是披著戰士袍打出新版圖。

咁多歌嘅
rt7077 發表於 2022-9-10 12:58

係咁多歌就出到個人大碟啦
魂冇影啲歌真係好難聽

咁多歌嘅
rt7077 發表於 2022-9-10 12:58
8首歌 (其中兩首係同一首歌一長一短版) + 21首純音樂, 你認為多唔多?

係咁多歌就出到個人大碟啦
stephybest 發表於 2022-9-10 17:24

呢隻碟蛋記出viu冇份
「微笑之中 接受還未有 答案。」

11月5日出ONCE Deluxe Version

阻住 發表於 2022-10-27 00:15
蛋記真係搶錢專家

阻住 發表於 2022-10-27 00:15

咁都得????
  即係賣道具啦

毛姐話鏡會出來謝票,英皇話原聲碟會出第二版,都係有計劃行事的。
Life was a willow and it bent right to your wind.

老實講無論電影定係呢張原聲大碟,質素都係一般般

毛姐話鏡會出來謝票,英皇話原聲碟會出第二版,都係有計劃行事的。
babyshark 發表於 2022-10-27 08:49

唔係落啦咩???

仲謝?????

回復 13# K2022

毛姐更透露除了《過時‧過節》,仍在上畫的《阿媽有咗第二個》,姜濤與柳應廷都會歸隊再做宣傳和謝票︰「他們會再出來謝票,睇唔夠20次的朋友,要再入場睇喇,因為他們會謝票。」

原文網址: 過時過節|毛舜筠爆MIRROR將歸隊謝票 「未睇夠20次要再入場喇」 | 香港01 https://www.hk01.com/article/829 ... utm_medium=referral
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  K2022

毛姐更透露除了《過時‧過節》,仍在上畫的《阿媽有咗第二個》,姜濤與柳應廷都會歸隊 ...
babyshark 發表於 2022-10-28 10:22

其實唔係有鏡仔的話,真係唔會睇多過一次
在這畢生不滅 無極的狀態

好心件老妖毛啦 自從黃金花打後都做呢啲煽情老母 唔係諗住套套都俾影后你呀嘛!?
謝票都唔q係睇老毛啦 啲粉都係睇姜濤嘅啫
魂冇影啲歌真係好難聽

其實唔係有鏡仔的話,真係唔會睇多過一次
losyes 發表於 2022-10-28 16:41

唔係啊化....

唔係啊化....
K2022 發表於 2022-10-28 22:40

驚訝個位係?
在這畢生不滅 無極的狀態

驚訝個位係?
losyes 發表於 2022-11-3 23:38

我意思係我都唔會再睇多次