返回列表 發帖
已訂,佢既cd cover幾次都好正

可能係Eason 如果係想要是但求其愛
misterben111 發表於 2022-8-11 00:25

我會想要致明日的舞多啲

最 fd 果個 cd 鋪竟然冇得預購
hissorhk 發表於 2022-8-10 21:03

CD WAREHOUSE有, 要$188

今次又搶購一空

回復  CyrusLing

認真咩!但係我真係完全唔知姐
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:07

去到最後先係 好似係doodoodoo嗰期做簽碟先有
上次poster應該加印咗

Btw嗰間黃店唔係佢own的,不過係咁同佢做crossover

但佢一人公司WO,我覺得再印都唔多囉
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:16

其實我有諗過佢 D 資本會唔會都係英皇有份投資,覺得好多嘢英皇都有份咁?

去到最後先係 好似係doodoodoo嗰期做簽碟先有
上次poster應該加印咗

Btw嗰間黃店唔係佢own的,不過係咁 ...
hkaddoil 發表於 2022-8-11 09:12

係囉, 所以出奇地佢地冇...

但佢一人公司WO,我覺得再印都唔多囉
yannisaoieong 發表於 2022-8-11 01:16

Seven而家仲有得賣
「微笑之中 接受還未有 答案。」

係囉, 所以出奇地佢地冇...
hissorhk 發表於 2022-8-11 11:58

證明佢哋唔係真係好留意謙

話說今次係咪雙封面架?
暫時係至尊唱片

記得 真係 愛情是一種法國甜品 同曲異詞

話說今次係咪雙封面架?
暫時係至尊唱片
星夢情真 發表於 2022-8-11 19:55

One cover only

Digital 有了

三專《MEMENTO》 8.12發行

實體碟 8.12 發行,可於各大CD舖訂購
串流平台 8.12 00:00 上架

曲目

01. #doodoodoo - 曲:盧廣仲 詞:林家謙
02. #夏之風物詩 - 曲:林家謙 詞:Oscar
03. #某種老朋友 - 曲:澤日生 詞:林夕
04. #記得 - 曲:林家謙 詞:馮松興 / 林家謙
05. #邊一個發明了ENCORE - 曲:林家謙 詞:黃偉文

KKBOX

https://www.kkbox.com/hk/en/song/8sw_uf0NV0Zqn6EJeO

APPLE MUSIC/ITUNES

https://music.apple.com/hk/album/memento-ep/1638086278

SPOTIFY

https://open.spotify.com/album/2 ... U4SwPSNyj7ISqTJG1bQ

记得OK的,可以在冬季打歌派台
following Terence lam

記得好聽到
最愛林家謙❤️

記得好聽到
路易 發表於 2022-8-12 00:37

呢首好屈, 同埋少咗好多轉音
好似清新好多

呢首好屈, 同埋少咗好多轉音
好似清新好多
hissorhk 發表於 2022-8-12 00:57

本身已經成日loop個demo

新歌真係無敵…係年度plug
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

Digital 有了

三專《MEMENTO》 8.12發行

實體碟 8.12 發行,可於各大CD舖訂購
串流平台 8.12 00 ...
hkaddoil 發表於 2022-8-12 00:22

全碟首首都咁正得唔得㗎
支持家謙每年重唱一首舊歌demo
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

記得好聽到
路易 發表於 2022-8-12 00:37

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算

某種老朋友 + 記得 聽完sad到呢

記得好有feel
鍾意呢首多過Encore
利申:唔係鏡粉

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算
表妹保莉 發表於 2022-8-12 07:45

咁咪以後只聽謙版
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

記得好有feel
tom 發表於 2022-8-12 08:14

[神級妄想症]咁Encore 完左show 速冠 再年尾播記得攞多首十大ap
男金唱作金至尊碟不是夢

如果謙b有留意到doodoo當週係會RE到,好大機會冠埋,咁就全碟冠了…[/神級妄想症],不過要配合出歌期無法啦
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

新歌真係無敵…係年度plug
MCmatt 發表於 2022-8-12 06:51

無敵難聽?

記得 好聽
Follow my IG: @delightcantopop

林生,你D曲下次無人要
自己唱翻好過啦
自己唱好聽過比人唱
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

始終都係覺得唔洗咁急住出
夏之風物詩下一首跳落某種老朋友真係好唔岩tone

同埋幾時先肯做隻full album?

同埋幾時先肯做隻full album? ...
KLY 發表於 2022-8-12 11:51

Agger
夏之風物詩同doodoodoo掉轉會好好多

正式宣佈林二汶以後可以唔洗唱法國甜品
DM多仔多到覆唔哂

ENCORE真係好難聽,咁樣質素攞男金?做到首首高質先再講啦!

本身已經成日loop個demo
hkaddoil 發表於 2022-8-12 02:32

邊到有得聽 demo

同在空中的這一秒一樣
Cover正過原曲點算
表妹保莉 發表於 2022-8-12 07:45

Tyson yoshi 演唱會有大合唱原曲都冇。。。。

記得好有feel
tom 發表於 2022-8-12 08:14

Encore 個編曲太嘈似係演唱會 Encore 前最後一首
然後一路後面純音樂 一路落台

同埋幾時先肯做隻full album? ...
KLY 發表於 2022-8-12 11:51

其實佢中間應該要加多首歌先岩

ENCORE真係好難聽,咁樣質素攞男金?做到首首高質先再講啦!
ambrose121 發表於 2022-8-12 12:33

You spilled truth tea & I love it!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Encore 個編曲太嘈似係演唱會 Encore 前最後一首
然後一路後面純音樂 一路落台 ...
hissorhk 發表於 2022-8-12 12:53

Encore個concept幾好 但其他方面真係差d
其實自己都係鐘意佢唱番聽風個類比較靜/療癒系嘅歌
利申:唔係鏡粉

無敵難聽?
快劍俠 發表於 2022-8-12 09:56

無敵難以形容的好聽…

Encore個concept幾好 但其他方面真係差d
其實自己都係鐘意佢唱番聽風個類比較靜/療癒系嘅歌 ...
tom 發表於 2022-8-12 13:11

香港人都係鍾意 d 靜 d 慢 d 嘅歌kkbox 新歌榜 都係記得排得前過 Encore

其實佢中間應該要加多首歌先岩
hissorhk 發表於 2022-8-12 12:54

其實照上一隻咁加d純音樂過場已經會好d

其實佢簡簡單單咁唱歌已經唔錯,《記得》幾好聽
佢一撚d轉音出黎就頂唔順,《encore》真係無法完整聽完一次
你別以為有人拜就叫偶像
有人拜是對著你憑弔那樣

Encore 嘅存在好似好格格不入咁 -_-

可以喺X節loop某種老朋友3:54嘅X叫聲,真係強逼症福音
在這畢生不滅 無極的狀態

可以喺X節loop某種老朋友3:54嘅X叫聲,真係強逼症福音
losyes 發表於 2022-8-12 19:56

@JasOh103 唔知今日你有冇全日狂聽呢一part呢?

記得真係好好聽!
2020年水準

支持家謙繼續攞返作比人哋嘅歌嚟唱

@JasOh103 唔知今日你有冇全日狂聽呢一part呢?
米色蘇 發表於 2022-8-12 20:13

咩事
今日只係聽咗一次 記得,要洗耳先得
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

咩事
今日只係聽咗一次 記得,要洗耳先得
JasOh103 發表於 2022-8-12 23:14

你唔爭在聽埋某老的3:55-4:00呢一段嚟應下節呀嘛

今次隻碟最差

記得